...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ...
( ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ )
ΠΟΥ ΦΟΒΟΤΑΝ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ "Σιωνίζοντες" ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΤΟΥ
ΚΑΙ
ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Τις «κόκκινες γραμμές» έδειξε ο Παπούλιας στον Μπαν Κι Μουν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας κατέστησε σαφές ενώπιον του γεν. γραμματέα του ΟΗΕ ότι «η ευρωπαϊκή φιλοδοξία της Τουρκίας δεν έχει ελπίδες αν το Κυπριακό παραμένει ανοιχτή πληγή».
Κατ' αυτόν τον τρόπο και με αφορμή την προσφώνησή του στο γεύμα προς τιμήν του Μπαν Κι Μουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέθεσε με αυστηρή σαφήνεια το πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό και τη λύση του, την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και φυσικά τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Αναλυτικότερα:«Εισβολή-κατοχή»
*Για το Κυπριακό ο κ. Παπούλιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα «προσβλέπει στην επανένωση της Κύπρου, του κράτους, της οικονομίας και των θεσμών τονίζοντας ιδιαίτερα προς τον γ. γραμματέα του ΟΗΕ ότι... «το Κυπριακό δεν έπαψε ποτέ να είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής... (ενώ) η επίλυσή του δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την άρση των συνεπειών της εισβολής και τον τερματισμό της κατοχής. Η λύση του Κυπριακού τόνισε ο κ. Παπούλιας «πρέπει να περιλαμβάνει την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο. Χωρίς επιδιαιτησία και χωρίς χρονοδιαγράμματα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμα ότι αν και ο κύριος ρόλος για την επίλυση του Κυπριακού ανήκει στον ΟΗΕ, εν τούτοις μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., «η λύση, πια, δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή, δηλαδή λύση συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο...».
Ο κ. Παπούλιας έκανε ιδιαίτερη και πολύ αυστηρή αναφορά στην Τουρκία. «Το γεγονός ότι μια υποψήφια προς ένταξη χώρα, όπως η Τουρκία, δεν αναγνωρίζει χώρα-μέλος της Ε.Ε., όπως η Κύπρος, αποτελεί εξόφθαλμο παράδοξο, που θίγει το κύρος της ίδιας της Ενωσης. Η επίλυση του Κυπριακού είναι αυτόνομη διαδικασία από τις ευρωτουρκικές σχέσεις, αλλά είναι προφανές πως η ευρωπαϊκή φιλοδοξία της Τουρκίας δεν έχει ελπίδες αν το Κυπριακό παραμείνει ανοιχτή πληγή...».
«Αδικοπραξία»
*Για το θέμα των Σκοπίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον του Μπαν Κι Μουν είπε ότι «μέχρι να λυθεί η εκκρεμότητα (της ονομασίας), η Ελλάδα δεν μπορεί να δώσει τη συναίνεσή της. Το κλειδί για την ένταξη της ΠΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς το έχει η ίδια η ΠΓΔΜ...».
Ο κ. Παπούλιας υπενθύμισε ότι ο ΟΗΕ πριν από 15 χρόνια αναγνώρισε ότι υφίσταται βάσιμη διαφορά αναφορικά με το όνομα της FYROM. «Το πρόβλημα είναι απλό: Ο γεωγραφικός χώρος της Μακεδονίας είναι από τον Μεσαίωνα μια πολυεθνική περιοχή, δεν είναι πατρίδα ενός έθνους». Κατηγόρησε δε ευθέως τα Σκόπια για αδικοπραξία, καθώς «προσπαθούν να εγγράψουν υποθήκες στο σύνολο της Μακεδονίας» μέσω της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» για το κράτος, την εθνότητα και τη γλώσσα. Γι' αυτό και «η Ελλάδα αντιστέκεται στην προαναφερθείσα προσπάθεια σφετερισμού...». Επανέλαβε μάλιστα τη γνωστή ελληνική θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για το κράτος που θα είναι για όλες τις χρήσεις.
(...δηλαδή τον Δεκέμβρη δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο...)
Με Γιώργο
( και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του George Soros)
γεγονός που "απέκρυψαν" κατ' υποταγήν και υπόδειξιν
τα τοπικά ΜΜΕ
( Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Τζορτζ Σόρος, όχι για να σώσει την ελληνική οικονομία και τα Βαλκάνια από τον εαυτό τους αλλά για να βαφτίσει τη θυγατέρα του φίλου του επιχειρηματία κ. Στ. Ζαβού και της κυρίας Σοφίας Δοξιάδη. Η βάφτιση, στην οποία νονός ήταν και ο εφοπλιστής κ. Σωτ. Παπάς , έγινε χθες στον Αγιο Διονύσιο επί της οδού Σκουφά και ακολούθησε κοκτέιλ στο Σαρόγλειον. Μαθαίνω ότι προ ημερών στη Νέα Υόρκη ο Σόρος συνάντησε τυχαία τον κ. Γ. Παπανδρέου με τον οποίο γνωρίζονται. «Επενδύω στην πράσινη ανάπτυξη» λέγεται ότι είπε ο Σόρος στον Πρωθυπουργό.
Ο θρυλικός επενδυτής της Γουόλ Στριτ με τη φιλοδοξία να μείνει στην ιστορία και ως φιλόσοφος του καπιταλισμού και των αγορών (έχει γράψει αρκετά συμπαθητικά βιβλία, χωρίς να έχει λάμψει ιδιαιτέρως) θα έχει σήμερα συναντήσεις με πολιτικούς, όχι όμως και με τον Πρωθυπουργό. Ισως τον συναντήσει τυχαία. )
Ο γεν. γραμματέας του ΟΗΕ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, τουλάχιστον στις δημόσιες δηλώσεις του, επέλεξε να εστιάσει την προσοχή του στις κλιματικές αλλαγές:
«Ο γενικός γραμματέας ξέρει την προσήλωσή μου και την προσήλωση της κυβέρνησης σε αυτό τον στόχο, την προσπάθειά μας και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και τις προσπάθειες που κάνουμε και στη χώρα μας για τη μετατροπή της ελληνικής οικονομίας σε μια πράσινη οικονομία, ιδιαίτερα μετά τις αρνητικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και των μεγάλων προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι κλιματικές αλλαγές, όπως είναι π.χ. οι πυρκαγιές, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η λαθρομετανάστευση, που είναι ένα φαινόμενο το οποίο εντείνεται και λόγω των κλιματικών αλλαγών».
Από την πλευρά του ο γεν. γραμματέας του ΟΗΕ ανέφερε ότι εκτιμά ιδιαιτέρως τη δέσμευση του κ. Παπανδρέου να συμβάλει σε συμφωνία στο Κυπριακό, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να υποστηρίξει πλήρως τον κ. Νίμιτς στη διαπραγμάτευση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Παρά ταύτα, ο Μπαν Κι Μουν «συνέστησε» στην ελληνική κυβέρνηση «να σεβαστεί τις συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων όσον αφορά στην αντιμετώπιση των αιτούντων άσυλο μεταναστών».
Ο Μπαν Κι Μουν ακολούθως συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Καραμανλή. Συζήτησαν για το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, τη λαθρομετανάστευση και την ενίσχυση Τρίτων Χωρών για την αποφυγή της καθώς και για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Ο Νίμιτς
Λίγο μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Μπαν Κι Μουν, ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ για το θέμα των Σκοπίων Μάθιου Νίμιτς ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη ότι θα επαναλάβει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στις 16 Νοεμβρίου, με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών.
Χθες εξάλλου ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ επέδωσε πρόσκληση στον κ. Παπούλια να επισκεφθεί τα Σκόπια, ώστε «να δοθεί ισχυρή ώθηση στην ενδυνάμωση των σχέσεων καλής γειτονίας».* Έντυπη Έκδοση.Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009.
...ΚΑΙ ΤΩΡΑ...
???
...ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ...
...Η...
...ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ...
???
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΑΠΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
( ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ )
ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
114 χώρες ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος
16 χώρες δεν ψήφησαν.
-η εκθεση -
http://en.wikipedia.org/wiki/
το 27-μπλοκ έθνος χωρίστηκε άσχημα κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης.
και η Σλοβακία την καταψήφισαν.
ΑΝΤΕ
ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΚΕΦΑΛΟΣ
Ο
"ΝΕΟΣ"
ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
...και..
"καλά εξάρχεια"
...lol...
Οι …αρεστοί και όχι οι άριστοι !
...και για να μην ξεχνάμε την καλλιτεχνική μας φύσιν ως κενονία...
"χαμαμ"
[Turkish bath 1862 (100 managers); oil timber, diameter 108cm (42 1 / 2 ");
Musee Louvre later, in Paris on canvas .Ingres, Jean - Auguste - Dominique (1780-1867)]
του Δομίνικου Ινγκρέ θα συμπληρωθεί το "κενό" που άφησε ,στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), η αποκαθήλωση
"της Σφαγής της Χίου"
[Eugène Delacroix - Massacre de Chios, 1824],
του διάσημου Γάλλου Ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.
...η συνέχεια στο...
αναρτήθηκε από τον χρήστη gianniotis.gr
.
Δημοσίευση σχολίου