8/25/2009 08:37:00 μ.μ.

(0) Comments

on fire


το νέο σχέδιο της πόλης της ανατολικής αττικής
και
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
...εμείς τα γράφουμε εδώ και μέρες...
save your self
μία γοργόνα "εκτάκτου ανάγκης"

...αυτή τη στιγμή υπολογίζεται...
ότι το 1 από τα 4 σπίτια στην Αττική είναι αυθαίρετο,
ενώ ο συνολικός αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 300,000!
Επίσης, από τα 7 εκατομμύρια οικοδομές που έχει συνολικά η Ελλάδα,
γιατί οικοπεδοφάγοι ευδοκιμούν και αλλού, υπολογίζεται ότι
τα 1,5 - 1,7 εκατομμύρια είναι αυθαίρετες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του νεοπαγούς
«παρατηρητηρίου των εν δυνάμει οικοπεδοφάγων»,
400,000
ετοιμοπόλεμοι συμπολίτες μας
έχουν στρατοπεδεύσει στα περίχωρα προστατευόμενων περιοχών
περιμένοντας το σύνθημα της επέλασης.
Ενώ, άλλοι οργανωμένοι στις ελαφρές ταξιαρχίες
των ευαγών «Οικοδομικών Συνεταιρισμών της Πεντέλης»
ετοιμάζονται να διεκδικήσουν
200,000 στρέμματα δασικής έκτασης...

...ας βγάλει λοιπόν ο κάθε πολίτης τα συμπερασματά του
και ας πάρει τις αποφάσεις της αρεσκείας του...

«Εγκληματική αμέλεια, μας γύρισε 40 χρόνια πίσω»
Το χρονικό της καταστροφής της Αττικής

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις χρονολογίες
με τις μεγαλύτερες φωτιές στην Ανατολική Αττική...
Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο
καταπάτησης και αυθαίρετης οικοπεδοποίησης,
με την συνδρομή των Ελλληνικών Κυβερνήσεων,
οι οποίες εντελώς τυχαία δεν παίρνουν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας των δασών...πάντα σε βάθος χρόνου....
με συνεχή απόσβεση...


1981 - Κοκκιναράς Κηφισιάς
1982 - Διόνυσος
1986 - Βαρυμπόμπη
1992 - Αυλώνας
1993 - Αγιος Στέφανος
1995 - Πεντέλη
1998 - Πεντέλη πάλι
2000 - και πάλι Πεντέλη
2005 - Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Ν. Βουτζάς
2007 - Πάρνηθα
2009...οι φωτιες στην Ανατολικη Αττικη
ειναι σε πληρη εξελιξη...


Επίσης ενδιαφέρον προκαλεί και η σημερινή αποκαλυψη


26/5/2009.
Στο σχέδιο πόλης αναμένεται να ενταχθούν 150.000 στρέμματα
στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, έχουν ήδη ξεκινήσει
και θα ολοκληρώνονται σταδιακά και κατά περίπτωση,
αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων
και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης.

Η αυτοδιοίκηση gr παρουσιάζει σήμερα σε ποιό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία της μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλης σε 35 περιοχές.

«Δύσκολες» θεωρούνται περιοχές όπως η Αρτέμιδα , η Νέα Μάκρη, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και η Κερατέα, καθώς έχει ήδη δομηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η αυθαίρετη δόμηση, καθώς η Ανατολική Αττική έχει –μαζί με την Χαλκιδική- την «πρωτιά» στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην περιοχή υπάρχουν 250.000 αυθαίρετα.

Πάντως, στόχος της νομαρχίας είναι οι διαδικασίες να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και σε συνεργασία με τους δήμους, δηλαδή να δοθεί έμφαση στο ζήτημα της λειτουργικότητας των πόλεων και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πολιτών.
Η Αθήνα επεκτείνεται προς Ανατολάς
Ειδικότερα, ανά περιοχή ισχύουν τα εξής:

- Αγιος Στέφανος: Η Πολεοδομική Ενότητα 2 πέρασε από το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Εκκρεμμούν οι ΠΕ 3-4 στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Για την Π.Ε. 1 έχει υποβληθεί μελέτη και θα διαβιβαστεί στο δήμο για Α’ Ανάρτηση. Ωστόσο έχει δημιουργηθεί πρόβλημα για 500 σπίτια που εκδόθηκαν άδειες από λάθος της πολεοδομίας σε χαρακτηρισμένη από το 1982 αναδασωτέα περιοχή.
- Ανάβυσσος: Η μελέτη επέκτασης σχεδίου πόλεως για Α’ κατοικία διαβιβάστηκε στο ΚΣΧΟΠ και θα γίνει ανάρτηση τον Φεβρουάριο. Η μελέτη για την περιοχή Μαύρο Λιθάρι οδεύει προς ΦΕΚ ενώ η περιοχή Βούρλα είναι οικοδομήσιμη.
- Ανθούσα: Η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου έχει εγκριθεί από τον Οργανισμο Αθήνας και αναμένεται Προεδρικό Διάταγμα. Η μελέτη «πακέτο» για τα εκτός σχεδίου της Ανθούσας θα ανατεθεί.
- Ανοιξη: Οι μελέτες για την πολεοδόμηση – επέκταση σχεδίου για του παλαιού οικισμού έχουν σταλεί τα κτηματογραφικά τους για την Α’ ανάρτηση.
- Αρτέμιδα: Για την περιοχή Μάνδρα Διάκου έχει γίνει η καταχώρηση της πράξης εφαρμογής στο Κτηματολόγιο ενώ για την περιοχή Αγιος Νικόλαος θα γίνει η δεύτερη ανάρτηση τον Μάρτιο.
- Αυλώνα: Η μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης βρίσκεται στην περιφέρεια προς έγκριση ειναι στη φαση της ολοκλήρωσης της μελέτης.
- Αχαρνών: Η περιοχή Μεγάλα Σχοίνα είναι στη διαδικασία της Γ’ ανάρτησης. Η Πολεδομικές ενότητες 19-20 είναι στο ΣΧΟΠΟ όπως και το ΒΙΠΑ. Η πραξη εφαρμογής για την περιοχή Πυργουθί ολοκληρώνεται Τέλος η περιοχή Αγία Αννα είναι στη φάση της εξέτασης ενστάσεων.
- Βαρνάβα: Ο οικισμός Παραλία είναι στη φάση των ενστάσεων της β’ φάσης της πολεοδομικής μελέτης. Προωθείται μελέτη για Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και οριοθέτηση για τους οικισμούς Πούριθι, Αγ. Παρασκευή και Μεταμόρφωση Σωτήρος.
- Βάρη: Εγινε διαγωνισμός για την κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – πράξη εφαρμογης επέκτασης σχεδίου πολέως σε οικιστικές περιοχές Α και Β κατοικίας εντός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η πράξη εφαρμογής στην περιοχή Κόρμπι είναι στάσιμη λόγω ρέματος.
- Βούλα: Η μελέτη για την περιοχή Πηγαδάκια βρίσκεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ για έγκριση ενώ η μελέτη για την περιοχή Δικηγορικά πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα γίει η Α’ ανάρτηση.
- Γέρακας: Η μελέτη για την επέκταση σχεδίου για τις περιοχές Κέντρο, Μπαλάνα και Γαργητός είναι προς έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου.
- Γλυκά Νερά: Η μελέτη της πράξης εφαρμογής για την περιοχή Μιχούλη θα αναρτηθεί τον Φεβρουάριο ενώ κατατέθηκε η μελέτη τροποποίησης του ΓΠΣ στον Οργανισμό Αθήνας.
- Γραμματικό: Το πακέτο μελέτης του οικισμού της παραλίας Σέσι εκκρεμεί από το 1994 λόγω οικονομκών διαφορών. Προωθούνται νέες μελέτες για τις περιοχές Συλλόγου Αστυνομικών και Αγία Μαρίνα.
- Διόνυσος: Παρουσιάστηκε η μελέτη για έγκριση της Α’ φάσης και σύνταξη κατευθύνσεων για τη Β’ φάση που αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
- Κάλαμος: Η μελέτη για την επέκταση του σχεδιου της Παραλίας Καλαμου εκκρεμεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ η μελέτη οριοθέτησης του οικισμού εκκρεμεί.
- Καλύβια: Η μελέτη για την επέκταση του σχεδίου για την Α’ Κατοικία είναι στο στάδιο της Β’ φάσης.
- Καπανδρίτι: Είναι στα φάση του διαγωνισμού οι μελέτες για οριοθέτηση στις περιοχές Μικροχώρι και Μετόχι Ρη. Το γενικό Πολεδομικό Σχέδιο έχει προβλήματα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.
- Κερατέα: Οι μελέτες επέκτασης του σχεδίου στην περιοχή Λιμανάκι είναι στάσιμες λόγω κακής συνεργασίας Δήμου – Δασαρχείου. Οι μελέτες ένταξης ΒΙΠΑ και ΒΙΟΠΑ είναι στην Β’ φάση. Σε εξέλιξη η μελέτη ένταξη της περιοχής Κακιά Θαλασσα.
- Πολυδένδρι: Ακόμη δεν έχει εγκριθεί το γενικό Πολεδομικό σχέδιο για το οποίο ξεκίνησε η μελέτη του το 1997.
- Κορωπί: Για την περιοχή Αγια Μαρίνα επεξετάζονται οι ενστάσεις. Για την περιοχή Αγιος Δημήτριος γίνεται κτηματογράφηση και αναμένεται η οριοθέτηση των ρεμάτων.
- Κουβαρά: Για την επέκταση του σχεδίου πόλεως έχει γίνει η Γ’ ανάρτηση των κτηματογραφικών.
- Κρυονέρι: Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο έχει κατατεθεί προς έγκριση στον Οργανισμό Αθήνας.
- Λαύριο: Η πολεδομική μελέτη για το ΒΙΟΠΑ – ΒΙΠΑ εκκρεμει στο ΥΠΕΧΩΕ ενώ για τις περιοχές Οξυγόνο , Πρασινη Αλεπού είναι σε εξέλιξη περιβαλλοντικές μελετες λόγω ρεμάτων.
- Μαλακάσα: Είναι προς έγκριση στον Οργανισμο Αθήνας το Γενικό Πολεδομικό Σχέδιο για τους οικισμούς Μήλεσι και Μαλακάσας.
- Μαρκόπουλο Μεσογαίας: Η πολεοδομική μελέτη το Επιχειρηματικό Πάρκο είναι στην Α’ Φαση όπως και η μελέτη για το Βιομηχανικό Πάρκο. Η μελέτη για την επέκταση του βόρειου οικισμού θα αναρτηθεί τον Φεβρουάριο ενώ για τον νότιο αναμένεται ΦΕΚ.
- Μαρκόπουλο Ωρωπού: Η μελέτη ένταξης για τον οικισμό της παραλίας βρίσκεται προς ανάρτηση. Για τις Π.Ε. 2,3,4 εκκρεμεί η εκδίκαση των ενστάσεων.
- Νέα Μάκρη: Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις περιοχές Μάτι Αγία Μαρίνα, Φως και Αμπελόκηποι εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Αθήνας. Αναμένεται η μελέτη για τα ρέματα.
- Παιανία: Για την περιοχή ΒΙΠΑ αναμένεται η ανάρτηση της Β’ φασης της μελέτης με νέες χρήρεις. Για την περιοχή Μπούρα εκκρεμεί η οριοθέτηση των ρεμάτων ενώ για τις περιοχές Αγία Μαρίνα και Αγία Τριάδα εξετάζονται οι ενστάσεις. Στην φάση της τελικής ανάρτησης είναι οι πειροχές Αγιος Ανδρέας και Ανοιξη.
- Παλλήνη: Για την περιοχή Βακαλόπουλου κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής. Για τις πολεοδομικές ενότητες 1 ως 6 και από 8 ως 14 αναμένονται οι μελέτες για τα ρέματα.
- Πικέρμι: Η μελέτη για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο ξεκίνησε.
- Ραφήνα: Για την ένταξη των περιοχών Πευκώνα και Μαύρα Αμπέλια οι μελέτες σταμάτησαν λόγω έλλειψης στοιχείων για τα ρέματα. Οι μελέτες ένταξης των περιοχών Πανόραμα, Σκαλοπάτι και Αγ. Χαράράλαμπος είναι στη φάση της έγκρισης. Αντίθετα το Κόκκινο Λιμανάκι είναι πλέον οικοδομήσιμο.
- Ροδόπολη: Για την επέκταση του σχεδίου πόλεως εκκρεμεί η γνωμοδότηση του χαρακτηρισμού της περιοχής από το υπουργείο Γεωργίας.
- Σπάτα: Για την ένταξη των Πολεοδομικών Ενοτήτων 1, 5, 6 και 7 έγινε η 2η ανάρτηση κτηματογραφικών για συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Το Επιχειρηματικό Πάρκο είναι στην φάση της 2ης ανάρτησης.
- Σταμάτα: Η μελέτη επέκτασης του πολεοδομικού σχεδίου σταμάτησε με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου.
- Ωρωπίων: Η μελέτη πολεδόμησης και επέκτασης του οικισμού Αγ. Κωνσταντίνου βρίσκεται στο Νομοθετικό για τροποποιήσεις με σκοπό την αύξηση των ΖΩΕ. Η μελέτες οριοθέτησης των οικισμών Ποντίων και Αγ. Αικατερίνης βρίσκεται προς έλεγχο στην ΠΕΧΩ.Η μελέτη για την Β’ παραθεριστική στην περιοχή Αγριλέζα εκκρεμει λόγω της μη οριοθέτησης των ρεμάτων όπως και η μελέτη για την ένταξη της Β’ παραθεριστικής στην περιοχή Λαχανόκηποι Χαλκούτσι. Η μελέτη για την ένταξη της Β’ παραθεριστικής στο Χαλκούτσι κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατεας, ενώ για την Σκάλα Ωρωπού επειδή δεν θεωρείται οικισμός απαιτείται Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το οποίο έγινε η σχετική προκήρυξη.

Ακολουθούν οι σχετικοί αναλυτικοί πίνακες:

ANOIXH.pdf
ANTHOUSA.pdf
ARTEMIDA.pdf
AXARNAI.pdf
AYLONA.pdf
GLYKA-NERA.pdf
GRAMMATIKO.pdf
DIONYSOS.pdf
KALYVIA.pdf
KAPANDRITI.pdf
KERATEA.pdf
KOROPI.pdf
KOUVARAS.pdf
KRYONERI.pdf
LAVRIO.pdf
MALAKASA.pdf
MARATHONAS.pdf
MARKOPOULO-MESOGAIA.pdf
MARKOPOULO-OROPOS.pdf
NEA-MAKRH.pdf
PAIANIA.pdf
PALLHNH.pdf
PIKERMI.pdf
RAFHNA.pdf
STAMATA.pdf
VOULA.pdfhttp://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2887
ευχαριστίες για το λίνκ στο
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .taspanbinder6@gmail.com


ευχαριστίες στο
Simple Man Post
για το λίνκ
και η πίτα ολόκληρη και ο παπάς χορτάτος

και
για την ανάρτηση στο
ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΕ ΜΠΕΤΟΝ(ΙΣΤΟΡΙΚΟ)

"ΚΑΗΚΑΝ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ".


TO ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
Δευτέρα, Αύγουστος 24, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 10:03 μμ

enet.gr

.
0 Responses to "on fire"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις