4/15/2009 06:30:00 π.μ.

(0) Comments

24 Τrue Lies..! Μαιμου Δημοσιογραφοι και στην Ελλαδα...???


Τετάρτη 11 Februar 2009 Φεβρουαρίου 2009

Πώς το Πεντάγωνο χειραγωγει την παγκόσμια κοινή γνώμη

Ο επικεφαλής του Associated Press (AP) Tom Curley, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο, δηλωσε οτι το Πεντάγωνο εχει πανω από 27000 PR σύμβουλους, με ετήσιο προϋπολογισμό 4,7 δισ. δολάρια των αμερικανικών στρατιωτικών μέσων για τη ενημερωση , που εργάζονται για την χειραγώγησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Η αποστολή τους είναι, μεταξύ άλλων, να αποσιωπουν την αλήθεια για τους πολέμους και μαλιστα με ανυπαρκτες αναφορες . "Αυτο ειναι ανυποφορο"δηλωνει και λέει ότι οι ανταποκριτές του ΑΡ είναι εκτεθειμένοι στις απειλές του Πενταγωνου.

Tom Curley δεν μπορεί πλέον να σιωπήσει. Τα σαββατοκύριακα, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας σχετικά με την πίεση του U. S. Υπουργείο Άμυνας ,σε δημοσιογράφους από εμπόλεμες ζώνες όπως το Ιράκ ή το Αφγανιστάν. Με την κυβέρνηση Μπους έχει γινει ο στρατός των ΗΠΑ μια παγκόσμια μηχανή προπαγάνδας. Υψηλοβαθμοι στρατηγοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα καταστρέψουν αυτόν και την ΑΡ , εάν συνεχίσουν να επιμένουν οι ρεπόρτερ στις δημοσιογραφική αρχές τους. Από το 2003 ήδη, έντεκα δημοσιογράφοι της ΑΠ συνελήφθησαν στο Ιράκ,για περισσότερες από 24 ώρες.Τα 4,7 δισ. δολάρια ακούγονται πολλα για PR, αλλά είναι μόνο το 1% του συνολικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Υπάρχει ,μεταξυ αλλων,ένα ολόκληρο στρατευμα προς διαθεση στο Χόλιγουντ με ό, τι χρειάζεται για το υλικό των ταινιών πολέμου διαθέσιμο,απο στρατεύματα, τανκς, ελικόπτερα, Kampjets μέχρι ολοκληρο αεροπλανοφόρο. . Φυσικά, μόνο αν το σενάριο εχει προηγουμένως υποβληθεί και εγκριθεί από την στρατιωτική αρχη. Χόλιγουντ ταινίες και τηλεοπτικές σειρές έχουν γίνει καθαρή προπαγάνδα που χρηματοδοτούνται από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα , όποτε υπαρχει ανάγκη για να πουλησουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στον αμερικανικό λαό και στην παγκόσμια κοινή γνωμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τηλεοπτική σειρά "24", και η ταινία True Lies.
AP CEO Tom Curley ζητεί σαφείς κανόνες στα νέα και την ερευνητική δημοσιογραφία. "Επειδή είμαστε η μόνη δύναμη, που φοβαται η κυβερνηση."
Άλλοι δυτικοι στρατοι επιθυμούν επισης να συμπεριλάβουν μια PR μηχανή σαν του Πενταγώνου οπως η γερμανικής Bundeswehr που σήμερα ήδη απασχολεί 76 άτομα .

0 Responses to "24 Τrue Lies..! Μαιμου Δημοσιογραφοι και στην Ελλαδα...???"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις