4/08/2009 09:20:00 π.μ.

(0) Comments

DURBAN II

Β.Bimbo( PR Profil )

, , , , , , , , , ,


Οι ΗΠΑ μποϊκοτάρουν τη σύνοδο για τον ρατσισμό για χαρη των Εγκληματιων του Ισραηλ .

Οι ΗΠΑ θα μποϊκοτάρουν την σύνοδο του ΟΗΕ για τον ρατσισμό, φοβούμενες για την επίσημη ανακοίνωση που ετοιμάζεται κι αποκλείει το Ισραήλ.

Αμερικανοί αντιπρόσωποι ταξίδευσαν έως τη Γενεύη για να προωθήσουν προτάσεις για την σύνταξη του εγγράφου, το οποίο θ’ αντικαταστήσει το προηγούμενο αμφιλεγόμενο προσχέδιο, που είχε προετοιμασθεί το 2001 κατά τη σύνοδο στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Εν τούτοις, οι Αμερικανοί προέβαλαν αντιρρήσεις τονίζοντας πως σ’ αυτό στοχεύεται το Ισραήλ, αλλά κι η ελευθερία του λόγου λόγω της απαγόρευσης για «προσβολή της οποιασδήποτε θρησκείας».

«Το διαπραγματευόμενο έγγραφο έχει πάει από το κακό στο χειρότερο και το υπάρχον κείμενο δεν μπορεί να σωθεί. Κατά συνέπειαν, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχουν πλέον στις διαπραγματεύσεις για το κείμενο, ούτε θα συμμετάσχουν στη σύνοδο βάσει αυτού του κειμένου. Μία σύνοδος που θα βασισθεί πάνω σ’ αυτό το κείμενο θα αποτελέσει μία χαμένη ευκαιρία για να μιλήσουμε ανοικτά για το διατηρούμενο πρόβλημα του ρατσισμού», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Γουντ σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Ο ίδιος τονίζει πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι ακόμη εφικτό ένα έγγραφο στην προβλεπόμενη συνδιάσκεψη στη Γενεύη τον Απρίλιο, σε περίπτωση που δεν αποκλεισθεί κάποια χώρα, ή σύρραξη και δεν περιλαμβάνει εκφράσεις που θα αποκλείουν την κριτική επί θρησκευτικών ομάδων, που εμποδίζουν την ελευθερία του λόγου.28/02/2009 | ΑΠΕ

Aποτέλεσμα

Who boycotted; who walked out Here are countries that are boycotting the U.N. conference on racism in Geneva this week:
Germany
Australia
Canada
Israel
Italy
Netherlands
New Zealand
Poland
United States

Here are countries that walked out of the conference to protest the attack on Israel by Iranian President Mahmoud Ahmadinejad.
European Union members, including:
Austria
Belgium
Britain
Bulgaria
Cyprus
Czech Republic (has left the conference for good)
Denmark
Estonia
Finland
France
Greece
Hungary
Ireland
Latvia
Lithuania
Luxembourg
Malta
Portugal
Romania
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
Also: St. Kitts and Nevis
Associated Press

για ενεργους και ανεργους δημοσιογραφους......

Aυτοι βαλθηκαν να ξανακαψουν τον κοσμο ολοκληρο και οχι μονο την ευρωπη.....

..απο το Λαβδανο της Πληγης στο Λαβδανο της Ψυχης ...

0 Responses to "DURBAN II"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις