3/19/2009 04:35:00 μ.μ.

(2) Comments

από κόκκινο θα κανει το νησί πρασινο......
Εξόριστοι καπνεργάτες στον Αη-Στράτη το 1947. Η απελευθέρωσή τους και η χορήγηση γενικής πολιτικής αμνηστίας ήταν ένας από τους όρους του υπομνήματος του ΕΑΜ

.
Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι το σχέδιο για το «πράσινο» νησί είναι καινοτόμο όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα καθώς ανάλογα παραδείγματα 100 % πράσινων νησιών υπάρχουν μόλις τρία σε ολόκληρο τον κόσμο...

THE GREEN ISLAND...Πρασινο νησι θα κανει τη Μηλο ο Κωστης Χατζηδακης οπως εδηλωσε σημερα..!

Εντός του 2009 θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν τα έργα για τη μετατροπή του Αϊ-Στράτη σε «πράσινο νησί», δηλαδή για την κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών του από ανανεώσιμες πηγές. Κάνοντας τις σχετικές ανακοινώσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη πως τα έργα θα έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και θα ακολουθήσουν ως τον Ιούνιο προκηρύξεις για ανάλογες επενδύσεις εμπορικής κλίμακας σε μεγαλύτερα νησιά όπως η Νίσυρος και η Τήλος.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι το σχέδιο για το «πράσινο» νησί είναι καινοτόμο όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα καθώς ανάλογα παραδείγματα 100 % πράσινων νησιών υπάρχουν μόλις τρία σε ολόκληρο τον κόσμο: το king Island στην Αυστραλία, το Samsoe στη Δανία και το Utsira στη Νορβηγία.

Το ύψος των επενδύσεων υπολογίζεται σε 10 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας - Τεχνολογίας. Θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και μονάδα παραγωγής βιοενέργειας με αξιοποίηση βιομάζας που θα αντικαταστήσουν τις πετρελαϊκές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που καλύπτουν τώρα τις ανάγκες του νησιού. Το σχέδιο προβλέπει και αντικατάσταση των μέσων μεταφοράς στο νησί από ηλεκτρικά. Η μελέτη για το έργο θα εκπονηθεί από τη ΔΕΗ, το Πολυτεχνείο, το ΚΑΠΕ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί το Μάιο.

2 Responses to "από κόκκινο θα κανει το νησί πρασινο......"
grsail said :
19 Μαρτίου 2009 - 6:08 μ.μ.
Σε παρακαλώ μην πικραίνεις το παλικάρι. Είναι ο αγαπητός του Μητσοτάκη [ θα τον ήθελε για γιό (*)] και το πουλέν της Θεοδώρας ! Αμ' πως !


(*) του φεύγει όμως ο καημός διότι του βγήκε καλός ο εγγονός (της Θεοδώρας) οπότε μπορώ να σού πω με βεβαιότητα το επώνυμο και το μικρό όνομα του πρωθυπουργού της Ελλάδας το έτος 2039 !
19 Μαρτίου 2009 - 6:18 μ.μ.
κράτα το επτασφράγιστο μυστικό,
μη μας πάθει τιποτα το παιδί και τι
θα κάνουμε χωρίς τα σόγια...!
οσο για τον αλλον,ολοι θα τον ήθελαν
για γαμπρό,για κουμπάρο,γιά παπά..(*)

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις