4/16/2009 10:53:00 π.μ.

(0) Comments

Γιατι παντα καποιοι αλλοι το κανουν καλυτερα απο μας και χωρις πολλες τυμπανοκρουσιες..?



Οι λιμενεργατες ξεκινησαν το μποϊκοτάζ ισραηλινών πλοίων.
03/02/2009 17:11 - (SA)

Γιοχάνεσμπουργκ - Durban λιμενεργατεs αρνούνται να εκφορτωσουν ενα ισραηλινο πλοίο λογω της εβδομάδας δράσης κατά του "απαρτχάιντ" του Ισραήλ στην Παλαιστίνη δήλωσε την Τρίτη το Cosatu η ενωση των λιμενεργατων.
Oι εκπρόσωποι Πάτρικ Craven και Salim Vally είπαν οτι το πλοίο που φθάνει την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου, δεν θα εξυπηρετηθει στο πλαίσιο της άρνησης για την υποστήριξη της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης σε ολόκληρο τον πλανήτη.
H Α.Ε. Μεταφορών και Συμμαχικός Εργαζομένων Ένωσης (Satawu) γενικός γραμματέας Randall Howard δήλωσε τα μέλη της Ένωσης είχαν δεσμευτεί να μην συμμετεχουν στην μετεκφορτωση ισραηλινών εμπορευμάτων.
Πέρυσι, στο Durban λιμενεργάτες αρνήθηκαν να μεταφορτωσουν πλοιο που μετεφερε όπλα από την Κίνα για τη Ζιμπάμπουε.Τα όπλα θα έιχαν χρησιμοποιηθεί για να "την υποστήριξη του καθεστώτος Μουγκάμπε και να εντείνουν την καταπίεση του λαού της Ζιμπάμπουε", δήλωσε Craven.
"Το 1963, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την οργανωση του αντι-απαρτχάιντ Κίνηματος , δανοι λιμενεργάτες αρνήθηκαν να μεταφορτωσουν πλοιο με εμπορεύματα της Νότιας Αφρικής.
«Όταν το πλοίο επλευσε στη Σουηδία, η σουηδική εργαζομένων ακολούθησε.Μετα ακολουθησε το ιδιο στο Λίβερπουλ και, αργότερα, στο San Francisco Bay Area, που επίσης αρνήθηκαν να εκφορτωσουν εμπορεύματα της Νότιας Αφρικής», είπε.
Mέλη της Ναυτικής Ένωσης Δυτικής Αυστραλίας , υποστήριξαν την "εκστρατεία για μποϋκοτάζ, και εφαρμογη των κυρώσεων" κατά του Ισραήλ και έκαναν έκκληση για μποϊκοτάζ σε όλα τα σκάφη των ισραηλινών και σε ολα τα σκάφη με εμπορεύματα που αφικνυονται από ή μεταβαίνουν στο Ισραήλ.
"Αυτή είναι η κληρονομιά και την παράδοση της Νότιας Αφρικής που έχουν κληρονομήσει οι λιμενεργατες, και είναι μια κληρονομιά που είναι αποφασισμένοι να τιμήσουν, με τον αποκλεισμο των λιμένων της Νότιας Αφρικής που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως σημεία διέλευσης για τα εμπορεύματα τα οποία κατευθύνονται σε ή προέρχονται από ορισμένα δικτατορικά και καταπιεστικά κράτη όπως η Ζιμπάμπουε, τη Σουαζιλάνδη και το Ισραήλ. "
Το Cosatu κάλεσε τους άλλους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν και να κάνουν ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί ότι όλα τα μποϊκοτάζ εμπορευμάτων προς και από το Ισραήλ μέχρι την απελευθερωση της Παλαιστίνης.
Η εβδομάδα της δράσης θα περιλαμβάνει μια διαμαρτυρία μπροστά από την σιωνιστική Ομοσπονδία της Νότιας Αφρικής και το Εβραϊκό Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής , την Παρασκευή, ένα συλλαλητήριο την ίδια μέρα στο Actonville Rand στην Ανατολική πόλη και ένα παλούκι μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Κέιπ Ταουν .
Μια διαμαρτυρία στο λιμάνι του Durban και ένα συλλαλητήριο στο Cape Town ειναι προγραμματισμένα για την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου είπε ο Craven.
Workers to boycott Israeli ship
Defying logic

0 Responses to "Γιατι παντα καποιοι αλλοι το κανουν καλυτερα απο μας και χωρις πολλες τυμπανοκρουσιες..?"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις