10/14/2009 06:57:00 μ.μ.

(1) Comments

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Β.Bimbo( PR Profil )

, , , , , , ,

- 20.000 -
τελικά
συμπολίτες μας

(ίσως και κουμπάροι)
είναι "έτοιμοι για όλα"
ακόμη και για
μάνατζερ
της
"τελευταίας κατοικίας"
των ελλήνων
http://www.opengov.gr/


...ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ...
ΠΡΟ.ΠΟ

«Δεν ήρθα μόνος, με συνοδεύουν πέντε υπουργοί της νέας κυβέρνησης, είναι οι κατεξοχήν αρμόδιοι για όλα τα καυτά θέματα που αφορούν την περιοχή», είπε στους κατοίκους που είχε απέναντί του ο πρωθυπουργός.




Η Τ. Μπιρμπίλη, η Κ. Μπατζελή, ο Π. Γερουλάνος, ο Μ. Χρυσοχοϊδης και ο Δ. Ρέππας συμμετείχαν στη συζήτηση και απάντησαν στις ερωτήσεις και τα αιτήματα των πολιτών.




ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

* Για τον συντονισμό του σχεδίου συνιστάται Διυπουργική Επιτροπή Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των Πυρόπληκτων Περιοχών υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
* Συνιστάται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό τη μορφή ανώνυμης εταιρείας με επωνυμία «Οργανισμός Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης των Πυρόπληκτων Περιοχών» (ΟΑΑΠΠ) με διάρκεια λειτουργίας 8 έτη για τον συντονισμό, την υποστήριξη του σχεδίου ανασυγκρότησης.
* Στον ΟΑΑΠΠ εντάσσεται το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτακτων Αναγκών.
* Διασφάλιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος 1.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε αγροτική οικογένεια των πυρόπληκτων περιοχών έως το τέλος του έτους 2012. Ειδικά για τους ελαιοπαραγωγούς, η εγγύηση του εισοδήματος επεκτείνεται έως το τέλος του έτους 2014.
* Κάλυψη από το κράτος του κόστους των ζωοτροφών.
* Ιδρυση πρότυπης Αγροτικής Σχολής στα όρια του Νομού Ηλείας και τη χρηματοδότηση με εθνικούς πόρους ειδικών προγραμμάτων τύπου LEADER και ΟΠΑΑΧ.
* Πλήρης ανάληψη από το κράτος του κόστος επισκευής ή ανακατασκευής των πυρόπληκτων κατοικιών, των διατηρητέων και παραδοσιακών κτιρίων.
* Προσδιορίζονται έως πέντε πυρόπληκτοι παραδοσιακοί οικισμοί στους οποίους θα εφαρμοστεί ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα αναδημιουργίας με έμφαση στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, τη χρήση βιοκλιματικών προτύπων και την εισαγωγή καινοτόμων μέτρων βιώσιμης ανάπτυξης.
* Αναλαμβάνεται από το κράτος το κόστος επισκευής και αποκατάστασης επαγγελματικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.
* Καθιερώνονται αυξημένα επενδυτικά κίνητρα στις πυρόπληκτες περιοχές και ειδικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.
* Καταρτίζεται ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση ανέργων και παρέχεται δωρεάν χρήση ευρυζωνικών συνδέσεων για μία πενταετία προς όλες τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.
* Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις πυρόπληκτες περιοχές, με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και την κατάρτιση των δασικών χαρτών.
* Επίσης, καταγράφονται οι ζημιές που έχουν υποστεί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία, χρηματοδοτείται η αποκατάστασή τους και εκπονούνται μελέτες και προγράμματα για την αξιοποίηση τους.
* Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή «Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Πρότυπης Ανάπτυξης».
* Δημιουργείται μουσειακό και θεματικό πάρκο με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρχαίας Ελλάδας και των Ολυμπιακών Αγώνων.
* Ιδρύεται «Διεθνές Πρότυπο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο», με σκοπό να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο, για την εκπαίδευση στους τομείς του αθλητισμού και του ολυμπισμού .
* Ιδρύεται Κέντρο Ειρήνης και Εκεχειρίας. Για τη χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, το ΠΑΣΟΚ προτείνει και την παρακράτηση πόρων που δίνονται στα κόμματα και τα υπουργεία για διαφημιστικούς σκοπούς.
...η συνέχεια...
Πρότυπο πράσινης ανάπτυξης η Ηλεία

Μηνύματα προς το εξωτερικό

ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ


.
1 Response to "ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ"
Unknown said :
14 Οκτωβρίου 2009 στις 9:23 μ.μ.
Κάτι σου ξεφυγε,το ΘΕΙΟΝ ΒΡΕΦΟΣ,..............
Θα συμμετασχει[ κατα το λεχθεν του Προθυπουργού]στον συντονισμο του εργου!!!!!!
Κάτι ξερει απο πρασινο,μια φωτογραφία της Αττικης οδου, θα σε πείσει.
Σε φιλώ

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις