5/14/2009 10:27:00 μ.μ.

(0) Comments

SEX CRIME in IRAQ

ΤΟ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ
- Η -
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΒΑΡΥ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ/ΕΓΛΗΜΑΤΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ




Κακοποιούσαν σεξουαλικά τα μικρά αγόρια στο Ιράκ
14 Μαΐου 2009, 19:39

των Χ. Μπότσαρη - Σ.Μπαρόλα

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για μη δημοσιοποίηση δεκάδων φωτογραφιών με βασανιστήρια απο το Ιράκ και το Αφγανιστάν, προκάλεσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα είχε προ μηνός υποσχεθεί τη διάθεση του επίμαχου υλικού.

Όμως ο Ομπάμα προχώρησε και πάρα πέρα απαξιώνοντας το αίτημα της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) με τον ισχυρισμό ότι : «οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν παρουσιάζουν τόσο ενδιαφέρον σε σύγκριση με παλαιότερες από τις φυλακές του Αμπού Γκράϊμπ».

Τα βασανιστήρια του Αμπού Γκράϊμπ είχαν δημιουργήσει σάλο στην περίοδο Μπους και ορισμένοι από το κατώτερο προσωπικό του στρατού των ΗΠΑ οδηγήθηκαν σε δίκη και τιμωρήθηκαν.

Είναι προφανές ότι η αλλαγή πλεύσης στην πολιτική του Λ. Οίκου επί του θέματος αυτού οφείλεται και σε λόγους στους οποίους δεν αναφέρθηκε ο Ομπάμα.

Πέρα από τη δικαιολογία ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στον αμερικανικό στρατό από μια εξαγριωμένη μουσουλμανική κοινή γνώμη, υπάρχουν και άλλα σημεία τα οποία λειτούργησαν ανασταλτικά και επηρέασαν την αποφασή του.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΦΥΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ CIA

Ο διορισμός του Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ ως επικεφαλής των αμερικανικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, του διαβόητου στρατηγού με το γνωστό παρελθόν και τις τρομερές επιδρομές των ειδικών δυνάμεων και των πρακτόρων που δρούσαν υπό τις διαταγές του στο Ιράκ, αλλοιώνει την πολιτική έκφραση του Ομπάμα για «βασανισμούς κρατουμένων που δεν είναι αποδεκτοί από την κυβέρνηση του, είναι ενάντια στις αρχές της, επηρεάζουν την ασφάλεια της χώρας και δεν θα γίνουν ανεκτοί».

Όμως η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή γιατί οι φωτογραφίες με κακομεταχείρηση και βασανισμούς κρατούμενων μουσουλμάνων μαχητών δεν εμφανίζουν τη φρίκη όπως περιγράφεται στις αποκαλύψεις του Σίμουρ Χιρς.

Ο διάσημος δημοσιογράφος Σίμουρ Χιρς αναφέρθηκε σε βίντεο, το οποίο διαθέτει και το αμερικανικό Πεντάγωνο, στο οποίο εμφανίζονται μικρά αγοράκια να κακοποιούνται σεξουαλικά από Αμερικανούς μπροστά στις κρατούμενες μητέρες τους στις φυλακές του Ιράκ.

Ιρακινές μητέρες που έστελναν γράμματα και ζητούσαν από τους συγγενείς τους να τις σκοτώσουν επειδή δεν άντεχαν όλα αυτά που είχαν δει ή υποστεί.

Επομένως, δεν μπαίνει μόνο το ζήτημα της αντίδρασης στις μουσουλμανικές κοινωνίες από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, αλλά δοκιμάζονται και τα όρια της ανεκτικότητας της ίδιας της Αμερικανικής κοινωνίας στον απόηχο των ουρλιακτών από τα κακοποιημένα μικρά παιδάκια και τις μητέρες τους.

Iraq's Child Prisoners

Αν τα στοιχεία του Χιρς δημοσιοποιηθούν ο Λ. Οίκος δεν έχει παρά να διατάξει την άμεση αποχώρηση όλων των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από Ιράκ και Αφγανιστάν και την παραπομπή όλων των πολιτικών υπευθύνων στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου.


(c) ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Επικοινωνία
0 Responses to "SEX CRIME in IRAQ"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις