3/13/2009 04:54:00 μ.μ.

(6) Comments

Il progetto Ambo e le singore Matthew Bryza


WORKERS FOR AMBO PROJECT


Ειναι αληθεια οτι ο κυριος Matthew Bryza συζητησε χθες στην Αγκυρα και τις παραμετρους/χρηματοδοτηση του σχεδιου ΑΜΒΟ,τoν ανασχεδιασμo και συνενωση δηλαδη του αγωγου Nabbuco με τον South Stream εις βαρος της Ελλαδας,απαιτωντας ταυτοχρονα Ελληνικη Συμμετοχη στο κοστος του εργου..???
ΑΓΚΥΡΑ, 12 Μαρτίου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στην συμμετοχή του Ιράν στην κατασκευή του αγωγού Nabucco, μέσω τoυ οποίoυ το φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία, παρακάμπτοντας τη Ρωσία θα προχωρά προς την Ευρώπη.Στη παρούσα φάση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ειναι κατά της συμμετοχής του Ιράν σε αυτό το σχέδιο, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας στις ΗΠΑ Υπουργείο Εξωτερικών Matthew Bryza την Πέμπτη στο περιθώριο της διεθνούς διασκεψης πετρελαιου και του φυσικού αερίου στην Άγκυρα.
«Η Τουρκία είναι από τους στενότερους φίλους μας στον κόσμο και έχουμε να κάνουμε μαζί πολλά πράγματα».
Αυτή την απάντηση έδωσε χθες στην Αγκυρα ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα, απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο θα επισκεφτεί ο πρόεδρος Ομπάμα την Τουρκία. Μιλώντας σε διεθνή συνάντηση με θέμα το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ο Μπράιζα αναφέρθηκε στην ατζέντα της επίσκεψης του Ομπάμα και έκανε λόγο για «θέματα σχετικά με στρατηγικά συμφέροντα και κοινές αξίες». Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι «στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν πολλά υπό συζήτηση θέματα, όπως το Ιράκ, τα ενεργειακά δίκτυα στην Ευρασία, το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε., την οποία οι ΗΠΑ στηρίζουν, και η ενίσχυση των αμερικανοτουρκικών οικονομικών σχέσεων». Ως προς τα θέματα της ενέργειας ο Μπράιζα είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τα σχέδια Nabucco
και ITGI . «Είναι σημαντικό να υπάρξει ποικιλία στους αγωγούς φυσικού αερίου, αλλά όχι απαραίτητα με το Ιράν» είπε ο Αμερικανός και υπογράμμισε ότι «δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή πολιτικής από πλευράς Ιράν και για το λόγο αυτό δεν έχουμε κάποιο συμφέρον από σχέδια που συμπεριλαμβάνουν το ιρανικό αέριο». Πρόσθεσε όμως ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει, αν αλλάξει η πολιτική του Ιράν». Ο Μπράιζα είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα είχαν αντίρρηση για την ένταξη και της Ρωσίας στο σχέδιο Nabucco, αλλά με την προϋπόθεση ότι η Μόσχα θα λάβει υπόψη τις αρχές της αγοράς. Αντιθέτως, αυτό θα συνέβαλε στη διαμόρφωση πιο ασφαλούς Ευρώπης».
The great Alexander was Albanian Nr.2
6 Responses to "Il progetto Ambo e le singore Matthew Bryza"
grsail said :
13 Μαρτίου 2009 στις 6:05 μ.μ.
Μην εξάπτεσαι ... την κατάσταση με τους αγωγούς θα σώσει ο Σιούφας!
13 Μαρτίου 2009 στις 8:23 μ.μ.
o πατηρ -η- οι υιοι..?
grsail said :
13 Μαρτίου 2009 στις 9:29 μ.μ.
Αυτός με το ... επίμονο βλέμμα !
13 Μαρτίου 2009 στις 9:56 μ.μ.
:=))
γελαμε τελικα,
αλλα αυτοι κανουν πραγματικα
οτι κατεβασει η κουτρα τους....
grsail said :
13 Μαρτίου 2009 στις 11:23 μ.μ.
Όλοι θεωρούν (αφελώς) ότι η Ευρώπη είναι αναντικτάστατη αγορά για την Ρωσική ενέργεια.
13 Μαρτίου 2009 στις 11:30 μ.μ.
...κι αυτο γιατι δεν θελουν να μαρτυρησουν οτι η Ρωσια(Σιβηρια) ειναι η Σωτηρια της Ευρωπης οχι
μονο ενεργειακα ,
αλλα και σαν ζωτικος χωρος....
σε καμμια 15 αρια χρονακια,
θ αρχισουν τα καραβανια της
επιστροφης στη μητερα γη και πατριδα
(ιδιαιτερα των βορειοευρωπαιων..)

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις