5/30/2009 09:37:00 π.μ.

(4) Comments

Η 28η Μαΐου 1979

Β.Bimbo( PR Profil )

, , , , , , , , ,







Η 28η Μαΐου 1979 είναι μια ημέρα ιδιαιτέρως σημαντική για τη σύγχρονη Ελλάδα. Πριν από 30 χρόνια, η χώρα μας, εντασσόταν στην ευρωπαϊκή οικογένεια σε μια εποχή που τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και η ελληνική κοινωνία, αναζητούσαν ένα καινούργιο όραμα για τη σταθεροποίηση των δημοκρατικών θεσμών, για την κατοχύρωση της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας της πατρίδας. Το όραμα αυτό, μετουσιώθηκε σε πράξη χάρη στη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό ενοποιητικό εγχείρημα.

Τρεις δεκαετίες μετά, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, επιδοκιμάζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Όλοι μας πλέον αναγνωρίζουμε, ότι η Ε.Ε αποτελεί για την Ελλάδα επένδυση ασφαλείας για τις εθνικές μας επιδιώξεις αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την ισόρροπη ανάπτυξή της. Ακόμη και κάποιοι που τότε διαφωνούσαν, σήμερα είναι υπέρμαχοι της ευρωπαϊκής ιδέας.

Την ημέρα όμως αυτή, οφείλουμε να αποτείνουμε τον επιβαλλόμενο φόρο τιμής στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του οραματιστή πολιτικού εκείνου που υπήρξε ο πρωτεργάτης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας μας. Η δική του επιμονή, η δική του διορατικότητα, η δική του πίστη για τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα προκύψουν από την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, ήταν αυτή που τοποθέτησε την Ελλάδα μεταξύ των πρώτων ευρωπαϊκών κρατών που επένδυσαν στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης.

Σήμερα, η χώρα μας, πορεύεται με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στο δρόμο της Ευρώπης. Έχοντας κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό των υπολοίπων ευρωπαίων εταίρων μας, η Ελλάδα, ανήκει στις χώρες εκείνες που αποτελούν το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις για το κοινό μας μέλλον, αποτελώντας τη φωνή εκείνη μέσα στα ευρωπαϊκά όργανα που προσπαθεί συνεχώς για την οικοδόμηση μιας περισσότερο δημοκρατικής, κοινωνικής και συμμετοχικής Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών της και που επενδύει στις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Βασ. Σοφίας 1, 106 71 Αθήνα

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 3681000
http://www.mfa.gr
4 Responses to "Η 28η Μαΐου 1979"
tiktos said :
30 Μαΐου 2009 στις 10:18 π.μ.
Καλημέρα B.Bimbo.
Για αυτό μάλλον δεν έχουν βρεθεί ποτέ ένοχοι για σκάνδαλα.Επειδή ζουν 30 χρόνια πίσω.
Κοίτα να δείς σύμπτωση.
Τότε πρωθυπουργός ήταν ο Καραμανλής και τον διαδέχθηκε ο Παπανδρέου.
30 Μαΐου 2009 στις 10:32 π.μ.
καλημέρα τίκτο,
αυτοί είναι όλοι τους βαλτοί να μας τρελλάνουν..!
tiktos said :
30 Μαΐου 2009 στις 11:43 π.μ.
Θα μας τρελάνουν όχι μόνο αυτοί αλλά οι παπαρήγες και οι τρεμόπουλοι,που βγαίνουν και λένε για προβοκάτσιες.
Τους ξέρουν μεν δεν είναι ρουφιάνοι δε.
30 Μαΐου 2009 στις 1:57 μ.μ.
της macedoine το κάγγελο δηλαδή..:-))

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις