3/15/2009 02:25:00 μ.μ.

(0) Comments

Παμε για νεο σκανδαλο προεκλογικα...ετοιμαστητε...!

(ο χαρτης ειναι απο την Ρουμανια και ο μονος που βλεπεται,ειναι ΝΤΡΟΠΗ να ψαχνω δυο
ωρες στο διαυκτιο εναν ελληνικο χαρτη και να βρισκω μονο καρικατουρες)

Η αφαλάτωση «ξεδιψά» το Αιγαίο .Portnet.gr

Τη λύση της αφαλάτωσης σε 19 μικρά νησιά του Αιγαίου προκρίνει το ΥΕΝΑΝΠ. Όπως εξήγγειλε την Πέμπτη το μεσημέρι ο Αν. Παπαληγούρας, η λύση αυτή δεν θα αποτελεί μόνο μια οικονομικότερη λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, αλλά και μια μόνιμη λύση που θα δίνει ουσιαστικές αναπτυξιακές προοπτικές στις τοπικές κοινωνίες, τονώνοντας δραστηριότητες ζωτικής σημασίας, όπως είναι πρώτα απ’ όλα ο τουρισμός.
Τα νησιά στα οποία θα εγκατασταθούν οι μονάδες αφαλάτωσης προβλέπεται να είναι τα εξής :
1.Νησιά των Κυκλάδων:-Αμοργός-Δονούσα-Κουφονήσια-Ηρακλειά-Θηρασιά-Σίκινος-Φιολέγανδρος.
2.Στα Δωδεκάνησα, στα νησιά:-Μεγίστη-Χάλκη-Λειψοί-Αγαθονήσι-Αρκοί-Ψέριμος-Καλόλημνος-Φραμακονήσι-Πλατύ-Μαράθι-Λέβυθα.
Όπως έγινε γνωστό έχουν ενδιαφερθεί κατ’ αρχήν περίπου 15 εταιρείες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις σχετικές επενδύσεις. Αν και φυσικά δεν υπάρχει δέσμευση απ’ την πλευρά τους, αφού όλος ο σχεδιασμός βρίσκεται σε φάση «προχωρημένης έρευνας αγοράς».....
Δεν μας λεει ομως ποιες ειναι αυτες οι 15 εταιρειες αφαλατωσης.....!?!
Θα ειναι πχ. αυτες που ενεργοποιουνται στην Κυπρο..???
( Το Συμβόλαιο για την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Αφαλάτωσης Δεκέλειας ανατέθηκε κατόπιν προσφορών στην Κοινοπραξία CARAMONDANI BROS LTD και CARAMONDANI DESALINATION PLANTS LTD, ενώ στη Λάρνακα ανατέθηκε στην εταιρεία LARNACA WATER PARTNERS (κοινοπραξία των εταιρειών IDE και OCEANA από το Ισραήλ) .
Η Μονάδα Αφαλάτωσης Δεκέλειας εξαγοράστηκε από την Κυβέρνηση το 2005 κάνοντας χρήση του σχετικού όρου του Συμβολαίου. Ακολούθως η Κυβέρνηση προχώρησε στην προκήρυξη προσφορών για την Ανακαίνιση, Λειτουργία, Συντήρηση και Πώληση νερού στο ΤΑΥ για περίοδο 20 ετών. Το Συμβόλαιο ανατέθηκε στην εταιρεία CARAMONDANI DESALINATION PLANTS LTD . Η 20ετής περίοδος ξεκίνησε το Μάιο 2007.
Το Συμβόλαιο για την Κινητή Μονάδα Αφαλάτωσης Μονής ανατέθηκε στην Κοινοπραξία των εταιρειών SUBSEA (Ηνωμένου Βασιλείου) και NIROSOFT (Ισραήλ) .
Το Συμβόλαιο για τη Μονάδα Επεξεργασίας νερού του Υδροφορέα του ποταμού Γαρύλλη ανατέθηκε στην εταιρεία NIROSOFT Industries (Ισραήλ) .
Στα Συμβόλαια υπάρχουν πρόνοιες που αναπροσαρμόζουν τις τιμές αυτές λαμβάνοντας υπόψη τις αυξομειώσεις της τιμής του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και τις αυξήσεις στα εργατικά κόστα.).......???
Εκτενης ενημερωση στο αρχειο μας...:
Aφαλατωση
0 Responses to "Παμε για νεο σκανδαλο προεκλογικα...ετοιμαστητε...!"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις