4/19/2009 01:54:00 μ.μ.

(1) Comments

Γι αυτο οι Μπομπες και ο Χρυσοχοιδης .....? καλη μας χωνεψη ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΕΣ...




Υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την τρομοσύμβαση με ΗΠΑ.....

Συρρίκνωση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, έκδοση ακόμη και υπόπτων όχι κατ' ανάγκη κατηγορουμένων -στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής- προβλέπονται στις δύο συμβάσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που κυρώθηκαν χθες στην επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.


Οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί το 2002 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί υπουργίας Πετσάλνικου. Εξ ου και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις υπερψήφισε και χθες, με τον εισηγητή του Γ. Πεταλωτή να εκφράζει ενστάσεις μόνον επί του άρθρου 10, στο οποίο προβλέπεται δυνητικά ότι η χώρα μας μπορεί να μην εκδώσει καταδικασμένο σε θανατική ποινή αν οι ΗΠΑ δεν δεσμευτούν για τη μη εκτέλεσή της.

Ισχυρότατες ενστάσεις προέβαλαν μόνο τα κόμματα της Αριστεράς, που μάλιστα ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην κυρώσει τη σύμβαση, δίχως να εισακουστούν όμως από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια.

Για «ξεθεμελίωση των ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων» μίλησε η Λιάνα Κανέλλη εκ μέρους του ΚΚΕ και σημείωσε ότι με τη σύμβαση δεν αποκλείεται η έκδοση ακόμη και Ελλήνων πολιτών για αδικήματα που δεν διώκονται στον τόπο όπου συλλαμβάνονται και κατηγορούνται.

Στο ίδιο πνεύμα οι Ν. Τσούκαλης και Φ. Κουβέλης του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για συρρίκνωση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. «Διολισθαίνουμε μετά παραμυθίας σε ό,τι αφορά το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών», είπε ο κ. Κουβέλης, ενώ ο Ν. Τσούκαλης ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει αρνητική θέση.

Ο Αδ. Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ) περιορίστηκε να πει πως δεν καταλαβαίνει γιατί σπεύδουμε στην κύρωση συμφωνίας όταν μόλις πριν από λίγο καιρό οι ΗΠΑ προσέβαλαν τη χώρα μας μη καταργώντας τη βίζα, προκειμένου οι Ελληνες να ταξιδεύουν στην Αμερική.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας υποσχέθηκε να εξετάσει αν μπορούν να υπάρξουν βελτιωτικές τροποποιήσεις, τουλάχιστον ως προς το άρθρο περί έκδοσης καταδικασμένων σε θανατική ποινή.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/02/2009

Tι αναγκασαν οι αμερικανοι με τα χθεσινα και αλλα Δυστραπελα να ψηφισουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη ΕΥΡΟΒουλη ...

1 Response to "Γι αυτο οι Μπομπες και ο Χρυσοχοιδης .....? καλη μας χωνεψη ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΕΣ..."
grsail said :
20 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:17 μ.μ.
Έτσι! Και όχι μόνον έτσι αλλά παραμένει και αυτή η ... κρυμένη σκοτεινή απειλή από τον κο Δένδια περί 'βελτιωτικών' ...

Όλο και καλύτερα πάμε, μπράβο σε μας και στους ηγέτες μας (μην ξεχνάμε ότι ΕΜΕΙΣ του βάλαμε εκεί που είναι).

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις