8/19/2009 01:07:00 μ.μ.

(0) Comments

....Δοσίλογοι .....

Β.Bimbo( PR Profil )

, , , ,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
________________________________________________________

Η Κύπρος άλλως ΚΕΤΕΙΜ
, ΚΤΜ ,
πήρε το όνομα της

από έναν υπερπόντιο ή κρητικό μπορεί και μανιάτη δισέγγονο του Νώε

τον τσαμουροχαμπή Κεττείμ

που έκτισε το Κίτιον φορώντας καρούλια..!?!?!?!?!?!?


Διαβάστε Περισσότερα



________________________________________________________



«ΝΑΤΟ - CIA - Προδοσία!»


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ηταν σαν σήμερα, τριάντα πέντε χρόνια πριν. Τετάρτη 14 Αυγούστου 1974. Παραμονή της Παναγίας. Πριν ακόμη ξημερώσει, γύρω στις 3.30 τα χαράματα, καταρρέουν με πλήρη αποτυχία οι τριμερείς διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας που διεξάγονται στη Γενεύη. Λίγο πριν χαράξει η ημέρα, στις 5.15 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής ειδοποιείται ότι στην Κύπρο έχει αρχίσει ο «Αττίλας - 2». Οι Τούρκοι κατέχουν ακόμη μόνο το 8% του κυπριακού εδάφους από τον «Αττίλα - 1», που άρχισε στις 20 Ιουλίου 1974. Εχουν, όμως, χρησιμοποιήσει αυτό το προγεφύρωμα για να αποκτήσουν συντριπτική στρατιωτική υπεροχή, συγκεντρώνοντας στο νησί 40.000 στρατιώτες, 300 άρματα μάχης και 1.000 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, χώρια την απόλυτη κυριαρχία τους στον αέρα. Το πολεμικό συμβούλιο, που συνέρχεται στις έξι τα χαράματα υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή στην Αθήνα, διαπιστώνει την πλήρη αδυναμία της Ελλάδας να αντισταθεί στρατιωτικά στην Κύπρο.

Ο κυπριακός ελληνισμός εγκαταλείπεται στη μοίρα του, καθώς η προδοτική αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών έχει ολοκληρώσει την αποστολή της, αφήνοντας άοπλη την Κύπρο και σε άθλια κατάσταση τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από στρατιωτική πλευρά. Οι θρασύδειλοι, ψοφοδεείς δικτάτορες με επικεφαλής τον Δημήτρη Ιωναννίδη αποδεικνύονται με τραγικό τρόπο ανίκανοι να κάνουν ακόμη και αυτό για το οποίο τους πλήρωνε σε όλη τη ζωή τους ο ελληνικός λαός, του οποίου έγιναν τύραννοι...

Ο «Αττίλας - 2» είναι στρατιωτικός περίπατος για τους Τούρκους. Δεν χρειάζονται παρά μόνο δύο 24ωρα για να επεκτείνουν την κατοχή τους από το 8% στο 36,4% του κυπριακού εδάφους, εξοντώνοντας περίπου 3.500 Ελληνοκύπριους και προκαλώντας 200.000 πρόσφυγες. Στις 16 Αυγούστου έχουν όλα τελειώσει...

Είναι 9 το πρωί της αποφράδας 14ης Αυγούστου 1974, όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι «ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής έδωσεν εντολήν όπως αι ελληνικαί ένοπλαι δυνάμεις αποσυρθούν από την συμμαχίαν του ΝΑΤΟ. Η Ελλάς θέλει παραμείνει μέλος της συμμαχίας μόνον ως προς το πολιτικό μέρος αυτής». Στις 30 Ιουλίου, δύο ολόκληρες εβδομάδες πριν από την εκδήλωση του «Αττίλα - 2», ο Κ. Καραμανλής είχε ζητήσει να συνεδριάσει εκτάκτως το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, για να προλάβει τον απειλούμενο πόλεμο Ελλάδας - Τουρκίας. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, όμως, ο φανατικός ανθέλληνας Γιόζεφ Λουνς αρνήθηκε να το συγκαλέσει, δηλώνοντας «ότι ο ίδιος δεν θα παρίστατο γιατί αναχωρούσε για διακοπές και ότι δεν θα παρίσταντο επίσης οι περισσότεροι υπουργοί Εξωτερικών λόγω απασχολήσεώς των ή διακοπών (!)», όπως ανέφερε σε σημείωμά του προς τον Κ. Καραμανλή ο Δ. Μπίτσιος.

Η Ελλάδα συγκλονίζεται από αντιαμερικανικές διαδηλώσεις. Τα συνθήματα «ΝΑΤΟ - CIA - Προδοσία», «Εξω τώρα οι Αμερικάνοι», «Δολοφόνε Κίσινγκερ», που αναφέρεται στον τότε αρχιτέκτονα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Χένρι Κίσινγκερ, και «Οι προδότες στο Γουδή», θεωρούμενου ως τόπου εκτελέσεων, αντηχούν απ' άκρη σε άκρη της χώρας.

«Δεν θα επηρεαστούμε από απειλές για αποχώρηση από την Ατλαντική Συμμαχία ή από αντιαμερικανικές διαδηλώσεις, που οπωσδήποτε για μας είναι εντελώς αδικαιολόγητες», δηλώνει προκλητικά στις 19 Αυγούστου 1974 ο Χ. Κίσινγκερ.

Στις 28 Αυγούστου ο Κ. Καραμανλής απευθύνει επιστολή προς τους πρωθυπουργούς των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ. «Ενώπιον των τραγικών αυτών γεγονότων... η Συμμαχία αντέδρασε με περίεργον και εκπληκτικήν απάθειαν», αναφέρει και συνεχίζει: «Ηχθη, λοιπόν, εις το συμπέρασμα η κυβέρνησίς μου ότι πρέπει να αναλάβει η ιδία διά των ιδίων της δυνάμεων την προφύλαξιν της ανεξαρτησίας της... Η ελληνική κυβέρνησις απεφάσισεν επίσης όπως επανακτήση ευθύς την πλήρη ενάσκησιν της κυριαρχίας της εφ' ολοκλήρου του εδάφους του εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδος, ήτις είχε μέχρι τούδε περιορισθή λόγω της μονίμου παρουσίας ξένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων επί του ελληνικού εναερίου χώρου και της ελληνικής αιγιαλίτιδος ζώνης υπό ξένων πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων».

Αραγε θυμάται κανένας από τους σύγχρονους πολιτικούς τι σημαίνει εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία, έστω όπως την όριζε ο δεξιός Κ. Καραμανλής το 1974; Πάντως ακόμη και αν κάποιος θυμάται, αποφεύγει συστηματικά να μιλήσει δημόσια για τις έννοιες αυτές...


ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Να σπάσουμε τα δεσμά του ΝΑΤΟ»

Το βράδυ της 16ης Αυγούστου 1974 επιστρέφει στην Ελλάδα εν μέσω αποθέωσης ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Η Ουάσιγκτον προγραμμάτισε τη σφαγή στην Κύπρο, τη διχοτόμησή της και την εθνική μας μείωση», δηλώνει αμέσως μετά την άφιξή του. «Η προσχώρηση της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και η εξάρτησή της από τις ΗΠΑ όχι μόνο δεν αποτέλεσαν εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας αλλά το αντίθετο, αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο του διαμελισμού της Κύπρου... Πρέπει να θέσουμε τέρμα στην εξάρτησή μας από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά που χάλκευσε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας», υπογράμμισε. «Η ρίζα της εθνικής μας κακοδαιμονίας ήταν και είναι η εξάρτηση της χώρας μας».

Ὅπου τοὺς πιάνετε, τσακῖστε τους!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Φόρος τιμής η συμμετοχή στη σύγχρονη αντίσταση

Ανώνυμος είπε...

30/11/1943 - ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ 283 ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΣΤΟ "ΣΩΤΗΡΙΑ"

Στο χρονικό του πογκρόμ αναφέρθηκε από την Επιτροπή Νέων ΑμΕΑ ο Γιώργος Μπίλλης. Στη ματωμένη νύχτα της 30ής Νοέμβρη 1943, από τους γερμανοτσολιάδες - ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Γερμανών και της δοσίλογης κυβέρνησης Ράλλη,όταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση των δοσίλογων συνοδεύτηκε με το πογκρόμ ενάντια στους 15.000 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου που νοσηλεύονταν στα 19 νοσοκομεία της Αθήνας.


«Αυτή η πρώτη επίσημη εμφάνιση των προδοτών έβαψε τη νύχτα με το αίμα των 283 εκτελεσμένων αναπήρων πάνω στα κρεβάτια τους ή σύρθηκαν δεμένοι πάνω στα καροτσάκια τους, κι αυτά μέσα στις πρώτες δέκα μέρες. Γέμισαν τις φυλακές του Χαϊδαρίου και του Χατζηκώστα με χιλιάδες αναπήρους του αλβανικού μετώπου και αγωνιστές της αντίστασης», επισήμανε. Και τόνισε ότι η περίοδος του αιματοκυλίσματος δεν ήταν τυχαία, ότι έπρεπε να χτυπηθεί το υψηλό φρόνημα του ελληνικού λαού, της αδούλωτης πόλης, των αναπήρων του ελληνοϊταλικού πολέμου, που μετά την εισβολή των Γερμανών κατακτητών δε σταμάτησαν τον αγώνα και μετέτρεψαν τα νοσοκομεία της Αθήνας σε κάστρα αντίστασης κατά των κατακτητών.


Φορείς του αναπηρικού κινήματος και των αντιστασιακών τίμησαν το περασμένο Σάββατο τους 283 εκτελεσμένους, στις 30 Νοέμβρη του 1943 19 Αύγουστος 2009 2:29 πμ


ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
στο
macedoine

.
0 Responses to "....Δοσίλογοι ....."

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις