10/09/2009 11:07:00 π.μ.

(21) Comments

Ο γιός του λαϊκιστή

Β.Bimbo( PR Profil )

, , , , , , ,

έκτακτον παράρτημα της σήμερον..:

Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται η Ντόρα, ύστερα από την εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου, με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών, στη άτυπη σύνοδο της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Όσον αφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο, το οποίο θα αποτελέσει και την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε "αιτία χαράς" την επίσκεψη της και δήλωσε πρόθυμος να συναντηθεί μαζί της.

Στη Σύνοδο παίρνουν επίσης μέρος η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Βοσνία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ, η Μολδαβία, η Ρουμανία η Σερβία και η Τουρκία. Επίσης όπως έγινε γνωστό, στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

η ντόρα στην ιστανμπούλ




η ντόρα στο φανάρι



Χωρίς κυρώσεις η Τουρκία
- ΑΧ...ΒΡΕ...ΕΛΛΗΝΑ...ΑΧ -




ο Νίκος Παπανδρέου με τον αδελφό του

FAZ.NET - AktuellPolitikAusland

Γιώργος Παπανδρέου
Ο γιός του λαϊκιστή

Michael Martens, Αθήνα


06. Οκτώβριο του 2009. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απέτυχε να μεγαλωσεί πέρα από το ρόλο του αιώνιου ανιψιού. Η αποτυχία της Κυριακής, δεν τιμά το μεγάλο όνομα του πρωθυπουργού της Ελλάδας . Ο θείος του, επίσης Κωνσταντίνος Καραμανλής, χαρακτήρισε την Ελληνική πολιτική μέχρι το θάνατό του το 1998 σε διάφορες υπουργικές θέσεις, ως πρωθυπουργός και τέλος ως επικεφαλής του κράτους, για μισό αιώνα. Στο εξωτερικό θεωρείτο ως αξιόπιστος εταίρος, και έχει αγκυροβολήσει την χώρα ,από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΚ το 1981, στη Δύση. Ο ανιψιός του, ωστόσο, θα μείνει στην ιστορία ως άτολμος οπαδός της "συνένεσης".

Ο πατέρας - ένας εθνικιστής καιροσκόπος

Αλλά και ο διάδοχός του Γιώργος Παπανδρέου , παρά κάποιες πολιτικές επιτυχίες του στο παρελθόν ,έχει ν' αποδείξει ότι μπορεί να είναι περισσότερο από ένας γιος. Αυτός, θα πρέπει να καταπολεμήσει κυρίως την κληρονομιά του πατέρα του Ανδρέα,πέθανε το 1996, πού ξεκίνησε ως θαρραλέος αντίπαλος της αθηναϊκής στρατιωτικής δικτατορίας και μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας συχνά εμφανίστηκε ως λαϊκιστής, εθνικιστής και καιροσκόπος που αντιστεκόταν τις Βρυξέλλες, ενώ στο παρασκήνιο των αποφάσεων ,σε όλες σχεδόν ,με εκβιαστικό τρόπο απαιτούσε διαρκώς υψηλότερες επιδοτήσεις για να τις διανείμει στη πατρίδα, ως προσωπικές χάρες ,σε.....



( Γιώργος Παπανδρέου ως ένα νεαρό αγόρι με τον πατέρα Ανδρέα και ο παππούς του Γεώργιος )

Ο Ανδρέας Παπανδρέου άφησε στους Έλληνες ένα τεράστιο χρέος και λανθάνουσα ανάπτυξη των υποδομών της οικονομίας. Ο γιος του κληρονόμησε τα ίδια προβλήματα από τον Καραμανλή. Ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι θα ξεπεράσει όλα αυτά, οι πολίτες δεν πρέπει να κάνουν θυσίες. Πώς όμως θα το κάταφέρει αυτό, δεν το έχει μαρτυρήσει.
σε δυσθεώρητα ύψη θα κινηθεί το έλλειμμα

"Δεν πρέπει να είμαστε φυλακισμένοι της ιστορίας"

Ο Γιώργος Παπανδρέου γεννήθηκε στις 16 Ιούνιο του 1952 στο St Paul, Minn, από Αμερικανίδα μητέρα. Τέλειωσε το σχολείο στην Αθήνα και Σικάγο, ακολουθούθησαν σπουδές της κοινωνιολογίας στο Τορόντο και τη Στοκχόλμη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μιλά αγγλικά και σουηδικά, αλλά και Λατινικά κοινωνιολογίας(ιησουίτες), αν και έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να απομακρυνθεί από το πεδίο αυτό.
Ως υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε. Ανέλαβε καθήκοντα το 1999 ήρθε σε μια κρίσιμη στιγμή, την οποία ενθυμήται χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ": Είχε μείνει στο γραφείο του πρώην αυστριακού καγκελάριου Viktor Klima, όταν το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε την σύλληψη των Κούρδων τρομοκρατών και του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στο Ναϊρόμπι. Ο Οτσαλάν βρισκόταν στην Ελληνική Πρεσβεία.

" Από αυτή τη μέρα, ήμουν πεπεισμένος ότι θα ήταν περισσότερο από αναγκαίο, να ληφθούν μέτρα προς τα εμπρός που να επιφέρουν αλλαγές. Δεν πρέπει να είμαστε "φυλακισμένοι της ιστορίας ", είπε ο κ. Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, αυτός μαζί με τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη και τον πρώην Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ θεωρούνται οι αρχιτέκτονες μιας ελληνο-τουρκικής πολιτικής προσέγγισης που αντέχει.
ΜΕ ΤΟ GIORGAKIS, Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!

Η σχέση μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας δεν είναι καλή, αλλά καλύτερη από πριν.Τους έλληνες Σοσιαλιστές οδηγεί ο Παπανδρέου από το 2004, το έτος 2006 εξελέγη και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που του άρεσε να ονομάζει "η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση στον κόσμο."

μετάφραση του δημοσιεύματος

Der Sohn des Populisten



Κείμενο: F.A.Z.
Εικόνες: AP

© Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH 2009.
Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.
Αναπαραγωγή και τη χρήση των δικαιωμάτων
Εκδότης Πληροφορίες

F.A.Z. Electronic Media GmbH 2001 - 2009

Αυτή είναι μια έκδοση της www.faz.net.


21 Responses to "Ο γιός του λαϊκιστή"
tsaousa said :
8 Οκτωβρίου 2009 στις 10:14 μ.μ.
Μάλιστα.
Έπρεπε να βγει πάλι η δεξιά λοιπόν, γιατί με τους κωλοέλληνες δεν υπάρχει σωτηρία. ΄Ο,τι πούτσα θέλουν τη λένε.
Ειλικρινά, μου έρχεται εμετός όταν διαβάζω τέτοια κείμενα και ειδικότερα από ανθρωπους που δεν τολμούν να εκφράσουν ξεκάθαρα την πολιτική τους θέση.
Πάω να ξεράσω τώρα μη λερώσω και το μπλογκ σου.
9 Οκτωβρίου 2009 στις 1:49 π.μ.
τσαούσα..,
αυτό είναι το επίσημο κείμενο/γνώμη/θέση
της γερμανικής δεξιάς
για τον νέο πρωθυπουργό της ελλάδας..,
είτε ξερνάς είτε όχι...
είναι καλόν και ορθόν να γνωρίζεις
ότι αυτήν την γνώμη έχουν
και την εκφράζουν δημόσια...
grsail said :
9 Οκτωβρίου 2009 στις 8:37 π.μ.
Η Γερμανική δεξιά αμετανόητη και αναξιοπρεπής, συνένοχη της ‘μεγάλης αδελφής’ σε όλα τα σύγχρονα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αυτή που για να εξασφαλίσει την ύπαρξή της συντηρεί το άδικο ενοχικό κλίμα στις συνειδήσεις των σύγχρονων Γερμανών, αυτή που ως τυφλοπόντικας της ιστορίας συναίνεσε στην καταστροφή της ανατολικής Ευρώπης και τώρα με κροκοδείλια δάκρυα γλύφει το χέρι του Μεντβέντεφ, αυτή που εξαργύρωσε την πτώση του τείχους με την αξιοπρέπεια του λαού της, αυτή ! θα έπρεπε να κοιτάξει τις δικές τις βρωμιές. Ας αφήσουν – επί τέλους – τους γιούς των λαϊκιστών (sic) να επουλώσουν τις πληγές της χώρας τους. Οι γερμανοί και βρετανοί ανταποκριτές στην Ελλάδα ας καταλάβουν ότι οι δικές τους χώρες οι αλαζονικές και αχόρταγες δημιούργησαν τα μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο και όχι η Ελλάδα. Κριτική λοιπόν εκεί που … «τους παίρνει» …
tsaousa said :
9 Οκτωβρίου 2009 στις 10:47 π.μ.
Ξαναμάλιστα.
Το λένε οι Γερμανοί δεξιοί. Και τι είναι αυτοί; Άσε μας με τα απόσκατα.
9 Οκτωβρίου 2009 στις 10:52 π.μ.
"Ας αφήσουν – επί τέλους – τους γιούς των λαϊκιστών (sic) να επουλώσουν τις πληγές της χώρας τους"
...πολύ μ' αρέσει..:-))))))

..όταν μας κολακεύουν
σύμμαχοι ή ξένοι
αυτοβαυκαλιζόμαστε για την
"αναγνώρηση της πράξεως μας"
- τόπε το BBC,NBC,CNN,Deutsche Welle,le Monde -
..αλλά όταν δεν μας βολεύει..
απαιτούμε να μας αφήσουν ήσυχους
και θυμόμαστε τα εγλήματά τους..!?!?!?!?!!!!!
9 Οκτωβρίου 2009 στις 11:03 π.μ.
@tsaousa..,
καλέ...χαλάρωσε λίγο,
τι άγχος είναι αυτό...:-))))
tsaousa said :
9 Οκτωβρίου 2009 στις 12:27 μ.μ.
΄Οταν λένε αλήθειες χαιρόμαστε. Όταν λένε μαλακίες δεν τις κάνουμε σημαία.
Άκου η Γερμανική δεξιά το είπε...Τι λε ρε; Ρίγησα.
Συγκινήθηκα. Έπεσα σε περισυλλογή.
tsaousa said :
9 Οκτωβρίου 2009 στις 12:29 μ.μ.
Κι αυτό με τον Γ. Παπανδρέου και τη Ντόρα στην Τουρκία πολύ πετυχημένο.
Κοίτα, μπλογκ σου είναι και γράφεις ό,τι γουστάρεις.
Δεν τίθεται θέμα. Απλώς, αναλογίσου λίγο ότι σε διάβάζουν.
grsail said :
9 Οκτωβρίου 2009 στις 1:37 μ.μ.
@tsaousa & @B.Bimbo
Εγώ πάντως μίλησα ειλικρινώς και συναισθηματικώς, τα γαιδούρια της ΕΕ έχουν μία χώρα δίπλα τους φιλική και ειρηνική που βάλλεται από Βορά Ανατολή και Νότο και δεν έχουν πει ούτε ΜΙΑ καλή κουβέντα, ούτε ΜΙΑ θετική κίνηση ... μόνο ότι λέει το υπερατλαντικό αφεντικό ! Ευρωπαϊκή Ενότητα ... my ash !

(... πότε μας κολακεύουν ... δεν θυμάμαι τέτοιο πράγμα ... μήπως στα εγκαίνια του μουσείου που έλειπαν ΟΛΟΙ ;;)
9 Οκτωβρίου 2009 στις 2:41 μ.μ.
@tsaousa..,
ρίγησες-ξερίγησες μαντάμ,
η Γερμανική δεξιά το είπε..,
έκανε παραγγελιά δηλαδή στα πασοκόπαιδιά της..;-)
ή
ξέχασες μήπως...
ότι τον μάη πρίν τις ευροεκλογές
εκτός από την ντόρα
ήταν και το μισό πασόκ
(η νέα μας κυβέρνηση δηλαδή)
στην βουλιαγμένη των bilderberger,
στα "conne"/παιδομάζωμα
της γερμανικής δεξιάς δηλαδή..!!!!!

όσον αφορά το μπόγκ και εμένα
η γνώμη μας για τα παραπάνω είναι ΓΝΩΣΤΗ
και ευχόμαστε να μας διαβάζουν ΟΛΟΙ..:-))))))
9 Οκτωβρίου 2009 στις 2:44 μ.μ.
@grsail,
γιατί ρωτάς εμένα
και όχι τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ...!?!?!?!?!
grsail said :
9 Οκτωβρίου 2009 στις 3:02 μ.μ.
@B.Bimbo
... και η μη-απάντηση είναι καμία φορά απάντηση :-))
tsaousa said :
9 Οκτωβρίου 2009 στις 9:10 μ.μ.
Εσείς οι κομμουνιστές πάντα το ίδιο κάνατε. Προδότες του ίδιου σας του εαυτού όποτε λάχει. Τακίμια και με τα δεξιόσκατα.

Γι αυτό και ανεβάζεις τις πίπες που λέει η Γερμανική δεξιά σαν είσαι τσιράκι του Παυλόπουλου.

Γι αυτό σας τρώει η μαρμάγκα και θεωρείστε κατάπτυστοι.
tsaousa said :
9 Οκτωβρίου 2009 στις 9:12 μ.μ.
Grsail δεν μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή, υπάρχουν όμως και σοβαροί ξένοι δημοσιογράφοι που λένε και τον καλό τους λόγο.
9 Οκτωβρίου 2009 στις 9:15 μ.μ.
..αφού έγινα και τσιράκι του παυλόπουλου...!?!
grsail said :
10 Οκτωβρίου 2009 στις 12:13 π.μ.
Αγαπητή tsaousa και αγαπητό τσιράκι_του_Παυλόπουλου, καλά είναι τα πλακώματα αρκεί να μην μας παρασύρουν προς τις σκοτεινιές της εμπάθειας ... και εσύ tsaousa τι θα πει αυτό το 'ανεβάζεις τις πίπες' ; Έ;

... εσύ τσιράκι τώρα βρήκες να κάνεις την απολύτα προκλητική κριτική ; Έ; δεν μπορείς να περιμένεις 3 μήνες ; Έ ; ναι ! να μας αφήσουν να επουλώσουμε τις πληγές να έχουμε λίγη ελπίδα, γνωρίζουμε που ζούμε και τι αντιμετωπίζουμε μια μικρή ίσως αλλά απτή βελτίωση των προσώπων και των πραγμάτων είναι για μας κάτι ιδιαίτερα (ιδιαίτερα !) σημαντικό ! την βλέπουμε την σκοτεινή σκιά της απογοήτευσης να σαλεύει απειλητικά στο παρασκήνιο ... αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε, γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες είναι εναντίων μας αλλά ελπίζουμε ... όσο κρατήσει ... κάτι είναι και αυτό !!
10 Οκτωβρίου 2009 στις 12:38 π.μ.
...όλα καλά και άγια,αφού έτσι το θέλετε..!
...εγώ θα καλογερέψω κι' άμα ξαναδείτε την αγία ζώνη γράψτε με..;-))))
tsaousa said :
10 Οκτωβρίου 2009 στις 12:44 π.μ.
Φιλάρες (να 'ουμ) αφήστε μας να αναπνεύσουμε. Παρακαλώ δηλαδή.
grsail said :
10 Οκτωβρίου 2009 στις 12:57 π.μ.
@tsaousa
... η ανοχή και η θετική διάθεση είναι πολύ καλά πράγματα αλλά δεν πρέπει να χάνουμε και την ... μπάλα.

Μιλάμε για ένα αστικό κόμμα με ξεπλυμένη σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία, τόσο ξεπλυμένη που δεν μπορεί να εκφράσει ούτε και την βάση του και με ισχυρότατες δεσμεύσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τον ξένο παράγοντα ... τι περιμένεις δηλαδή εσύ ; Είναι μια καλή κυβέρνηση (πολύ καλύτερη από αυτή των ζώων της ΝΔ) αλλά παραμένει - εκ' των πραγμάτων - στα γνωστά πλαίσια ... μην παρασύρεσαι και μην φανατίζεσαι.

Χειροκροτούμε και ελπίζουμε (και βοηθάμε όσο γίνεται) αλλά ... μέχρι εκεί !
tsaousa said :
10 Οκτωβρίου 2009 στις 1:18 μ.μ.
Εμένα αυτή η κυβέρνηση μου αρέσει, μου ταιριάζει ιδεολογικά και τη γουστάρω. Πώς θα γίνει τώρα; Δεν γουστάρω την αναρχία, τις ακρότητες, το μπλαμπλα χωρίς ουσία και ρεαλισμό, και τα συναφή.
Έχω πλήρη συνείδηση του υλικού από το οποίο φτιάχτηκε ο κόσμος και δεν χάνομαι σε δαιδαλώδεις σκέψεις περί όμορφου κόσμου αγγελικά πλασμένου.
Ούτε στις αρχές του μηδενισμού. Θέλω μια κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσωπο και θετική σκέψη. Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου αυτό είναι. Αν κάποιος σε αυτή την κυβέρνηση μαλακιστεί εις βάρος του λαϊκού συμφέροντος(που δεν αποκλείεται)να αποκεφαλιστεί.
ΔΕν χειροκροτώ κανέναν, απλώς τον στηρίζω.
grsail said :
10 Οκτωβρίου 2009 στις 9:23 μ.μ.
@tsaousa
... κι εγώ λέω - με το συμπάθειο - ότι δεν είσαι ειλικρινής με αυτά που λες, διότι δεν είναι αντάξια της νοημοσύνης σου ... πάμε πάλι ... :-))

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις