4/20/2009 03:42:00 μ.μ.

(0) Comments

Το ΑΥΓΟ του ΦΙΔΙΟΥ βρηκε καλυτερη ΦΩΛΙΑ και μετακομησε...



...στο Στρασβουργο.
Το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο..!

...ειναι αστειο αλλα.... οπως η Θατσερ (για τον τροπο επανενωσης της Γερμανιας)
ετσι και ο Κλαους (για τον τροπο διοικησης της ΕΕ) κρινουν τα πραγματα
με βαση την Θεωρια/φιλοσοφια του Νικου Πουλαντζα..!?!

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 1:53 μμ ...Δριμύ κατηγορώ από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ
Η ένταξη ή όχι της Κύπρου στο Συνεταιρισμό της Ειρήνης προκαλεί νέες τριβές

!..δεν σας θυμιζει τα Ελευσινια Μυστηρια..?

(μασονικο τελετουργικο)

Λευκωσία: Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μετά την έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο της έκθεσης του Φινλανδού ευρωβουλευτή, Άρι Βατάνεν, στην οποία καλείται η Κύπρος – ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- να επανεξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Για δύο αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες ενέργειες μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, ο οποίος σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι η πρώτη αφορά τον ευρωβουλευτή Γιαννάκη Μάτση και τους βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι οποίοι, όπως είπε «ζητούν δεκανίκια από το εξωτερικό, για να προωθήσουν τις απόψεις τους και να ασκήσουν πιέσεις στην Κυπριακή Κυβέρνηση».

Αυτό, είπε, είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό.

Το δεύτερο, είπε, αφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό να παρεμβαίνει σε μια δημοκρατική χώρα και να προσπαθεί να υποβάλει ή να επιβάλει άποψη σε κάποια ζητήματα.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας εκλέχθηκε δημοκρατικά από τον λαό με βάση ένα πρόγραμμα, στο οποίο δεν υπάρχει υπόσχεση για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

«Διερωτώμαι λοιπόν που είναι ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ζητήματα που αφορούν καθαρά τον κυπριακό λαό», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Δηλώσεις Στυλιανίδη

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρίστος Στυλιανίδης διατύπωσε την εκτίμηση ότι την περίοδο που η Κύπρος διεκδικεί λύση στο Κυπριακό, η συμμετοχή σε Οργανισμό για την ασφάλεια θα είναι θετική ακόμη και για την διαπραγμάτευση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ από την Βιέννη και εκπροσωπώντας την Κύπρο σε Σύνοδο του ΟΑΣΕ, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η συμμετοχή σε δομές ασφαλείας δεν συγκρούεται με τον στόχο της αποστρατικοποίησης.

Απέρριψε επίσης το επιχείρημα ότι θα αποκαλύπτουμε στοιχεία για τους αμυντικούς μας σχεδιασμούς στο ΝΑΤΟ. Τα στοιχεία αυτά, είπε, τα δίνουμε εδώ και χρόνια στον ΟΑΣΕ.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν η Κύπρος να απέχει από συζητήσεις για την ασφάλεια. Μόνο με τη συμμετοχή σε κάποια δομή, είπε, μπορείς να διεκδικήσεις οτιδήποτε που αφορά την ασφάλεια. Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα είσαι στη γωνιά, όπως το κακομαθημένο παιδί που ατακτεί.

Νέα "πυρά" Αναστασιάδη εναντίον ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ θα πρέπει να προβληματιστεί και να αναγνωρίσει ότι είμαστε πια πλήρες μέλος της ΕΕ και θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε πραγματικά σαν Ευρωπαίοι και όχι σαν ευρωσκεπτικιστές του περιθωρίου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού ότι οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ χρησιμοποίησαν ως δεκανίκια το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να εξασφαλιστεί το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέσα από το οποίο καλείται η Κύπρος να αναθεωρήσει τη στάση της και να ενταχθεί στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Μιλώντας από τη Λεμεσό, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως κανένας δεν αμφισβητεί ότι η τελική απόφαση ανήκει στην Κυβέρνηση, «αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι είμαστε κομμάτι της Ευρώπης» και διερωτήθηκε εάν η αντίληψη του ΑΚΕΛ είναι πως η Ευρώπη είναι κάτι ξένο για την Κύπρο.

Η έγκριση του ψηφίσματος, συνέχισε, «δείχνει και το κύρος και την επιρροή της παράταξης μέσα στην Ευρώπη, γι’ αυτό καλό είναι να προβληματιστούν και να αναγνωρίσουν ότι είμαστε πια πλήρες μέλος της ΕΕ και θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε πραγματικά σαν Ευρωπαίοι και όχι σαν ευρωσκεπτικιστές του περιθωρίου».

Η Κύπρος με τη μη συμμετοχή της στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη βρίσκεται σε απομόνωση αυτήν την ώρα μέσα στην ίδια την ΕΕ, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι η ένταξή μας «θα αυξήσει το κύρος της χώρας μας και θα ενισχύσει την ανεξαρτησία της».
«Είναι η ώρα των ιδεολογημάτων ή είναι η ώρα της ιδέας. Είναι η ώρα των ευρωσκεπτικιστών και των φοβιών που διακρίνονται από αντιλήψεις δεκαετιών πριν, ή είναι η ώρα να θέσουμε πάνω από όλα την πατρίδα μας και να την υπηρετήσουμε με βάση τη συναίνεση και με βάση των δεδομένων που σήμερα υπάρχουν. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης

Σχολιάζοντας τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου Χριστόφια η αίτηση της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και ότι ο λαός ψήφισε τον Δημήτρη Χριστόφια, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε πως δεν είναι δυνατόν σε ένα προεκλογικό πρόγραμμα να προβλέπονται τα πάντα.

«Δηλαδή στο προεκλογικό πρόγραμμα που δεν προβλεπόταν η οικονομική κρίση και τα μέτρα που λήφθηκαν, θα πρέπει να πούμε ότι δεν μπορεί να πάρουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση ή το όποιο γεγονός, διότι ξέρετε δεν υπήρχε στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας», διερωτήθηκε ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «αυτή η νοοτροπία είναι πέρα για πέρα ξένη από πρακτικές που ακολουθούν όλες οι σύγχρονες κυβερνήσεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 Responses to "Το ΑΥΓΟ του ΦΙΔΙΟΥ βρηκε καλυτερη ΦΩΛΙΑ και μετακομησε..."

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις