3/15/2009 10:42:00 π.μ.

(4) Comments

6.000 Χρυσαυγιτες διαδηλωνουν με PRODERM ( προστασια της της Αστυνομιας) ......

Β.Bimbo( PR Profil )

, , , , , , , , , , ,




Και σε αλλες δημοκρατικες χωρες τα σωματα ασφαλιας προστατευουν χρυσαυγιτες
απο την οργη των πολιτων....!

Έξι χιλιάδες νεοναζί πραγματοποίησαν χθες πορεία στη Δρέσδη της ανατολικής Γερμανίας στη μνήμη των θυμάτων των συμμαχικών βομβαρδισμών το 1945, ανακοίνωσε η αστυνομία αναφέροντας ότι αντίστοιχος αριθμός αντι-διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης.

Οι αντι-διαδηλωτές, ένα ετερόκλητο σχήμα με εκπροσώπους των Εκκλησιών, των πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστών και πολιτών της Δρέσδης, έφθασαν τις 12.500, ανέφεραν εκπρόσωποί τους.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ της αστυνομίας και αντι-διαδηλωτών, μέλη αριστερών κομμάτων που αντιδρούσαν στην πορεία των νεοναζί.

Η αστυνομία που προχώρησε σε αρκετές δεκάδες συλλήψεις πολιτων, είχε κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς με αφορμή την ετήσια αυτή διαδήλωση. Επεισόδια σημειώθηκαν και αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες και μπουκάλια που έριχναν μέλη αριστερών κομμάτων, οι οποίοι και ανέτρεψαν δύο λεωφορεία της αστυνομίας.

Ωστόσο μια τρίτη ομάδα πραγματοποίησε ειρηνική πορεία στη μνήμη των 25.000 αθώων θυμάτων.

Η ετήσια διαδήλωση της 14ης Φεβρουαρίου στη Δρέσδη είναι μια από τις κινητοποιήσεις στις οποίες συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός Γερμανών νεοναζί για την παραδοσιακή πορεία που πραγματοποιείται στη μνήμη των 25.000 αμάχων που σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό της πόλης από τις αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις στις 13 και 14 Φεβρουαρίου του 1945.

Στη Σαξονία, το περιφερειακό κρατίδιο της Δρέσδης, το κόμμα των νεοναζί NPD συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δύναμη στη Γερμανία με οκτώ βουλευτές στο περιφερειακό κοινοβούλιο.

Ωστόσο κάθε χρόνο η διαδήλωση αυτή προκαλεί σειρά αντι-διαδηλώσεων.

Η Δρέσδη αρνείται να "κηλιδώσει τη μνήμη των θυμάτων της", δήλωσε η δήμαρχος της Δρέσδης κατά τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας.

Μεταξύ των αντι-διαδηλωτών ήταν ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Φραντς Μυεντεφεριγκ που κάλεσε τους πολίτες της Σαξονίας να καταψηφίσουν τους ακροδεξιούς βουλευτές στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές της 30ης Αυγούστου.
απο την σημερινη της κυπρου.
4 Responses to "6.000 Χρυσαυγιτες διαδηλωνουν με PRODERM ( προστασια της της Αστυνομιας) ......"
Unknown said :
15 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:00 μ.μ.
Guten Abend.Leider sie pleiben zum Ewigkeit Schweinen..
15 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:10 μ.μ.
Ihre Wünsch ist mir ein Befehl..,
und ich werde schweigsam bleiben wenn Sie es möchten Eure Magestät...!
aber ich habe schon gestern gramma pikrameno
gepostet..:-D
sei mein posting nixxxx angekommen..?!?
Unknown said :
16 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:12 π.μ.
ΝΕΙΝ!!!
16 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:34 π.μ.
μηπως εχετε και στην ποσταινγκανγκ φραγμους..?
εσταλη και σημερον..!

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις