4/17/2009 04:27:00 μ.μ.

(0) Comments

Μερος 2ο.Βιg Brother Catching U part 2. (Διαβαστε τι μας ετοιμαζουν για το εγγυς μελλον...)

17/02/2009 | AΠE

Πρώην επικεφαλής της MI5 προειδοποιεί τη βρετανική κυβέρνηση για τον κίνδυνο δημιουργίας "αστυνομοκρατούμενου κράτους".

Η πρώην επικεφαλής της βρετανικής MI5, η ντέιμ Στέλλα Ρίμινγκτον, κατηγόρησε σε συνέντευξή της την κυβέρνηση ότι παραβιάζει τις ελευθερίες των πολιτών, εκμεταλλευόμενη το φόβο της τρομοκρατίας και προειδοποίησε ότι παραβιάζοντας την ιδιωτικότητα των ανθρώπων, παίζει ακριβώς το παιχνίδι των τρομοκρατών.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Λα Βανγκουάρντια, η Ρίμινγκτον εξέφρασε την άποψη ότι "θα ήταν καλύτερα εάν η κυβέρνηση παραδεχόταν ότι υπάρχουν κίνδυνοι, αντί να καλλιεργεί το φόβο των πολιτών, προκειμένου να καταφέρει να περάσει νόμους που περιορίζουν τις πολιτικές ελευθερίες", επισημαίνοντας ότι αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των τρομοκρατών: "να ζει ο κόσμος σε αστυνομοκρατούμενο κράτος και υπό το κράτος του φόβου".

Η Ρίμινγκτον, 73 χρονών, σχολίασε επίσης την προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. "Οι ΗΠΑ το παρατράβηξαν με το Γκουαντάναμο και τα βασανιστήρια. Η ΜΙ5 δεν κάνει τέτοια. Εξάλλου, έχουν καταφέρει ακριβώς το αντίθετο: υπάρχουν όλο και περισσότεροι τρομοκράτες που βρίσκουν δικαιολογίες για τις πράξεις τους".

Η Ρίμινγκτον δήλωσε ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες "δεν είναι άγγελοι", αλλά επέμεινε ότι δεν σκοτώνουν ανθρώπους.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της ΜΙ5 το 1992 και ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας μέχρι το 1996. Από τότε που εγκατέλειψε την υπηρεσία, η Ρίμινγκτον έχει αρκετές φορές εκφραστεί επικριτικά εναντίον των αντιτρομοκρατικών μέτρων της κυβέρνησης, ειδικά όσων καταπατούν τις πολιτικές ελευθερίες.

Τον περασμένο χρόνο, χαρακτήρισε υπερβολικές τις απόπειρες κράτησης των υπόπτων επί 42 ημέρες χωρίς την απαγγελία κατηγοριών για τρομοκρατικές ενέργειες, πριν ακόμη το νομοσχέδιο απορριφθεί από το κοινοβούλιο. Έχει καταφερθεί επίσης και εναντίον των αμφιλεγόμενων σχεδίων της κυβέρνησης την έκδοση ταυτοτήτων, λέγοντας ότι δεν πρόκειται κάνουν τον κόσμο ασφαλέστερο.

απο την Σημερινη της κυπρου

0 Responses to "Μερος 2ο.Βιg Brother Catching U part 2. (Διαβαστε τι μας ετοιμαζουν για το εγγυς μελλον...)"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις