8/12/2009 09:57:00 μ.μ.

(0) Comments

americha


11/08/2009 | ΚΥΠΕ


Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα οφείλει να καλέσει τους Αραβες ηγέτες ''να τολμήσουν θεαματικές χειρονομίες'' προς το Ισραήλ για να μπορέσει να επιτευχθεί πρόοδος στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα οφείλει να καλέσει τους Αραβες ηγέτες ''να τολμήσουν θεαματικές χειρονομίες'' προς το Ισραήλ για να μπορέσει να επιτευχθεί πρόοδος στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, εκτιμούν Αμερικανοί Γερουσιαστές σε επιστολή τους προς την προεδρία.

''Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιές πρωτοβουλίες ζητάτε από τις αραβικές χώρες και τι αναμένετε από τις αραβικές χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στους επόμενους μήνες'', τονίζουν στην επιστολή τους οι 70 από τους 100 Γερουσιαστές.

''Ελπίζουμε πως θα συνεχίσετε να ζητάτε από τους Αραβες ηγέτες να επιχειρήσουν θεαματικές χειρονομίες προς το Ισραήλ, ανάλογες προς εκείνες που είχαν τολμήσει στο παρελθόν θαρραλέοι ηγέτες, όπως ο βασιλέας Χουσέιν της Ιορδανίας, ή ο αιγύπτιος Πρόεδρος Ανουάρ Σαντάτ'', τονίζεται στην επιστολή.

Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές καλούν τους Αραβες ηγέτες να τερματίσουν το μποϊκοτάζ του Αραβικού Συνδέσμου κατά του Ισραήλ, να συναντηθούν ανοικτά με Ισραηλινούς αξιωματούχους και να ευνοήσουν τις εμπορικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος, να εκδίδουν βίζα στους πολίτες του, και να καλούν Ισραηλινούς να συμμετάσχουν σε πανεπιστημιακά συνέδρια, ή αθλητικά γεγονότα.

''Πιστεύουμε επίσης πως οι αραβικές χώρες οφείλουν να τερματίσουν αμέσως και διά παντός τις επίσημες εκστρατείες προπαγάνδας, που δαιμονοποιούν το Ισραήλ και τους Εβραίους'', τονίζουν στην ίδια επιστολή.

Agent Orange

.

0 Responses to "americha"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις