11/01/2009 09:37:00 π.μ.

(3) Comments

...ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ...

...ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ...



Ο κώδικας DaVinci στον Παρνασσό
( ελεεινογραφία - καμβάς 1989 x 2009 )

ΣΗΜΕΡΑ

" ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ "
ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ
...ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ...

(όχι γέλια)

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ
ΤΟΥ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΓΟΥΛΑ

... ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΗΓΑ...
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ
- ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ -

ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

( Axel Springer AG )

Einheits-Gipfel bei BILD: Wiedersehen der Väter der Einheit Kohl  Bush Gorbatschow
Kohl, Bush und Gorbatschow
Die Väter der Einheit in Berlin
Die Väter der Einheit (v.l.): Ex-Sowjetführer Michail Gorbatschow (78), Altbundeskanzler Helmut Kohl (79) mit Ehefrau Maike und Ex-US-Präsident George Bush (85) mit Ehefrau Barbara vor Original-Segmenten der Berliner Mauer
Foto: Daniel Biskup



HOLA DOLOR -es

BILD-Fotoshooting Foto: Peter Müller

Historischer Abend mit Kohl, Bush, Gorbatschow

WELT ONLINE
Von Christine Richter 1. November 2009, 08:26 Uhr Nach dem Festakt zum 20. Jahrestag des Mauerfalls in Berlin trafen sich die früheren Staatsmänner Michail Gorbatschow, George Bush und Helmut Kohl noch im Journalistenclub der Axel Springer AG.

του Βασίλη Δαλιάνη

Ευρώπη 1989 - 2009

Διασχίζοντας την «Oranienburger Strasse», στο Mitte του Ανατολικού Βερολίνου, περνάς αμέτρητα εστιατόρια και μπαρ, ( ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΕΣ/-ΟΥΣ ΤΡΟΤΕΖΕΣ/TROTTEUSE,TROTTOIR )για κάθε γούστο και βαλάντιο. Στρίβοντας αριστερά( ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ/ποιός είπε ότι το τείχος έπεσε..???) στην «Grosse Hamburger Strasse» φθάνεις στην διασταύρωση με την «Sophienstrasse», στην εκπληκτικότερη μπυραρία που έχω συναντήσει στην Ευρώπη. Δίπλα στο Εβραϊκό νεκροταφείο. Κάθομαι για μία «Βάισμπιερ» στα ζεστά, ξεφυλλίζοντας μια τοπική εφημερίδα(την σιωνιστική BZ μάλλον..:-P ). Η ημερομηνία επάνω αριστερά είναι αμείλικτη. 2009. Είκοσι χρόνια πριν στο ίδιο ακριβώς σημείο θα βρισκόμουν σε έναν διαφορετικό κόσμο. Όχι από αυτόν που γνωρίζω σήμερα. Από αυτόν που θα συναντούσα μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν. Στην Under Den Linden.

Είκοσι χρόνια μετά λοιπόν από την κατεδάφιση της πλέον επαίσχυντης διαχωριστικής γραμμής που γνώρισε η Ευρώπη από τον πόλεμο μέχρι σήμερα(αν ξεχάσουνε βέβαια την ιστορία και την ξαναγράψουμε στα μέτρα μας ). Τόσο επαίσχυντης, όσο και συμβολικής. Τόσο συμβολικής, που η εξάλειψη της ήταν αναμενόμενο πως θα είναι υπερπαραγωγή(εδώ HOLLYWOOD εκεί..? ) . Όχι μόνο για την ευαρέσκεια για την κατάρρευση των απολυταρχικών καθεστώτων του παραπετάσματος. Ούτε τόσο για την επικράτηση των Φιλελεύθερων φωνών στην Ευρώπη. Όσο και αν αυτές οι δύο παραδοχές ήταν οι κυρίαρχες στην εποχή τους.

Η πτώση του τείχους, ήταν το καθοριστικό γεγονός για μια ένωση. Το φλερτ είχε αρχίσει δεκαετίες πριν. Αλλά οι ενδιαφερόμενοι παρέμεναν σαστισμένοι και διστακτικοί. Δεν έχουν άδικο λοιπόν οι Βερολινέζοι που επαίρονται πως η πόλη τους είναι η καρδιά της Ευρώπης, καθώς απέχει 1000 περίπου χιλιόμετρα τόσο από το Παρίσι, όσο και από τη Μόσχα.

Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του τείχους, φθάσαμε να μιλούμε για κάμψη του «τείχους» για την υπερψήφιση της συνθήκης της Λισσαβόνας(ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ). Μια συνθήκη που επικυρώθηκε τελικώς από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Είτε από τα κοινοβούλια, είτε με επαναλαμβανόμενα δημοψηφίσματα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε σημείο που να αναζητά τον Πρόεδρό της( ΗΓΕΜΟΝΑ ). Τον Υπουργό Εξωτερικών της (Ύπατο Αρμοστή κατά τας γραφάς). Κοινή διπλωματική προστασία για κάθε ευρωπαίο πολίτη..!?!. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποκτήσει περισσότερη δύναμη!?!. Ο Ευρωπαίος πολίτης θα έχει λόγο στα τεκταινόμενα(ΘΑ). Αρκούν ένα εκατομμύριο υπογραφές για να τεθεί οποιαδήποτε ζήτημα στην κρίση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής( ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ).

Ακόμα και αν η ιδέα της ενοποίησης της Ευρώπης αποκρυσταλλώνεται ακόμα, περισσότερο στο «Così fan tutte» ( ρουβίτσες εν δράσει )του Μότσαρτ, παρά στην «Ωδή Στη Χαρά» του Μπετόβεν, το 2009 είναι μια καθοριστική χρονιά για την Ήπειρο. Ένα ακόμα τείχος κατέρρευσε(ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ )

τα μαυρα γράμματα είναι του Βασίλη Δαλιάνη από το Πρωτο Θέμα.

Τα πορτοκαλί είναι του BBimbo από το Macedoine ..:-D

διαβάστε καπάκι για

τα μαύρα ταμεία από την εποχή του Βενιζέλου

...έτσι για να "ρουμπώσει" η πολιτική σας επιμόρφωση...

.

3 Responses to "...ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ..."
grsail said :
2 Νοεμβρίου 2009 στις 11:25 π.μ.
Μα η «Ωδή Στη Χαρά» του Μπετόβεν φίλε μου, προϋποθέτει την Ρωσία ως βασικό και αναπόσπαστο πολιτικό και πολιτισμικό (αλλά και οικονομικό και στρατιωτικό) τμήμα της Ευρώπης … σου προτείνω να δεις το έργο η «Ρωσική Κιβωτός» του Alexandre Sokurov … εκεί φαίνεται πόσο Ευρώπη είναι η Ευρώπη και πόσο Ευρώπη είναι η Ρωσία …
2 Νοεμβρίου 2009 στις 1:17 μ.μ.
..εάν δεν με αποτελειώσουν οι ιπτάμενοι χοίροι,
θα προσπαθήσω να το δώ..:-)
..προς το παρόν όμως είμαι τρεις μέρες στο κρεβάτι...:(
grsail said :
2 Νοεμβρίου 2009 στις 2:21 μ.μ.
... εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση !!!

Δημοσίευση σχολίου