8/11/2009 09:07:00 μ.μ.

(1) Comments

Επηξαν στις Διοξίνες το Χαμομιλάκι

Β.Bimbo( PR Profil )

, , , , ,


Agent Orange




είναι η κωδική ονομασία για ένα ισχυρό ζιζανιοκτόνο defoliant και χρησιμοποιούνται από τον στρατό των ΗΠΑ κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ.
Από το 1961 έως το 1971, το Agent Orange ήταν επί μακρόν το πιο διαδεδομένο σε χρήση
από τα λεγόμενα "Rainbow Ζιζανιοκτόνα" που χρησιμοποιήθηκαν στο
πρόγραμμα πόλεμος herbicidal .
Κατά τη διάρκεια της χρήσης του Agent Orange (καθώς και των Γραφείων Purple, ροζ και πράσινο) διοξινών που παρήχθησαν ως πρόσμειξη, έχουν προκληθεί προβλήματα υγείας σε όσους έχουν εκτεθεί κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ.
Πράκτορες Μπλε και η Λευκή ήταν μέρος του ίδιου προγράμματος, αλλά δεν περιέχουν διοξίνες.

Κατασκευάστηκαν όλα , όπως το Agent Orange την εποχή εκείνη, από τηνΓεωργική ομάδα της εταιρείας Dow Chemical , την Monsanto και την τσεχική εταιρεία Spolana στο Neratovice.

H Spolana παρήγαγε για τους Αμερικάνους ,από το 1965 έως το 1968,
(...που μήκαν οι Ρώσσοι στην Πράγα...)
τόνους 2,4,5-T φυτοφαρμάκων , με αποτέλεσμα να μολυνθούν με τα ζιζανιοκτόνα που περιέχουν υψηλα επίπεδα διοξίνης τρία κτίρια και πολλοί εργαζόμενοι. [1]

(όπως οι πλημμύρες του 2002 Έλβας στις εγκαταστάσεις, της εταιρείας την οδήγησαν και πάλι στα πρωτοσέλιδα λόγω του εντοπισμού των ιδιαίτερα τοξικών ουσιών στούς χώρους της).

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό ειδήσεων "Der Spiegel, του 1991, η γερμανική εταιρεία Boehringer Ingelheim, παρήγαγε επίσης το 1967 ποσότητα των 720 τόνων Trichlorphenolatlauge για την Dow Chemical. Το Trichlorphenolatlauge χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του Agent Orange. [3]



Agent Orange victims pose at the Friendship Village, a hospice for victims, in Hanoi August 10, 2009. Vietnam launched an "Orange Day" campaign on Monday to raise funds for people it says suffered through the spraying of Agent Orange herbicide by American forces during the war, for long an irritant in relations.

Superweeds Coming to Your Neighborhood Soon
Planet in Not

.
1 Response to "Επηξαν στις Διοξίνες το Χαμομιλάκι"
tsaousa said :
12 Αυγούστου 2009 στις 1:31 π.μ.
Πονάει η ψυχή σου με αυτά, δεν έχω λόγια, όλα ανούσια θα είναι.

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις