11/24/2009 03:07:00 μ.μ.

(6) Comments

in the dark



- ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ κου.ΠΡΟΠΟ και της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του -

32ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ
ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ




Με αφορμή την προχθεσινή αποκάλυψη
για την συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ
η ΕΛ.ΑΣ είναι εχθρική προς την Κοινωνία

...σας παραθέτω τα κάτωθι...

... με την ελπίδα ότι το "λογικό" σας θα μπεί σε κίνηση
τόσο απέναντι στα ΠΡΟΠΟ Υπουργεια
όσο και απέναντι στις πρακτικές της ΕΕ και των Νατοικών συμμάχων μας ...




Διότι ωραία ακούγονται οι δημοκρατικές υποσχέσεις τους,
αλλά οι πρακτικές και η εκπαίδευση των "οργάνων" τους
είναι απόλυτα φασιστικές.
ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ
όπως δικαίως τους μέμφεται ο Λαζόπουλος.




...η σκοτεινή πλευρά του βελγίου...

Σοκ προκάλεσαν στο Βέλγιο την περασμένη εβδομάδα οι διαπιστώσεις Επιτροπής Επιτήρησης της αστυνομίας, για βιαιότητες που διέπραξαν αστυνομικά όργανα στις φυλακές προαστίου των Βρυξελλών, στις 22 Σεπτεμβρίου και στις 30 Οκτωβρίου. Φρίκη προκάλεσε η περιγραφή γεγονότων που αναφέρεται στο επίσημο πόρισμα της επιτροπής, η οποία αποτελείται από έναν δικαστή, έναν γιατρό και έναν δικηγόρο - σε βαθμό που η φλαμανδική εφημερίδα «Ντε Στάντααρντ» να κάνει λόγο για «Αμπού Γκράιμπ των Βρυξελλών» αναφερόμενη στο κάτεργο βασανιστηρίων της Βαγδάτης. Τις δύο προαναφερθείσες ημέρες οι δεσμοφύλακες απείχαν από τα καθήκοντά τους, απεργώντας με στόχο την ικανοποίηση αιτημάτων τους. Για λόγους ασφαλείας αστυνομικοί αντικατέστησαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μόνο που, όπως διαπίστωσε η επιτροπή, οι αστυνομικοί μετέτρεψαν τη φυλακή σε κόλαση.

Στις 30 Οκτωβρίου, τέσσερις ή πέντε αστυνομικοί, φορώντας κουκούλες, έσπασαν αρχικά στο ξύλο έναν μουσουλμάνο κρατούμενο. Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε κρατητήριο, τον υποχρέωσαν να γδυθεί και άρχισαν να τον βασανίζουν χτυπώντας τον με τα κλομπ στη ράχη και στους όρχεις. Αφού ο κρατούμενος έσπασε από τα βασανιστήρια, οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν, όπως επί λέξει αναφέρει η έκθεση της επιτροπής, να φωνάζει «Ο Μωάμεθ είναι παιδεραστής» και «Η μάνα μου είναι πουτάνα»!

Την ίδια μέρα, οι αστυνομικοί - βασανιστές χτύπησαν άλλον κρατούμενο με μπουκάλι στο πρόσωπο, ενώ... ξεκόλλησαν το αυτί τρίτου κρατουμένου!

Στη συνέχεια άρχισαν να βασανίζουν άλλον κρατούμενο, πρώην αστυνομικό, ο οποίος είχε φυλακιστεί για υπόθεση ηθών. Τον βασάνιζαν επί ώρες και τον απειλούσαν ότι θα τον πετάξουν ως λεία στους συγκρατουμένους του με την ετικέτα του παιδεραστή, ενθαρρύνοντάς τους να τον βιάσουν. Απελπισμένος αυτός έκοψε τελικά τις φλέβες του εκείνη τη νύχτα, αλλά σώθηκε την υστάτη των στιγμών καθώς την ώρα της απόπειρας αυτοκτονίας χάραζε και είχαν αναλάβει υπηρεσία οι κανονικοί δεσμοφύλακες, οι οποίοι έσπευσαν φυσικά να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το τραγικό και ταυτόχρονα εγκληματικό είναι ότι όλα αυτά συνέβησαν στις 30 Οκτωβρίου, ενώ από την πρώτη απεργία της 22ας Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί είχαν ήδη προβεί σε πράξεις κτηνώδους βίας κατά κρατουμένων και επομένως θα έπρεπε να είχαν ήδη ληφθεί μέτρα αποτροπής της επανάληψής τους.



Τον Σεπτέμβριο είχε πέσει θύμα των αστυνομικών ένας νεαρός κρατούμενος, ο οποίος περιγράφεται ως «ψυχολογικά εύθραυστος».

Η μητέρα του είναι ανάπηρη και ζει 60 χιλιόμετρα μακριά από τις φυλακές. Ο κρατούμενος ζήτησε από τους αστυνομικούς άδεια να της τηλεφωνήσει για να την ειδοποιήσει ότι αναβάλλεται το επισκεπτήριο λόγω της απεργίας, ώστε να μην υποστεί την ταλαιπωρία της άσκοπης μετακίνησης, δεδομένης της κατάστασής της. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να του επιτρέψουν το τηλεφώνημα και τον διέταξαν να πάει στο κελί του. Αυτός αρνήθηκε, οπότε οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του και τον έλιωσαν στο ξύλο. Το αίμα του πεταγόταν σαν βρύση και έβαφε τους τοίχους, όπως διαπίστωσε η επιτροπή.

Οι αστυνομικοί είχαν σκοπό να τον σκοτώσουν επί τόπου. Επεσε πάνω τους ένας γιατρός και τους τον πήρε από τα χέρια, σώζοντας τη ζωή του. Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. Επέζησε, άγνωστο σ' εμάς με τι βλάβες.

Η Επιτροπή Επιτήρησης σημειώνει στην έκθεσή της τις απειλές προς τη διεύθυνση των φυλακών, το προσωπικό και τους κανονικούς δεσμοφύλακες εκ μέρους των αστυνομικών για να σιωπήσουν. «Το προσωπικό που ήταν παρόν προσπάθησε να παρέμβει, αλλά ήταν αδύνατον να υπερασπίσει τους κρατουμένους», δήλωσε στην επιτροπή ένα μέλος της διεύθυνσης των φυλακών.

Μετά τη δημοσίευση της συγκλονιστικής έκθεσης, καθώς έσπασε το τείχος της σιωπής, άρχισαν πλέον να ερευνούν την υπόθεση η εισαγγελία των Βρυξελλών, η ίδια η αστυνομία των Βρυξελλών, αρμόδιες επιτροπές κ.λπ. Είναι πολύ αμφίβολο όμως αν όλη αυτή η αναστάτωση θα οδηγήσει όντως σε τιμωρία των ενόχων. Ιδωμεν...



Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Μαρκάρει σαν ζώα τους... διαδηλωτές

Εξω φρενών ο σοσιαλιστής δήμαρχος της Γάνδης και ο τοπικός αστυνομικός διευθυντής αυτής της φλαμανδικής πόλης, κατήγγειλαν στην ανώτατη επιτροπή επίβλεψης των αστυνομικών δυνάμεων του Βελγίου τη συμπεριφορά των ομοσπονδιακών αστυνομικών στην πόλη τους, στις 10 Νοεμβρίου. Είχε συγκέντρωση ένα ακροδεξιό κόμμα. Δεν φτάνει όμως που η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 400 (!) αριστερούς διαδηλωτές που έκαναν αντισυγκέντρωση, κυρίως φοιτητές.



Οι αστυνομικοί έγραφαν πάνω στο... πρόσωπο ή στον λαιμό των συλληφθέντων έναν αριθμό! «Το κάναμε για να διευκολυνθούμε στην εξακρίβωση των στοιχείων της ταυτότητάς τους!» δήλωσαν ανενδοίαστα οι επικεφαλής τους. «Ηθικά απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των αστυνομικών ο δήμαρχος, ζητώντας την τιμωρία τους.

Η σκοτεινή πλευρά του Βελγίου

έγραψε ο Γιώργος Δελαστίκ


Photograph of alleged torture by Argentinian authorities in the 1980s, during President Raul Alfonsin's democratic rule. EPA/EMPICS

.

6 Responses to "in the dark"
24 Νοεμβρίου 2009 στις 4:25 μ.μ.
Στο deep για deep dark, θα επαυξήσω.
(γιατί οτιδήποτε άλλο κι αν ξεκινάω να πω, σε άσχημες βρισιές καταλήγω συνέχεια)
24 Νοεμβρίου 2009 στις 4:40 μ.μ.
...και 'γώ προσπαθώ εδώ και μέρες να το βουλώνω...
...γιατί με βρισιές δεν βγαίνει τίποτα,
άσε που εφραίνεται και η ανώμαλη εξουσία
με κάτι τέτοια..;-)

...και είχα ένα σωρό αναρτήσεις,ΩΡΑΙΕΣ, γιομάτες
ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ..:-))))))
tiktos said :
24 Νοεμβρίου 2009 στις 4:58 μ.μ.
Φίλε μου θα το πω και ας χαρακτηριστώ.
ΜΠΑΤΣΟΣ δεν γίνεσαι εαν δεν το έχεις στο κύτταρό σου.Εάν δεν έχεις το κύτταρο του δοσίλογου και του βασανιστή.
Ο παππούς μου έλεγε,δεν υπάρχει παπάς να είναι με τον λαό και αστυνόμος να τον βοηθήσει.
24 Νοεμβρίου 2009 στις 5:28 μ.μ.
θα διαφωνήσω τικτο
κι' αυτό για καθαρά επιστημονικούς λόγους...

γιατί κανένας/καμμία δεν γεννιέται "τετοιός"...

"ΜΠΑΤΣΟ" ΣΕ ΚΑΝΟΥΝΕ...:

ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,Η ΚΥΝΟΝΙΑ
ΚΑΙ Η ΒΟΛΕΥΤΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΕΙΑ αλλιώς..:(

...και αυτό είναι το χειρότερο...
...να ξεπουλάμε τα παιδιά μας...
...για την βόλεψη..!!!!!!!!!!!!!
THEPOS said :
24 Νοεμβρίου 2009 στις 7:19 μ.μ.
καλησπέρα φίλε
Φαντάζομαι ότι η απόλυτη εικόνα είναι ακόμη πιο μαύρη και θλιβερή.
Συμφωνώ μαζί σου ότι γίνεσαι.
Πρώτα σου δημιουργούν ανάγκες που δεν μπορείς να ικανοποιήσεις.Μετά σου στερούν κάθε κοινωνικότητα παλεύοντας γι' αυτούς.Στο τέλος σου δείχνουν τον εχθρό που σου στερεί την επιτυχία και μετά γίνεσαι κτήνος και μετά την πρώτη ροπαλιά ανοίγει ο δρόμος για κάθε κτηνωδία.
Τα παιδιά που ήταν στα τανκς γύρω από το πολυτεχνείο τα είχαν κλεισμένα μια βδομάδα τροφοδοτώντας τα με ψεύτικες ειδήσεις για δήθεν βιασμούς και καταστροφές των φοιτητών κλπ και βέβαια κάθε ημέρα έκαναν ασκήσεις με τις γνωστές κραυγές και για επιδόρπια πολεμικές ταινίες.
24 Νοεμβρίου 2009 στις 8:04 μ.μ.
..μα γι' αυτό ακριβώς τον λόγο συλλέγουν
τα άγουρα 18χρονα THEPO...
-για να τα πλάσσουν στα μέτρα τους-

υγ. ποιός είπε ότι το...
"παιδομάζωμα"...
σταμάτησε στο γράμμο και το βίτσι..?!?!?!?

Δημοσίευση σχολίου