5/05/2009 12:07:00 π.μ.

(19) Comments

ΨΗΦΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑN ΠΡΟΦΕΣΣΙΟΝΑΛ..!

Β.Bimbo( PR Profil )

, , , , , ,

...ΕΚΤΑΚΤΟΝ...
ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΤΕ
...6.500 χιλιάδες Κούνεβα
(ανασφάλιστες σχολικές καθαρίστριες )
ετοιμάζουν τα υπουργεία σας και η Φάνη Πάλλη Πετραλιά
για τα παιδιά σας,
απ' τον Σεπτέμβρη...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ
Κοιτάξτε τι ποιότητας άνθρωποι μας κυβερνούν! Προσέξτε τι είδους πολιτικοί διαχειρίζονται τις τύχες της πατρίδας μας! Παρατηρήστε τι εμετικές δικαιολογίες χρησιμοποιούν άπληστα άτομα που έχουν εκλεγεί να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον!

30+9 ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
...που θυμάμαι όταν ακούω να μου πουλάνε Γιωργάκη !!!
1. Υπερχρέωση της χώρας, διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114% (το 1981 το δημόσιο χρέος υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού, το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ )
2. Παράδοση του δημόσιου πλούτου στους βαρόνους των κατεστημένων συμφερόντων(έξι οικογένειες)
3. Καταλήστευση των κρατικών και κοινοτικών πόρων από τις συμμορίες της διεφθαρμένης διαπλοκής που έδρασαν ανενόχλητες και με την πλήρη ανοχή των «χρυσών» σοσιαλιστικών εξουσιών. Όλες οι διεθνής εκθέσεις κατατάσσουν την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία με τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
4. Έγκλημα χρηματιστηρίου: άγρια δηλαδή λεηλασία ενάμισι εκατομμυρίου ανύποπτων μικροεπενδυτών μετά από τις άμεσες και έμμεσες προτροπές υπουργών (κόμμα χρηματιστηρίου) και του ίδιου του Σημίτη.
5. Χειραγώγηση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου με τα ταμεία των ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών) και των ασφαλιστικών ταμείων.
6. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της φτώχειας και δημιουργία νεόπτωχης τάξης.
7. Οι ολέθριοι χειρισμοί της «νύχτας των Ιμίων» έστω συγχωρoύνται με το αιτιολογικό του μη-πολέμου, η συμφωνία όμως της Μαδρίτης που παραχωρεί για πρώτη φορά δικαιώματα «συνιδιοκτησίας» της Άγκυρας στην περιοχή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχαστεί και αποδεικνύει την ανικανότητα Σημίτη και προέδρου Γιώργου.
8. η σκοτεινή υπόθεση των πυραύλων S-300 που εξασθένισε την άμυνα της Κύπρου από ελληνικής πλευράς ενώ δεν έγινε το ίδιο από τουρκικής πλευράς. Προσπαθούσαμε επί μήνες να τους κρύψουμε σε κάποιο νησί.
9. Η «νίκη του Ελσίνκι» που παρουσιάστηκε ως επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής Σημίτη, ενώ ποτέ δεν εξήγησαν στους Έλληνες ποιές ήταν οι πραγματικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας.
10. Συναίνεση Σημίτη – Παπανδρέου στον βομβαρδισμό Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, στο βομβαρδισμό δηλαδή ευρωπαϊκής(βαλκανικής) χώρας με ορατό τον κίνδυνο μεταβολής συνόρων στη βαλκανική γειτονιά μας με απρόβλεπτες συνέπειες για χώρες στα σύνορά μας.

11. Εξοπλιστικά προγράμματα είκοσι δις € από Σημίτη, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και προβληματικών μαχητικών που το ένα μετά το άλλο πέφτουν σκοτώνοντας αεροπόρους. Φαίνεται ότι οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες ήταν τα λαμόγια-μεσάζοντες, οι έμποροι και οι πολυεθνικές για τους οποίους εξασφαλίζονταν τεράστιες μίζες και προμήθειες, με υπερκοστολογήσεις και αστρονομικές υπερβάσεις των αρχικών συμβάσεων.
12. Οι δαπάνες για την άμυνα δεν εμφανίζονταν ποτέ στα κρατικά έξοδα αλλά εγγράφονταν μόνο σε ειδικούς λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος (που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να αποδειχτεί που πήγαιναν τα λεφτά και ποιος τα έπαιρνε) με αποτέλεσμα να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το 2002. Μέχρι το 1998 είχαν ανοιχτεί 3 τέτοιοι λογαριασμοί από το 1998 μέχρι το 2004 ανοίχτηκαν πάνω από 100 : τα περίφημα διπλά βιβλία του Πασόκ).
13. TOR-M1 (ρώσικα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς) : πίσω από την προμήθειά τους βρίσκονται δύο δολοφονίες, εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών, κατασκοπεία, παρακολουθήσεις, απειλές και 474 εκ $ και το γεγονός ότι ουδέποτε καταβλήθηκαν στη χώρα μας τα αντισταθμιστικά οφέλη, ύψους 73 εκ. $.
14. Το τεράστιο φαγοπότι με τα δημόσια έργα και τις Ολυμπιακές υποδομές που χαρακτηρίζονται από καθυστερήσεις, υπερβάσεις και κακοτεχνίες, για πολλές από τις οποίες πληρώνουμε βαριά πρόστιμα. Με το κόλπο των σκόπιμων καθυστερήσεων στην ανάθεση των έργων οι υπουργοί Σημίτη προχωρούσαν σε απευθείας «τυφλές» αναθέσεις με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, υποτίθεται κάτω από την πίεση του χρόνου ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν απλώς να ευνοήσουν τους χρηματοδότες τους.
15. Στα δημόσια έργα κατασκεύαζαν δρόμους καρμανιόλες αλλά φούσκωναν οι τσέπες των ευνοούμενων ‘πράσινων κατασκευαστών’ , κυρίως του Μπομπολικού Άκτωρα ο οποίος έπαιρνε όλα τα έργα και όποιο έργο δεν κατασκεύαζε το έπαιρνε για να το δώσει υπερεργολαβία.
16. Εθνικό Κτηματολόγιο : φαγώθηκαν αμέτρητα δις από το Λαλιώτη και πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα για την μη πραγματοποίηση του έργου.
17. Ο προϋπολογισμός του 2003 προέβλεπε έλλειμμα 0.9% του ΑΕΠ και τελικά έφτασε το 5.7%.
18. εγκληματική υποτίμηση δραχμής πριν από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
19. Βιομηχανία παράνομων ελληνοποιήσεων με χορήγηση ελληνικής ταυτότητας και εκλογικού βιβλιαρίου ακόμη και σε σεσημασμένους κακοποιούς από τις πρώην κομουνιστικές χώρες. Υπόσχονταν αγροτική γη και διορισμούς σε Ουκρανούς, Ρώσους και Γεωργιανούς, «κατασκευάζοντας» ομογενείς και ταυτόχρονα ψηφοφόρους. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές ανακλήθηκαν χιλιάδες ελληνοποιήσεις αφού η παρανομία της έκδοσής τους ήταν ολοφάνερη και καραμπινάτη. Είχαν όμως προλάβει να ψηφίσουν. Αποτέλεσμα η νόθευση των εκλογών της 9ης Απριλίου 2000.
20. Προδοσία και παράδοση του αρχηγού των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους διώκτες του Τούρκους.


21. Καθύβριση δικαστών μόλις τολμούσαν να αγγίξουν υποθέσεις διαφθοράς-διαπλοκής παρά του ότι προκαλούσε συνήθως ‘όποιον έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη’.
22. Υπόθεση Στέγκου: στο ξενοδοχείο του οποίου δεξιώθηκε τους Ευρωπαίους ηγέτες κερνώντας τους γιαούρτια 100 εκ. δραχμών. Ο Στέγκος καταδικάστηκε αργότερα σε 3 έτη φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράβασης χρηματιστηριακής νομοθεσίας, παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, διασποράς ψευδών ειδήσεων και άμεσης συνέργιας στις πράξεις αυτές.
23. Μανίκας – Νεονάκης : βάσει των στοιχείων της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς ο Μανίκας πραγματοποίησε συναλλαγές 1,5 εκ € και ο Νεονάκης 64 εκ. €, σε μικρό χρονικό διάστημα το 1999. Κατά πόσο και οι δυο τους ήταν κάτοχοι εμπιστευτικών πληροφοριών;
24. Και η «Ελευθεροτυπία» στο μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων (Άγιος Κοσμάς) με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Φυντανίδη, Βιργινίας Βεντουράκη, μέσω της Ολλανδικής κατασκευαστικής De Boer.
25. Φόροι: παρά του ότι η πράσινη υποσχεσιολογία ευαγελίζονταν πάντα αναδιανομές πλούτου, δικαιότερα συστήματα φορολόγησης και φορολόγηση του έχοντα και κατέχοντα, από το 1993 έως το 2003 παρατηρείται αύξηση φόρων κατά 122,5%. Επί Σημίτη επιβλήθηκαν 97 νέοι φόροι που κυρίως στόχευαν μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 1981 τα συνολικά φορολογικά έσοδα αντιστοιχούσαν στο 15,8% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 26,6%. Το 1981 οι αυξήσεις άμεσων φόρων αντιστοιχούσαν στο 5% του ΑΕΠ ενώ το 2000 αντιστοιχούσαν στο 11,2%. Το 1995 π.χ. το 66,1% των φόρων ήταν έμμεσοι, το 2000 ήταν 57,6%, το 2001 ήταν 58,9%, το 2002 ήταν 59,4% και το 2003 ήταν 59,4%.
26. Αγροτικό Ζήτημα : τις δύο τελευταίες δεκαετίες δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τρισεκατομμύρια για την αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής γεωργίας. Οι επιδοτήσεις όμως χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι αναμενόμενες αναδιαρθρώσεις δεν έγιναν ποτέ γιατί τα πολλά χρήματα απορροφούνταν από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνταν, απορροφούνταν από απατεώνες, πάντως όλοι, παραπληροφορήθηκαν και εξαπατήθηκαν αφού πίστεψαν ότι θα παίρνουν τις επιδοτήσεις επ’ άπειρον ενώ οι επιδοτήσεις ήταν απλώς τμήμα πακέτων που κάποτε φυσικά απορροφούνται και σταματούν. Εξάλλου η Ευρώπη δεν μπορεί να ενισχύει για πάντα προϊόντα που δεν χρειάζεται(χωματερές) ή προϊόντα υψηλού κόστους παραγωγής σε σύγκριση με άλλες χώρες. Κανένας δεν εξήγησε στους αγρότες πως και γιατί να ανανεώσουν και αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους, πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους και πώς να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις τους. Ήταν λογικό ο Δρυς να βγει και να πει «οι αγρότες πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους» και ο Σημίτης ότι «η ελληνική γεωργία δεν έχει μέλλον» και ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα». Το εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων έφτασε το 2002 στο πρωτοφανές έλλειμμα των 1,84 δις €. Έτσι φτάσαμε στην εξέγερση των αγροτών, στα σκασμένα λάστιχα, στην κατασυκοφάντηση των αγροτών και στον ξυλοδαρμό τους.
27. Προμήθειες στα νοσοκομεία : εικονικές τιμολογήσεις και υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικών υλικών και εργαλείων από 300% - 1500%.
28. Ανεργία : το 1981 υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού όρου. Μετά το 81 άρχισε να αυξάνεται ενώ το 1998 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό όρο, το 1999 έφτασε το 12% και το 2004 το 12,3%.
29. Ολυμπιακή αεροπορία : τον Οκτώβριο του 2003 η Ευρωπαϊκή επιτροπή στράφηκε κατά της Ελλάδας και έστειλε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση Σημίτη. Ζητούσε μάλιστα την επιστροφή της οικονομικής υποστήριξης χαρακτηρίζοντας αποτυχημένο το σχέδιο εξυγίανσης από το 1994 έως το 2002.


30. ΑΣΕΠ : κάτω από τους νόμους Πεπονή κατασκεύασαν τις περίφημες ‘αποκαταστατικές’ διατάξεις του άρθρου 25 και του Ν. 2190, που ουσιαστικά παραβίαζαν το νόμο για το ΑΣΕΠ, καταργούσαν την έννομο τάξη και ανάγκαζαν το ίδιο το ΑΣΕΠ να διαπιστώνει με εκθέσεις του χιλιάδες παράνομες κομματικές προσλήψεις κυρίως συμβασιούχων. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα πασοκοκρατείται, αφού επί 20 χρόνια είχαν διοριστεί πάνω από 1 εκ. ‘πράσινα’ παιδιά…

31. Το φιάσκο της οδούς Νιόβη στις 23/9/1998 : με την καταδίωξη του επικίνδυνου Σορίν Ματέι που με μια χειροβομβίδα απέδειξε την πλήρη ανεπάρκεια της αστυνομίας και της ηγεσίας της. Τραγικό θύμα της ιστορίας, η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη. Μετά το φιάσκο ο Σημίτης διόρισε αρχηγό της ΕΛ.ΛΑΣ τον αντιστράτηγο Γεωργακόπουλο, την ίδια στιγμή που ο εισαγγελέας Γεράκης ερευνούσε σκάνδαλα που εμπλέκονταν ο Γεωργακόπουλος. Αργότερα τον επιβράβευσαν με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
32. Υπόθεση Πάσσαρης : δολοφόνησε δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια απόδρασής του από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί. Πρέπει να αναφέρουμε και τη μετέπειτα πλήρη αδυναμία σύλληψής του. Γιατί ο αστυνομικός να ριψοκινδυνεύσει τη ζωή του όταν είναι διορισμένος πρασινικαρτούχος;

33. Διαφθορά : το 2003 ο Μισέλ Ζοσεράν πρόεδρος της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας THALES κατήγγειλε για δωροδοκία μέλος της ελληνικής κυβέρνησης για να αναλάβει η εταιρεία του, την αναβάθμιση έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Υποστήριξε ότι η δωροδοκία είναι αναπόφευκτη στην Κορέα, Ιταλία, Ελλάδα και Αφρική. Γαλλικές εφημερίδες υποστήριξαν με στοιχεία, ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δόθηκε στους Αμερικάνους βάσει της μεγαλύτερης δωροδοκίας αφού ο THALES δωροδοκούσε τον υπουργό Άμυνας από 7% - 10% και δεν πήρε το έργο. Όσο για τη δωροδοκία ο Έλληνας αντιπρόσωπός τους του υπέδειξε ότι πρέπει να προβλεφτεί μια δωροδοκία ύψους 7%-10% στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Τελικά την ασφάλεια ‘κέρδισε’ η εταιρεία του Dick Cheney (αντιπροέδρου της Αμερικής) ο οποίος και απευθύνθηκε κατευθείαν στο Σημίτη και στο Χρυσοχοΐδη και όχι σε υπουργούς του.
34. Ναυάγιο ‘Σαμίνα’ και οι σχέσεις του με τη διαπλοκή στη ναυτιλία. Αποτέλεσμα του ναυαγίου ήταν 83 νεκροί και δύο μήνες μετά η αυτοκτονία Σφηνιά. Ο Σημίτης ήταν αυτός που ενίσχυσε και υποστήριξε την Minoan Lines ώστε να κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στη ναυτιλία. Έτσι η Μίνοαν λειτουργούσε ανεξέλεγκτα και χωρίς τους ιδιαίτερους και απαραίτητους ελέγχους. Τρεις μέρες πριν το ναυάγιο ο μηχανικός του Σαμίνα, Αντώνης Σορώκος στέλνει γραπτή αναφορά στην εταιρεία, κρίνοντας το πλοίο , αναξιόπλοο. Άσχετα από τις απόψεις μελών του πληρώματος δύο είναι οι εκδοχές του ναυαγίου. Ή το πλοίο είχε μηχανική βλάβη και κανείς δεν έδωσε σημασία ή τη βλάβη την παρουσίασε εκείνη τη στιγμή, λόγω της πλημμελούς συντήρησης. Το πλοίο βυθίστηκε 20 λεπτά μετά την πρόσκρουσή του στις Πόρτες, γιατί δε διέθετε στεγανά, που θα καθυστερούσαν ή θα απέτρεπαν τη βύθισή του. Οι χώροι που έπρεπε να είναι στεγανά είχαν μετατραπεί σε καμπίνες, ενώ τα σωστικά μέσα ήταν ανύπαρκτα. Οι μηχανισμοί του υπουργείου από την άλλη είχαν πραγματοποιήσει πλημμελείς ή εικονικούς ελέγχους αξιοπλοϊας που πολλές φορές συνοδεύονταν και από το αντίστοιχο φιλοδώρημα.
35. Για τέσσερα κακουργήματα άσκηθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
36. Ληστρικό πασοκικό σκάνδαλο 1 δις € στην ΕΑΒ : οι κυβερνήσεις του πασόκ για να «στρογγυλοποιήσουν» τα τεράστια ελλείμματα της εταιρείας αλλά και κυρίως για να τα «εξαφανίσουν» κάτω από το χαλί, τα «έβαζαν» σε ειδικό λογαριασμό «αναπόσβεστων εξόδων ιδρύσεως της εταιρείας»!
37. Το 2001 το πασόκ για να καλύψει ένα χρέος 2,8 δις έστησε τη μεγαλύτερη κομπίνα στην ελληνική ιστορία : το πράσινο δομημένο ομόλογο του 2001 με τις 18 τράμπες. Δομήθηκε ένα ομόλογο-τέρας ονομαστικής αξίας 6,1 δις Ευρώ και πάνω σ’ αυτό “παίχτηκαν” 18 τράμπες (swaps). Το οφειλόμενο ποσό, από τους λάθος χειρισμούς από 2,8 δις Ευρώ ανήλθε στα 54 δις Ευρώ.
38. Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται… Το 2002 - 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της “Ακρόπολις” χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν από τα σαϊνια του πασόκ πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους.
39. Σκάνδαλο ΑΡΙΑΔΝΗ : το 2000 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 650 εκ. €, από την off shore εταιρεία ARIADNE S. A. (ISIN:XS0121591704) με έδρα το Λουξεμβούργο, βάζοντας υποθήκη μέχρι το 2013 τα έσοδα των λαχείων. Οι μίζες που έπεσαν ξεπερνούν τα 7,5 εκ. €. Το Πασόκ υποχρεούται να απαντήσει : …το πασόκ σφυρίζει ΚΛΕΦΤΙΚΑ!
[Είναι και πάρα πολλά άλλα, αλλά δεν θέλω να το σαρανταρίσω. Μου κάθεται καλύτερα το 30+9.]


54 μήνες ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ . . .
Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές προσπάθειες καταγραφής όλων των σκανδάλων και των μυστηρίων υποθέσεων που σχετίζονται με τη νέα διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι να τα συγκεντρώσουμε όλα… ή όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτά ψάξαμε. Αυτά βρήκαμε. Αυτά σας παρουσιάζουμε. Έτσι για να τα θυμόμαστε…
Πάμε λοιπόν να τα θυμηθούμε μαζί όλα τα 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που στοιχειώσαν τα ΜΜΕ για κάποιο διάστημα αλλά πλέον δεν ακούγονται και πολλοί ίσως δεν τα θυμούνται.
Ιούλιος 2004 - χρηματισμός
- Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας και η Υπόθεση Λιάσκου - Κεραμιδά (από το Υφ. Τουρισμού) για χρηματισμό στιγματίζει τη νέα… εναλλακτική και “καθαρή” κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.
Σεπτέμβριος 2004 - παράνομη μεταγραφή
Το πανελλήνιο συγκλονίζεται για την μεταγραφή του γιου του κ. Τσιτουρίδη, υπουργού Απασχόλησης τότε, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο αυτό.
Ιανουάριος 2005 - βασικός μέτοχος
Η υπόθεση του βασικού μετόχου, με τις παρεμβάσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό διάστημα μιας και το MEGA καιγόταν αρκετά με το θέμα, λόγω της ενασχόλησης με τα Δημόσια Έργα του ιδιοκτήτη του καναλιού.
Μάιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Ο στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου, κ. Χούπης εμπλέκεται στο σκάνδαλο των προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ιούνιος 2005 - πακιστανοί
Οι απαγωγές και ανακρίσεις των Πακιστανών είναι ένα από τα χτυπητά και καλά ενθυμούμενα σκάνδαλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Υπουργός τότε; Και ο Πολύδωρας να λέει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους…
Ιούνιος 2005 - προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ
Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων έρχονται και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και για τη στελέχωση της Αγροφυλακής.
Σεπτέμβριος 2004 - πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ
Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση εφόσον με τα τωρινά στοιχεία γνώριζε την κατάσταση των ελικοπτέρων και τα άφηνε να πετάνε, κάτι που στοίχισε την ζωή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.
Σεπτέμβριος 2005 - καρτέλ γάλατος - Κουμπάροι
Τις συναλλαγές των επιχειρηματιών για τη μείωση των προστίμων τους εις βάρος των καταναλωτών αφορά το καρτέλ του γάλατος που εμπλέκει τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ.
Οκτώβριος 2005 - Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις
Την παραίτηση του Αδάμ Ρεγκούζα προκάλεσε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της παροχής κρατικής διαφήμισης σε υπόδικο, ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη.
Οκτώβριος 2005 - Μαντούβαλος - παραδικαστικό
Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα πλήρωσε με αποπομπή ο Πέτρος Μαντούβαλος. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού
Δεκέμβριος 2005 - Παλαιοκρασσάς και ΔΕΗ
Για φαγοπότι στη ΔΕΗ επί Παλαιοκρασσά μιλούσαν τα ΜΜΕ την περίοδο εκείνη. Εκείνος απομακρύνθηκε και κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη.
Ιανουάριος 2006 - Μαρκογιαννάκης για Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του κρητικού βουλευτή κ. Μαρκογιαννάκη προς τον κ. Σανιδά.
Φεβρουάριος 2006 - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafone
Το μεγαλύτερο, από την αρχή της διακυβέρνησης ως την περίοδο που έγιναν, (που να ξέραμε τι θα επακολουθήσει) σκάνδαλο ήταν αυτό των υποκλοπών κορυφαίων στελεχών της πολιτικής ζωής και όχι μόνο. Ευθύνες ; Καμιά. Παραιτήσεις; Καμιά. Μια “αυτοκτονία…” μόνο
Ιούνιος 2006 - Ξυλοδαρμοί φοιτητών στα πλαίσια των μεγάλων καταλήψεων στα πανεπιστήμια
Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά έρχεται το καλοκαίρι του 2006, με προπαγάνδα και πολύ ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο Νέο Νόμο Πλαίσιο.

Μαριέττα και Πολύδωρας στα τύμπανα του πολέμου και Ρουσόπουλος και λοιποί στα πόστα της προπαγάνδας.
Αύγουστος 2006 - Πυρκαγιές στη Χαλκιδική
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πέραν των πολλών καμμένων στρεμμάτων, ακόμα και ανθρώπους. Παραιτήσεις; Μπα !!!
Σεπτέμβριος 2006 - Υπόθεση Ζαρντινιέρα
Ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή μπροστά στο ξενοδοχείο ABC στη Θεσσαλονίκη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι επιπτώσεις ήταν … τρομερές. Ευτυχώς σώθηκε ο νέος με αρκετά τραύματα. Οι υπεύθυνοι τάχα … αποπέμφθηκαν !
Σεπτέμβριος 2006 - Κουμπάροι ξανά…
Κουμπάροι και πάλι στο προσκήνιο
Δεκέμβριος 2006 - Εξαγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ από COSMOTE
Η περίπτωση της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE περιγράφεται ως “η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό”
Μάρτιος 2007 - Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών στις μεγάλες πορείες του Μαρτίου
Η χούντα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει και ο gmargari, για άλλη μια φορά από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2007, καταστέλει κάθε διαφορετική φωνή ενάντια στο νόμο - πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση.

Μάρτιος 2007 - Ομόλογα…
Ομόλογα… και το σημαντικότερο σκάνδαλο (πάλι μέχρι το επόμενο) έρχεται στην επικαιρότητα με τα ταμεία να αδειάζουν για χάρη των χρηματιστηριακών συναλλαγών των άμεσα εμπλεκόμενων. Ευθύνες; Καμία και πάλι !
Απρίλιος 2007 - Τσιτουρίδης και πάλι !
Ο Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή συνεργάτη του στο σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο. Παραιτείται για άλλη μια φορά, ο τότε Υπουργός Απασχόλησης.

Ιούνιος 2007 - Βαρβιτσιώτης και σκάνδαλο Μυκόνου
Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!!
Ιούνιος 2007 - Πυρκαγιές στην Πάρνηθα
Ο προάγγελος των μεγάλων προεκλογικών πυρκαγιών έγινε στην Πάρνηθα. Στρέμματα έγιναν καπνός και οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο όπως είχε συμφωνηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Αύγουστος 2007 - Φωτιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια
Οι πιο αμφιλεγόμενες και πιο πολύνεκρες πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, είναι αυτές που στιγμάτισαν την προεκλογική περίοδο του 2007 και εξαιτίας της τρομοκρατίας έδωσαν τη νίκη και πάλι στη ΝΔ.
Αύγουστος 2007 - Χρέη του Αλογοσκούφη για τις εκτυπώσεις του προεκλογικού υλικού
Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.
Σεπτέμβριος 2007 - ΕΚΛΟΓΕΣ
Δεκέμβριος 2007 - Μαγγίνα… πιάσε μια λεμονάδα
Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ επέβαλε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου στο Βασίλη Μαγγίνα για τη βίλα - “αναψυκτήριο” που έχτισε στο Κορωπί (αυτή στην οποία “φιλοξενούσε” και τους Ινδούς).
Δεκέμβριος 2007 - ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ - Σεξ, ψέμματα και DVD
Το πιο ροζ σκάνδαλο όλων των εποχών αποκαλύπτεται και στοιχειώνει τους πολίτες αυτής της χώρας για πάνω από 4 μήνες, καθημερινά. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και λοιπά… έφεραν όλα τα υπόλοιπα σημαντικά θέματα σε δεύτερη μοίρα. Η μόνη που μπήκε φυλακή για όλα ήταν η Τσέκου. . . Αθάνατο ελληνικό κράτος δικαιοσύνης.
Ιανουάριος 2008 - Κουκοδήμος - Θέμος και Αδριανός
Ψάχναμε επί μήνες να βρούμε τον κομιστή του DVD και ξαφνικά έρχεται η εμπλοκή του Κουκοδήμου στην υπόθεση, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ αλλά επανήλθε μετά… λόγω δυσχεριών για να βγαίνει και το 152….
Απρίλιος 2008 - Αυθαίρετο Σουφλιά
Στο “μικροσκόπιο” τίθενται οι έως σήμερα ενέργειες των υπηρεσιών της Πολεοδομίας Μαρκόπουλου, όσον αφορά το θέμα της αυθαίρετης εξοχικής κατοικίας του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ Γίωργου Σουφλιά.
Απρίλιος 2008 - Ηλιέλαιο - δηλητήριο
Σύσσωμοι οι Έλληνες περνάνε από ΚΤΕΟ λόγω του λαδιού που πλασάρανε ως μαγειρικό αλλά μόνο αυτό δεν ήταν… Ευθύνες και πάλι αναζητούνται !

Μάιος 2008 - Εξαγορά ΟΤΕ από DT
Στο στόχαστρο όλων η συμφωνία της κυβέρνησης και της DT, με την εμπλοκή του Βγενόπουλου, για το θέμα της εξαγοράς του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ πουλήθηκε, ο Βγενόπουλος έγινε πιο μάγκας και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθωτικές κινήσεις τους.
Μάιος 2008 - Λιμάνια (ΟΛΠ) και Κινέζοι
Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις… ! Ψιλά δηλαδή… Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται.
Μάιος 2008 - ΝΟΘΕΙΑ στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος
Αγοραστός και Πατρωνία σε ρεσιτάλ Νοθείας στη Βουλή το Μάιο και σε ρεσιτάλ υποκριτικής το Σεπτέμβριο όπου αρνούνται τα πάντα. Μα τι χαρτάκια ανταλλάζανε;;; Αυτή είναι η εικόνα της Βουλής εν έτει 2008… σε μια διαδικασία αναθεώρησης του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ

Μάιος 2008 - ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS
Τα λόγια είναι περιττά… Μαύρα χρήματα και χρηματισμοί υπουργών, βουλευτών και κομμάτων δείχνει η μέχρι τώρα έρευνα που έκλεισε… προς όφελος των εμπλεκόμενων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το Μάιο αλλά είναι εν ενεργεία πολλά χρόνια τώρα η σχέση της SIEMENS με τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Ιούνιος 2008 - Λευκίμμη ΧΥΤΑ
Μια γυναίκα, έγκυος, νεκρή από την βίαιη τρομοκρατία των ΜΑΤ στην αντίθεση των πολιτών στην εγκατάσταση των χωματερών στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Το κράτος σκοτώνει για άλλη μια φορά
Ιούνιος 2008 - Μητσοτάκης Κυριάκος και SIEMENS
Το πρώτο όνομα πολιτικού από τη Νέα Δημοκρατία, μετά από αυτό του Τσουκάτου από το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ταράξει και πάλι τα νέρα. Ο Κυριάκος, που πρόσφατα γιαουρτώθηκε σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, απλά έκανε κάποιες αγορές από τη SIEMENS για τηλεφωνικό κέντρο αξίας ….. πολλών χιλιάδων ευρώ. Απλά πήρε κάποιες οικιακές συσκευές από τη SIEMENS και ξέχασε να πάει να πληρώσει. Απλά διευκολύνθηκε για την αγορά κάποιου οικοπέδου… Σε σχέση με όσα έχει κάνει ο πατέρας του στην Ελλάδα πάντως αυτός δεν έκανε τίποτα. :)
Ιούλιος 2008 - Λιάπης, Χριστοφοράκος και SIEMENS
Ταξίδια με τη SIEMENS και τα τζετ του Χριστοφοράκου και άλλες συναλλαγές με ΟΣΕ κλπ. ώστε να κλείσουν οι καλές δουλειές με τη SIEMENS και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου.
Ιούλιος 2008 - Αποπομπή Ζορμπά
«Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Ζορμπάς πρόεδρος της Εθνικής Αρχής για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (αυτός είναι ο θεσμικός τίτλος του) αποχώρησε από το κτήριο που στεγάζεται το γραφείο του και μάλιστα από την πίσω πόρτα.

Ιούλιος 2008 - Αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I
Όταν αναφερόταν η τότε αρμόδια πολιτική ηγεσία σε «άξιους αξιωματικούς» προκειμένου να δικαιολογήσει επικοινωνιακά την αγωνία της να συγκαλυφθεί και να αποτραπεί οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα της Βουλής στην σκανδαλώδη μεθόδευση παραλαβής των συστημάτων TETRA και AVL, που αποτελούν υποσυστήματα του C4I, εννοούσε αξιωματικούς που κατηγορούνται για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ εν τη υπηρεσία;
Ιούλιος 2008 - Σκάνδαλο ΟΣΕ
<…> H τιμή στην οποία αγόραζαν οι έμποροι τα παλαιά σίδερα (σκραπ) ήταν τότε πάνω από 200 ευρώ τον τόνο, ενώ η εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση θα καταβάλει -σύμφωνα με τη σύμβαση- στην EΔEΣY μόλις 57 ευρώ ανά τόνο ζημιώνοντας τον OΣE 1.300.000 ευρώ! <…>
Αύγουστος 2008 - Αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών
Με την «προσπάθεια της ΝΔ να παρακάμψει το άρθρο 16 για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» συνέδεσε την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αύγουστος 2008 - Υπόθεση Παυλίδη - Χρηματισμός
Ούτε το Σύνταγμα ισχύει, όταν το μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει τη συγκάλυψη ενός σκανδάλου και την «προστασία» ενός υπουργού, όπως ο Αρ. Παυλίδης. Η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή το 2006, μετά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου, ούτε τώρα έχει φτάσει στη Βουλή, δέκα μήνες μετά την ένορκη κατάθεση Μανούση, ότι πλήρωνε «προστασία» στον κ. Παυλίδη.
Σεπτέμβριος 2008 - ΜΟΝΗ Βατοπεδίου
Ο μοναχός Ευφραίμ σε επιχερηματικές δραστηριότητες με τις ευχές του Ρουσόπουλου και με μεγάλες παραχωρήσεις πολλών στρεμάτων οικοπέδων στη Χαλκιδική. Μπράβο στη κυβέρνηση που κατάφερε να ξεπουλήσει τα πάντα σε χρόνο ρεκόρ.

Και όλα αυτά όταν ο Ρουσόπουλος ξεκίνησε από το μηδέν και μέσα σε λίγα μόνο χρόνια πλουτίζει και πλουτίζει συνεχώς … Δεν συμπεριλάβαμε το σκάνδαλο με το Ρουσόπουλο και τη Μάρα στη χρονολογική σειρά που είδατε… γιατί τα περιλαμβάνει όλα… ! Υπουργός Προπαγάνδας γαρ… ! :)
Και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Καραμανλής ας κοιμάται ήσυχος… Μην τον ξυπνάτε ! ! !
Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου δεν είχε διαβάσει ούτε Κάντ ούτε Θουκυδίδη, αλλά μπορούσε διαισθητικά να διακρίνει το σωστό από το λάθος. «Όταν δεν υπάρχει ντροπή όλα επιτρέπονται», έλεγε. Δυστυχώς, στη Βουλή των Ελλήνων η «ντροπή» δεν περισσεύει…
Για να δώσω και λίγο χρώμα…(με την γλαφυρότητα του Αίσωπου).
Όταν ο παντοδύναμος Δίας έφτιαχνε τον άνθρωπο, τα έβαλε όλα…καλά και κακά. Ξέχασε όμως να βάλει την ντροπή.
- Και τι θα κάνω τώρα εγώ…του λέει η ντροπή.
- Το μόνο μέρος που θα μπορούσα να σε βάλω είναι από πίσω…της απαντά ο Δίας.
- Εγώ!...να μπω εκεί…με τίποτα.
- Δεν υπάρχει καλή μου άλλο μέρος…αν θες.
- Καλά…(του απαντάει)…υπό έναν όρο…πως αν μπει μετά από εμένα κάτι άλλο, εγώ θα βγω!!!
Να γιατί κάποιοι είναι ξεδιάντροποι..Ψήφο σε κανέναν τους,λοιπόν. Τουλάχιστον θα πάρουν το μήνυμα:
"ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ !!"

19 Responses to "ΨΗΦΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑN ΠΡΟΦΕΣΣΙΟΝΑΛ..!"
5 Μαΐου 2009 - 9:26 π.μ.
Μια κι ο λόγος για ντροπη... Ο ορισμος του πολιτικου απο την μητέρα του υπογράφοντος:

Πολιτικος είναι κάποιος, που στέκεται πχ στην πλατεία Συντάγματος, και περνανε όλοι και τον φτύνουνε! Άλλος σκέτο "φτού!", άλλος του εκτοξεύει ολόκληρη ροχάλα "χρρρρ χφθούπ!", κτλ.

Στο τέλος, ο άνθρωπός μας χαμογελάει σα να μην τρέχει τίποτε, ρωτάει: "- Είναι άλλος να φτύσει;", κι εφ' όσον δεν πάρει απάντηση, βγάζει ψύχραιμα το μαντήλι απ' την τσέπη του σακκακιου του, σκουπίζεται, και φεύγει (πάντα χαμογελαστος)!
5 Μαΐου 2009 - 9:26 π.μ.
Αυτο το πρότυπο θυμίζει λιγάκι Αβραμόπουλο, αλλα και οι άλλοι δεν πάνε πίσω!
5 Μαΐου 2009 - 9:40 π.μ.
..καλημέρα..:-)
έχουν πάντα δίκιο οι μητέρες ,
ακόμη και όταν μπερδεύουν
θεούς με δαίμονες...
έχουν πάντα δίκιο..:-))
αλλά όπως είπαμε
οίκτο για κανέναν προφέσσιοναλ,
στυλ κ.αβραμόπουλος..;-)
στο λίγο απ όλα
υπάρχει ωραίο σχόλιο γι΄αυτούς
μόλις το είδα..:
http://2glor.blogspot.com/2009/05/blog-post_05.html
tiktos said :
5 Μαΐου 2009 - 11:31 π.μ.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Μεταξύ πρώτης ή δευτερης τετραετίας του πασοκ,δεν θυμάμαι καλά,το εργοστάσιο της ΜΙΣΕΛΕΝ στην Πάτρα αποφάσισε να απολύσει 200 εργαζόμενους.Κατεβαίνει λοιπόν το πασοκ με το κκε και λέει: ή όλους ή κανέναν.Κλείνει λοιπόν το εργοστάσιο και μεταφέρετε σε άλλη χώρα,απολύονται ΟΛΟΙ και τους διορίζουν στο δημόσιο.
Βλέπωντας αυτό οι εργάτες άλλων εργοστασίων άρχησαν να κινούν γη και ουρανό να κλείσουν τα εργοστάσια προκειμένου να έχουν την ίδια τύχη.
Υπάρχει μήπως κάποια διαφορά στα κόμματα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
Είδατε χθές βράδυ τι ωραία μας το πλάσαραν;Οι μισοί υπέρ οι άλλοι μισοί κατά.Μιά πήχη μακρυά από τον κάλο τους και όπου μπεί.
Είδατε τι ωραία,τη στιγμή που κάνουν περικοπές και αυξήσεις φόρων,Αυτοί παίρνουντις αυξησούλες τους διότι λένε έχουν ανάγκες.
Εγώ ρε 300 μαλάκες δεν έχω ανάγκες;

Ψήφο σε κανέναν πουστη διότι είναι όλη άχρηστοι και κοιτάζουν μόνο τα προσωπικά τους οφέλη.
Μα θα μου πεις υπάρχουν κάποιοι που κάνουν αγώνες.
Παπαριές.όλοι ίδιοι είναι.Διότι αν διέφεραν θα είχαν παραιτηθεί και θα έκαναν απ¨εξω τους αγώνες.
Αντιθέτως,είναι εκεί και ψηφίζουν υπέρ ή κατά.

Καλημέρα και όπως είπαμε. ψήφο σε κανέναν πούστη,μπουρδέλο το κάνω και μόνος μου.
5 Μαΐου 2009 - 11:42 π.μ.
καλημέρα τίκτο,
θα σε παρακαλούσα
να μην τους κάνεις το χατήρι
και βγείς απ' τα ρούχα σου
...γιατί αυτό επιδιώκουν οι 300...
...να μας τρελλάνουν όλους,για νά 'χουν τις αναγκαίες δικαιολογίες...
grsail said :
5 Μαΐου 2009 - 2:22 μ.μ.
Τι να πω σε έντεκα (11) σελίδες παθιασμένης καταγραφής ;

Πάντως οι ολέθριοι χειρισμοί των Ιμίων ... ΔΕΝ συγχωρούνται. Δυστυχώς ισχύει και για την (αδυσώπητη) ιστορία το ... «δώσε θάρρος στον χωριάτη να ανεβεί και στο κρεβάτι»

Οι S300 απλώς επιβεβαίωσαν ότι τα διεφθαρμένα τζάκια της εξουσίας απεχθάνονται ακόμα και την σκέψη πραγματικής εθνικής πολιτικής !

Η συναίνεση Παπανδρέου – Σημίτη στον βομβαρδισμό της Σερβίας «επιβραβεύθηκε» με την δημιουργία του Μακεδονικού προβλήματος στα βόρεια σύνορα !

Είμαι σε θέση να ξέρω ότι στα εξοπλιστικά μας προγράμματα για κάθε εκατό (100) ευρώ αυτά που πιάνουν τόπο είναι λιγότερα από δέκα (10) !

Τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι το πλέον χυδαίο και απατηλό εφεύρημα. Σε καμία σοβαρή χώρα δεν υπάρχουν «αντισταθμιστικά οφέλη» στις εξοπλιστικές δαπάνες και στο USA απαγορεύονται δια νόμου !

Τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα είναι η πιο στυγνή μορφή εξαπάτησης και εκμετάλλευσης του Ελληνικού κοινού ! Ο πολίτης για να αποκτήσει έναν δρόμο της προκοπής που τον έχει πληρώσει χρυσό με τους δυσβάσταχτους δημόσιους φόρους πρέπει να πληρώνει τον οποιοδήποτε αχόρταγο ιδιώτη ... να τον πληρώνει μέχρι να βγει η ψυχή του.

Ψάχνω να βρω στην ΕΣΥΕ χρονική κατανομή του δημόσιου χρέους από το 1950 έως σήμερα (ωραίο κριτήριο χρηστής πολιτικής διοίκησης) αλλά ... που ! Πάντως η υπερτίμηση του δημόσιου χρέους ως τελεσίδικο οικονομικό δείτη είναι ψευδής και εκ’ του πονηρού, λειτουργεί ως ‘τοτεμ’ τρομοκράτησης και «κατάσβεσης» των διεκδικήσεων του κοινού.

Οι αγροτικές ενώσεις και οι συνεταιρισμοί που δεν έκαναν ούτε ένα ταξίδι σε άλλη χώρα της Ευρώπης για να συζητήσουν με τους εκεί συναδέλφους τους και να καταλάβουν «τι παίζεται» έχουν επίσης ευθύνη. Δυστυχώς η κοινωνική και πολιτική καθυστέρηση των αγροτικών στρωμάτων επιβιώνει ως τις μέρες μας.

Δεν ήξερα ότι ο Richard Bruce “Dick” Cheney είχε συμφέροντα στην SAIC ! Ενδιαφέρον !

Για τα σκάνδαλα της παρούσας κυβέρνησης και της παράταξης την οποία εκφράζει δεν θα σχολιάσω τίποτα. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν πάντα οι χειρότερη εχθροί της πατρίδας. Από τον Μαυρομιχάλη έως τον Παπαδόπουλο και τους σημερινούς σανιδάδες και πολύδωρες.
Δεν σχολιάζω επίσης διότι οι «τρέχοντες ηγέτες» δεν ... ολοκλήρωσαν ακόμη το έργο τους :-))
5 Μαΐου 2009 - 2:46 μ.μ.
Οι άνθρωποι αυτοί ήταν πάντα οι χειρότερη εχθροί της πατρίδας...
εάν εννοείς τον έλληνα ψηφοφόρο και
εντολέα θα συμφωνήσω..;-)
Οι Παπανδρέου – Σημίτης
όπως και το κόμμα τους ήταν φύση αδύνατον να διαφέρουν της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας...:-(
Οι βλάχοι της κεντροδεξιας ήταν πάντα καιροσκόποι γι αυτο και μείναν ξεβράκωτοι..:-))
Οσο για τις 11 σελίδες
δεν θα σας έκανα ποτέ τέτοιο χατήρι
(να γράφω δυό μέρες για σας...)
τις βρήκα πανέτοιμες στον λέανδρο και τις αναδημοσίευσα..;-)

δυστυχώς έχει να αναρτήσει απο τον γενάρη..:-(
grsail said :
5 Μαΐου 2009 - 3:01 μ.μ.
… εννοώ τα μέλη της συντηρητικής παράταξης συμπεριλαμβανομένης και της Μαντάμ Σουσού ( την ... επιλεγόμενη και ... Ελληνική Αστική Τάξη ! )

Ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν είχε την δυνατότητα επίδρασης στις πράξεις του προδότη Μαυρομιχάλη ο οποίος _κατόπιν_εντολής_ δολοφόνησε τον Καποδίστρια !
5 Μαΐου 2009 - 3:13 μ.μ.
...δεν νομίζω ότι για όλα τα κακά φταίει ένας προδότης/δολοφόνος
-η- και τα δύο μαζί..;-)

...πάρε παράδειγμα τον νεαρό δολοφόνο του Γιτζάκ Ράμπιν....
...πάνε χρόνια που τον κλείσαν μέσα και μετά..??!??
...δες το ισραήλ σήμερα...
-η-
...δες την ελλάδα σήμερα στο..:

http://peopleinaction.wordpress.com/2009/05/05/sahrks/

είναι μόνον 11 γραμμές αλλά πολύ
ωραιο..;-)
grsail said :
5 Μαΐου 2009 - 5:43 μ.μ.
στο http://peopleinaction.wordpress.com/2009/05/05/sahrks

... Ο Bertolt Brecht με την απαράμιλλη πένα του εξηγεί πόσο ανίσχυρα είναι τα μικρά ψάρια μπροστά στους καρχαρίες !

Αυτό είναι και το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα: πόσο ανίσχυρος είναι ο μέσος πολίτης μπροστά στις 'άγιες οικογένειες' της διεθνούς ολιγαρχίας, μπροστά στο σιδερόφρακτο και ανάλγητο 'σύστημα'.

Αυτό το πρόβλημα παραμένει άλυτο για αιώνες και χιλιετίες ... κάθε πρόταση δεκτή :-))
5 Μαΐου 2009 - 6:21 μ.μ.
αυτοέλεγχος/σεβασμός και εκτίμηση...
μήπως..?!?
λέω μήπως...;-)
βεβαίως και ολίγη παιδεία
(ασφαλώς και ΟΧΙ ακαδημαική)
γενικώς δεν βλάπτει...
εν αρμονεία περιβάλλοντος/φύσης..:-))
grsail said :
5 Μαΐου 2009 - 6:56 μ.μ.
Ας πάρουμε τα εξής:

ΔΕΙΓΜΑ 1: ένα άτομο με αυτοέλεγχο, αυτοεκτίμηση, σεβασμό και παιδεία που είναι μάλιστα σε καλή φυσική κατάσταση διότι έρχεται συστηματικά σε ουσιαστική επαφή (άρα είναι σε αρμονία) με την φύση. (ας πούμε πχ έναν 40-χρονο ευκατάστατο Μηχανικό).

ΔΕΙΓΜΑ 2: ένα άτομο χωρίς ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στον χαρακτήρα του και χωρίς κάποια αξιοσημείωτη παιδεία (ας πούμε πχ έναν περιπτερά από την Λάρισα).Ερώτημα 1:
Έχουν η όχι αυτά τα άτομα περίπου την ίδια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ισχύ απέναντι στο ‘σύστημα’ (καρχαρίες) ή όχι ;

Ερώτημα 2:
Μήπως το ΔΕΙΓΜΑ 1 είναι – το πολύ-πολύ – ένα ενδιάμεσο ψάρι που μπορεί πότε-πότε να τρωει και κανένα μικρό πριν φαγωθεί από το ‘σύστημα’ (καρχαρίες) ;

Ερώτημα 3:
Μήπως αυτό που ενώνει το Δείγμα 1 μα το Δείγμα 2 είναι η _δυνατότητα_ δημιουργίας μηχανισμού κοινωνικής και πολιτικής αναμόρφωσης ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ νέο αξιακό σύστημα;
Και ποιοι είναι οι καταλύτες και ποιες οι προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην δημιουργία τέτοιου μηχανισμού ;


ΥΓ. Η επιβολή των νόμων του Δραβίνου στις κοινωνικές διεργασίες με ενοχλεί πλέον όχι στο ηθικό η πολιτικό επίπεδο αλλά στο αισθητικό !!!
5 Μαΐου 2009 - 8:33 μ.μ.
ας αρχίσουμε από του τέλος..:
δεν υπάρχουν νόμοι του δαρβίνου,αλλά των ανθρώπων.
Και εάν θέλουμε να ονοματίσουμε τους νόμους αυτούς,έχουμε
τον Αριστοτέλη και όλους τους κυνικούς,τούς κληρικούς και
τους ντετερμινιστές πχ. τον γερμανό Χούμπολτ (Humbolt)..!
O Darwin μας εξήγησε μόνον τούς κανόνες λειτουργίας της φύσης
(νανοποίηση-γιγαντοποίηση-διαφοροποίηση της ζώσας ύλης)
επομένως ο αγαπητός δαρβίνος ανήκει στον χώρο του μέλλοντος
όσον αφορά βεβαίως τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές/πολιτικές διεργασίες.
Το αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε(το έχω και εγώ και πολλοί άλλοι)
είναι με τούς κυνικούς/παρά φύσιν κανόνες ,τερατουργήματα
που διέπουν την ανθρώπινη σκέψη/λόγο και πράξη....:
πχ.
ο περιπτεράς στην Λάρισσα,αλλοιώς ψιλικατζής και θύμα πολέμου (ΤΟΥ ΌΠΟΙΟΥ)είναι
ένας μη παραγωγικός έως ζημιογόνος ζωικός οργανισμός(κηφήνας δηλαδή...)
όσο και αν η κοινή μας λογική τον θεωρεί αναγκαίο και απαραίτητο.....
ανήκει στην ίδια ποιοτική σειρά παραγωγών έργου που περιγράφει ο Χαριτόπουλος
χωρίς να είναι προφέσσιοναλ..;-)
πχ.
ο 40χρονος (ευκατάστατος -η- μή) μηχανικός είναι μεν προφέσσιοναλ
αλλά έχει την δυνατότητα να έρθει σε ουσιαστική επαφή/αρμονία με την φύση..;
εδώ οι απόψεις διίστανται ....
και λαμβάνοντας υπόψιν τα έργα του
(ακόμη και του Αρη Κωσταντινίδη που τόσο αγαπώ)
αρνούμαι ακόμη και την παραμικρή υποψία επαφής/επικοινωνίας του
με το περιβάλλον/φύση...!
(τόσο η κατασκευή του έργου όσο και η επιλογή του τόπου ανέγερσης/δημιουργίας
είναι αποφάσεις/επιθυμίες τρίτων....)

Είναι λοιπόν επόμενο
εξαρτημένα άτομα όπως αυτά που αναφέραμε και όλα τ' άλλα
να μήν έχουν ανεπτυγμένη ικανότητα σύγκρισης και επιλογής
ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν
όσο λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες(αποφεύγω να τις χαρακτηρίσω)...!
επανερχόμαστε λοιπόν στόν αυτοέλεγχο/σεβασμό και εκτίμηση...
βεβαίως με ολίγη παιδεία
(ασφαλώς και ΟΧΙ ακαδημαική διότι προυποθέτει πλήρη εξάρτηση/υποταγή)
εν αρμονεία περιβάλλοντος/φύσης..:-))
grsail said :
5 Μαΐου 2009 - 8:44 μ.μ.
Οι διάφορες 'ελίτ' (διότι μάλλον σε κάτι τέτοιο αναφέρεσαι) δεν κατάφεραν ποτέ να παράξουν οτιδήποτε θετικό για κανέναν ...

Οποιαδήποτε καταφυγή σε πολιτικές ή πολιτιστικές 'αυθεντίες' απλώς αναπαράγει το 'σύστημα' (καρχαρίες).

... είναι μακρύς ο δρόμος ...
grsail said :
5 Μαΐου 2009 - 8:50 μ.μ.
... το πρόβλημα δεν είναι οι νόμοι του Δαρβίνου (φύσης) είναι η ΕΠΙΒΟΛΗ των νόμων της βιολογίας (φύσης / Δαρβίνου) στην κοινωνία !

... είναι σαν να επιβάλουμε τους νόμους της χημείας ... στην Βιολογία ! ( θα ήταν απίστευτα εξεζητημένο επιστημονικό ατόπημα )

Τα ερωτήματα με τα οποία παίζουμε εδώ παραμένουν αναπάντητα για αιώνες στο πολιτικό και φιλοσοφικό επίπεδο ... προσπάθησα να σε προειδοποιήσω ‘δια το βάθος των υδάτων’ και πιο πριν :-))
5 Μαΐου 2009 - 9:11 μ.μ.
μη με τσιγγλάς με τον δαρβίνο...,
δεν πρόκειται να γράψω και άλλα σήμερα...είμαι πολύ τεμπέλης..:-))
βρέχει κι' όλας άσε να πάνε..;-)
5 Μαΐου 2009 - 9:27 μ.μ.
σαν να μην μου έφτανε απόψε
ο Δαρβίνος σου..,
πλάκωσαν και
τα αόρατα χέρια των γονιδίων
απο την/ον cynical..:-))
συνεννοημένοι είσασταν..?

άντε τώρα να τα βγάλω πέρα με
τις διάφορες ελίτ και
τις πολιτικές ή πολιτιστικές 'αυθεντίες' πού αναφέρεις..;-)
5 Μαΐου 2009 - 10:44 μ.μ.
..με τούς δαρβίνους ξέχασα να σε ρωτήσω αυτό που θέλω απο μέρες..:
δεν σε κουράζει ο explorer όταν
σερφάρεις..?
grsail said :
6 Μαΐου 2009 - 10:35 π.μ.
Με κουράζει, αλλά για σερφάρισμα στα blogs χρησιμοποιώ τον google reader που διευκολύνει και επιταχύνει πολύ τα πράγματα ανεξαρτήτως browser.

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις