3/05/2009 10:01:00 μ.μ.

(2) Comments

@grsail Sudan & Al Bashir



Blogger Ο/Η grsail είπε...

Έχω διαβάσει διάφορα αλλά ακόμη δεν κατάφερα να αντιληφθώ τι πραγματικά συμβαίνει στο Σουδάν. Ποιά δηλαδή είναι τα συμφέροντα που κινούν τα νήματα και ποιός ο ρόλος το ξένου παράγοντα - κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

(Αυτή η προχθεσινή δήλωση του Καντάφι ότι το πρόβλημα εισήχθει από έξω και ρόλο έχει το Τελ Αβιβ μεμπέρδεψε τελείως!)

5 Μάρτιος 2009 3:24 μμ

Διαγραφή
Blogger Ο/Η Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

Το Τελ Αβιβ(ΕΕ,ΗΠΑ)επιθυμει τον ολοκληρωτικο ελεγχο της Ερυθρας
(Σουεζ,Σομαλια,Υεμενη,Ερυθραια)
απο την εποχη του 67...!
(Υπαρχει δυστυχως πληρης συνεργασια/αναμηξη του Πατριαρχειου Αλεξανδριας / Σινα , Κοπτες...το πεσιμο του ελικοπτερου
εχει αμεση σχεση με την προσπαθεια
του εκλιπωντος πατριαρχη να διακοψει την συνεργασια αυτη...)
Το Σουδαν στην αρχη με τους Ρωσσους
και μετα το 89 με τους Κινεζους
αγωνιζεται για τα εθνικα του δικαιωματα..!


To Ανατολικο -η- Αγγλικο Σουδαν (διοτι το Σουδαν συμφωνα παντα με τα προπολεμικα δεδομενα ειναι ολη η σαχαρα απο την ερυθρα θαλασσα μεχρι την σενεγαλη/ ατλαντικο ωκεανο) και για την ακριβεια το Χαρτουμ ηταν κεντρο διαμετακομιστικο ,επι του Νειλου ποταμου,πασης φυσεως καταναλωτικων αγαθων και σκλαβων τοσο πριν οσο και κατα την διαρκεια της αγγλοκρατειας μεχρι το 1956 δηλαδη. Μετα εγινε το Χαρτουμ πρωτευουσα του νεου κρατους και η ταξη των πραματευταδων του (ολων των θρησκειων και εμπορευματων ,εμψυχων και αψυχων εμποροι των εθνων δηλαδη που ελεγε και ο παπαδιαμαντης) της πρωτευουσας η αρχουσα ταξη με την βοηθεια ,βεβαια,των εγγλεζων κατα τα πρωτυπα των αλλων αποικιων και με σκοπο να περιορισει την αναπτυξη της Αιγυπτου(Νασερ)αλλα και της Αιθιοποιας...
Για πολλα χρονια,μεχρι τις ημερες μας δηλαδη,ξεκινουσαν απο το Σουδαν τα επαναστατικα κινηματα τοσο της Ερυθραιας και της Σομαλιας οσο και της αδελφοτητας των μουσουλμανων της Αιγυπτου και της Υεμενης υπο τον ελεγχο παντα των εγγλεζων ,την οργανωση των ισραηλινων και με χρηματοδοτηση των Μαχαβιτων(Σαουδικη Αραβια)...
Για δυο δεκαετιες περιπου το Σουδαν ηταν το αγαπημενο παιδι των αγγλοσαξωνων και θα παρεμεινε τετοιο εαν δεν βοηθουσε τους ισραηλινους(ΗΠΑ) να ενθρονισουν τον Ιντι Αμιν στην Ουγκαντα και να αλλαξουν τους συσχετισμους συμφεροντων στην κεντρικη αφρικη.
Οι μυστικες συμφωνιες των γαλλων και των αμερικανων,παντα με την βοηθεια του ισραηλ και με προφαση την εισβολη του κανταφι στο βορειο τσαντ περιορισαν τα πετρελαικα ονειρα και συμφεροντα των αγγλων μονο στην νιγηρια.
(σ αυτο το γεγονος ,την ανιερη συμμαχια των αμερικανων με τους γαλλους στην αφρικη οφειλεται τοσο η ανοδος στην εξουσια της Μαργαριτας Θατσερ αλλα και ο εξωστρακισμος του Ντε Γκωλ στη γαλλια /ανοδος λιγο αργοτερα του Μιττεραν στην εξουσια)
Η ολη επιχειρηση δημιουργησε μια ισχυρη στρατιωτικη μηχανη στο Σουδαν,που μετα απο δυο αποτυχυμενα πραξηκοπηματα πηρε επιτελους την εξουσια στα τελη της δεκαετιας του 90.
Η αποτυχια του Αλ Μπασιρ να επαναφερει τον στρατο του Σουδαν υπο τον αμερικανο- ισραηλινο ελεγχο και τα εξ απεναντιας συμφεροντα λογω των κοιτασματων πετραιλαιου στο δυτικο (Νταρφουρ) και Νοτιο Σουδαν που κληρωθηκαν στους κινεζους απο την δεκαετια του 80 αν δεν κανω λαθος οδηγησαν στην οργανωση νεων επαναστατικων κινηματων στο Νταρφουρ με σκοπο την αποσχιση απο το Σουδαν .
Η χθεσινη αποφαση του διεθνους δικαστηριου της χαγης εχει ως μοναδικο σκοπο την αναζωογωνηση του εμφυλιου και τον διαμελισμο/διαλυση του Σουδαν.
Ο Σουδανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ στη Γενεύη Τζον Ούτσεκ δήλωσε πως ...
"Το δικαστήριο έχει γίνει ένα μέσο για να αποικισθούν εκ νέου ανεξάρτητες χώρες, περιλαμβανομένης της χώρας μου", δήλωσε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Σουδάν "καταδικάζει την απόφαση του ΔΠΔ".
Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Μιγκέλ Ντ' Εσκότο Μπρόκμαν εξέφρασε σήμερα τη "λύπη" του για το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το ΔΠΔ σε βάρος του προέδρου του Σουδάν Όμαρ ελ-Μπεσίρ.
"Εκφράζω τη λύπη μου γι' αυτή την απόφαση του ΔΠΔ και πιστεύω ότι είναι μια απόφαση που ελήφθη με πολιτικά κίνητρα μάλλον παρά με την πραγματική επιθυμία να προωθηθεί η υπόθεση της δικαιοσύνης στον κόσμο", δήλωσε ο νικαραγουανός διπλωμάτης.

2 Responses to "@grsail Sudan & Al Bashir"
grsail said :
6 Μαρτίου 2009 στις 12:56 π.μ.
Πολύτιμο και συμπυκνωμένο το Post!

Ιδιαιτέρως περίπλοκη η υπόθεση στο Νταρφούρ. Αλίμονο στους ανθρώπους εκεί!
Θα συνεχίσω να ψάχνω το ζήτημα είναι ίσως αντιπροσωπευτικό θέμα που εξηγεί πολλά ομοειδή ζητήματα στην Αφρική.

Και εκεί ανακατεμένοι οι γιοί του Αβραάμ Ε; ;-)
6 Μαρτίου 2009 στις 1:24 π.μ.
οι γιοι του Αβρααμ ειναι θυματα του
πατερα τους οπως ακριβως και ο αδελφος τους Ισαακ....
η δυστυχια ανυψωμενη στην (ν)

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις