4/19/2009 12:31:00 μ.μ.

(0) Comments

Tι μας αναγκασαν οι αμερικανοι με τα χθεσινα και αλλα Δυστραπελα να ψηφισουμε ..."Κοινές αξίες και κοινές προκλήσεις" ΕΕ και ΝΑΤΟ...

Δύο Βρετανοί-μέλη της αποστολής του ΝΑΤΟ στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη ©BELGA/AFP
( Tην στιγμη που στον Ελλαδικο χωρο εκδηλωνονται Περιεργες απο καθε οπτικη γωνια και συγκυρια Τρομοκρατικες Πραξεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεδριάζει στις Βρυξέλλες από τις 18 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2009 και ψηφισε σημερα 9:00 - 10:20 μεταξυ αλλων....)

1.Προτάσεις ψηφίσματος - Εικαζόμενη χρήση ευρωπαϊκών κρατών από τη CIA για τη μεταφορά και την παράνομη κράτηση ατόμων
η Συζήτηση εγινε : 3 Φεβρουαρίου 2009

2. Έκθεση Ari Vatanen (A6-0033/2009) - Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της ΕΕ
σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της ΕΕ
[2008/2197(INI)]

Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων
3.
Έκθεση Konrad Szymański (A6-0037/2009) - Aναθεώρηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού γειτονίας και εταιρικής σχέσης
σχετικά με την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού γειτονίας και εταιρικής σχέσης
[2008/2236(INI)]

Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων


ΕΕ και ΝΑΤΟ: μαζί ή χώρια;

Λίγο πριν πραγματοποιηθεί η 60ή επέτειος του ΝΑΤΟ που θα εορταστεί κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις Kehl (Γερμανία) και Στρασβούργο (Γαλλία) στις 3-4 Απριλίου 2009, η έκθεση του ευρωβουλευτή Ari Vatanen αναφέρει ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ "μπορούν να αλληλοενισχύονται, αποφεύγοντας τον ανταγωνισμό και αναπτύσσοντας μεγαλύτερη συνεργασία σε επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων βάσει πρακτικού καταμερισμού της εργασίας".
"Κοινές αξίες και κοινές προκλήσεις"...


"Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο η ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής ασφάλειας· το 94 % του πληθυσμού της ΕΕ είναι μέλος της συμμαχίας! Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται κοινές αξίες και αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας" είπε χαρακτηριστικά ο Ari Vatanen, μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Δημοκρατών και εισηγητής σχετικής έκθεσης.

Κατά τη γνώμη τού πρώην ραλίστα, ο λόγος ύπαρξης της ΕΕ είναι η εδραίωση της ειρήνης και η μείωση του ανθρώπινου πόνου σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, η ΕΕ "μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό της μόνο με την ανάπτυξη ισχυρών διατλαντικών δεσμών και μια συμπληρωματική σχέση με το ΝΑΤΟ".

Ο κ. Vatanen θεωρεί επίσης ότι "είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε ασυμβατότητα μεταξύ της ιδιότητας μέλους της ΕΕ και αυτής του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η αποτελεσματική συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ".............

τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας αργα το απογεμα -η- αυριο....!
πρακτικα /κειμενα στο αρχειο μας..
Υπέρ και κατά μιας στενότερης σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ
0 Responses to "Tι μας αναγκασαν οι αμερικανοι με τα χθεσινα και αλλα Δυστραπελα να ψηφισουμε ..."Κοινές αξίες και κοινές προκλήσεις" ΕΕ και ΝΑΤΟ..."

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις