11/25/2009 11:07:00 π.μ.

(3) Comments

Η Οργάνωσή μας...

..απέκτησε...
ή
...μέλλει ν' αποκτήσει...
πρόεδρον νέον-νέον πρόεδρον
ή
πρόεδρον από νέον
...κάτι τις το φωτεινόν δηλαδη κάτι σαν σύμβολο...
συμβολικό πρόεδρο,συμβουλικό πρόεδρο
...έχω μπεδρευτεί...
τέλος πάντων βοηθήστε με και 'σεις




Το Διοικητικό Συμβούλιο





Πρόεδρος: Γεώργιος I. Μέργος

Γεννήθηκε το 1948 και είναι Καθηγητής στον Τομέα ''Οικονομία, Πολιτική και Κράτος'' του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Διετέλεσε Διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) (2007-2009) και Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (2004-2007). Πριν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα. Παράλληλα, διετέλεσε Σύμβουλος Διεθνών Οργανισμών και Εμπειρογνώμων κατά διαστήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και του Δ.Σ. της Αlpha Bank και διετέλεσε μέλος των Δ.Σ. της Black Sea Trade and Development Bank και της Εθνικής Τραπέζης.


Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Χατζηαργυρίου

Είναι Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας" του ΕΜΠ, πρόεδρος της Ειδικής Συγκλητικής Επιτροπής "Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΕΜΠ και Αναπληρωτής Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ. Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ και Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ και αντιπρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας (ΚΑΠΕ). Από 06/02/2007 Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.


Διευθύνων Σύμβουλος: Αναστάσιος Γκαρής

Ο κύριος Αναστάσιος Γκαρής δραστηριοποιείται 25 χρόνια στον τομέα της ενέργειας. Κατείχε υψηλές θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Shell και η McKinsey & Co. Σπούδασε στην Αγγλία από όπου και πήρε πτυχίο Μηχανολόγου, ενώ είναι επίσης κάτοχος MBA και διδακτορικού στα Μαθηματικά. Είναι διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. από τον Ιούνιο του 2006.


Αρθούρος Ζερβός, Μέλος

( και από τις 15 ΔΕΚ πρόεδρος της ΔΕΗ με απόφαση του ΓΑΠ )

O καθηγητής Ζερβός είναι κάτοχος των πτυχίων BSc και MSc από το Πανεπιστήμιο του Princeton των Η.Π.Α. και των πτυχίων D.E.A. (Diplôme d´Etudes Approfondies) και Ph.D. (Diplôme de Docteur - Ingénieur) από το Πανεπιστήμιο του P. και M. Curie, της Γαλλίας, είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Ρευστών, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 1982, όπου σήμερα κατέχει θέση Αναπληρωτή Καθηγητή. Ο καθηγητής Αρθούρος Ζερβός διατελεί Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC). Επίσης είναι Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις Ανανεώσιμές Πηγές Ενέργειας (REN21) και μέλος του συβουλευτικού οργάνου (Forum) της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών (DG TREN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο καθ. Ζερβός έχει ασχοληθεί με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για περισσότερα από 25 χρόνια από επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά, ανέπτυξε στρατηγικές διεύρυνσης του τομέα σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει υλοποιήσει περίπου 60 προγράμματα Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης, χρηματοδοτούμενα κύρια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τέλος, είναι αρχισυντάκτης του «International Journal of Sustainable Energy» και μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς περιοδικού «International Journal of Wind Energy».


Ειρήνη Τζαννέτου, Μέλος

Η κα Ειρήνη Τζαννέτου ήταν σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και οργάνωσης στη ΔΕΗ ΑΕ από το Νοέμβριο 2007, ενώ είναι Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της ΔΕΗ ΑΕ από τον Ιούνιο του 2008. Από το 2003 έως το 2007 διετέλεσε σε θέσεις ανώτερου συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, τη HayGroup ΑΕ και τη Blanchard International. Στο διάστημα 2001-2003 διετέλεσε διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων στη Δέλτα Συμμετοχών ΑΕ (νυν Vivartia). Από το 1998 έως το 2000 εργάστηκε στη Citibank ως αντιπρόεδρος και αναπληρώτρια γενική διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού. Επίσης, έχει εργαστεί στην εταιρεία ACNielsen (1996-1998) ως διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων στην Ελλάδα και στην Κεντροανατολική Ευρώπη και στην KPMG Ελλάδας ως σύμβουλος (1994-1996). Παράλληλα, διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Human Resources Management του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο MSc και PhD από το University of Manchester Institute of Science & Technology.

Ελισάβετ Λοβέρδου, Μέλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (B.A Hons: Οικονομική Ιστορία) και συνέχισε τις σπουδές της, στο London School of Economics And Political Science (M.Sc. Econ. Awarded Distinction). Διακρίθηκε επίσης με την υποτροφία Robert Schuman και έκανε πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ξεκίνησε να δουλεύει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 1990 έως το 2004 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Ευρωβουλευτών ΝΔ. Παρείχε υποστήριξη στους ευρωβουλευτές μέσω της παρακολούθησης κοινοβουλευτικών επιτροπών και σύνταξης εκθέσεων, γνωμοδοτήσεων και τροπολογιών στους ακόλουθους τομείς: Εξωτερικές Υποθέσεις, Βιομηχανία, Έρευνα και Ενέργεια, Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου, Διεθνές Εμπόριο, Ασφάλεια και 'Αμυνα και Συνταγματικές Υποθέσεις. Από το 2004 μέχρι το 2005 εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρ. Φώλια. Από το Σεπτέμβριο του 2005 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 γίνεται Διευθύντρια Γραφείου του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Σήμερα είναι Ειδική Γραμματέας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εταιριών Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. και ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.


Γεώργιος Μαραγκός, Μέλος

Ο κος Γ. Μαραγκός γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και τη Σχολή Αγρ. Τοπογράφοων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Υγιειονομική Μηχανική και Μηχανική του Περιβάλλοντος (Ε.Σ.Δ.Υ.) και την Διοίκηση Επιχειρήσεων (Ο.Α.Π.). Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στον αναλυτικό σχεδιασμό, επίβλεψη και διοίκηση μεγάλων υδραυλικών και περιβαλλοντικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι σύμβουλος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στην επίβλεψη μελετών υδραυλικών έργων αποστράγγισης οδικών αρτηριών και αναπληρωτής συντονιστής έργου της ομάδας παροχής τεχνικής υποστήριξης του ΥΠ.ΕΘ.Ο. για το σύνολο των έργων προσαγωγής και επεξεργασίας λυμάτων του Θριασίου Πεδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος της Αντιπροσωπείας και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής θεμάτων μελετών και υπηρεσιών Δημοσίων Έργων του Τ.Ε.Ε.


Τα Διοικητικά Στελέχη


Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών : Σπύρος Λάζαρης

Ο κ. Σπύρος Λάζαρης είναι Οικονομολόγος, έχοντας εκτενή εμπειρία σε πολυεθνικούς οργανισμούς στον τραπεζικό και στον φαρμακευτικό κλάδο. Είναι πτυχιούχος οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά και την Οικονομετρία από το Virginia Tech των Η.Π.Α. Είναι Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. απο το 2008.


Γενικός Διευθυντής Αιολικής Ενέργειας και Σταθμών ΜΥΗΣ: Σπύρος Ρουχίτσας

Ο κ.Σπύρος Ρουχίτσας είναι Οικονομολόγος, με σημαντική εμπειρία στη διοίκηση μεγάλων οργανισμών, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Unilever Hellas για δέκα έτη και Διευθύνων Σύμβουλος των Sephora/Beauty Shop για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.Είναι πτυχιούχος οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος MBA απο τον Καναδά.Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ αρκετών οργανισμών.Είναι Γενικός Διευθυντής Αιολικής Ενέργειας και Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε απο το 2008.


Διευθυντής Εταιρικής Στρατηγικής & Ανάπτυξης: Μάνθος Κάλλιος

Ο κ. Μάνθος Κάλλιος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, πτυχιούχος (BEng & MSc) του Imperial College του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, με MBA από το Kellogg School of Management του Πανεπιστημίου Northwestern (Σικάγο, ΗΠΑ). Έχει προϋπηρεσία ως project manager στο ναυπηγείο Bremer Vulkan (Βρέμη Γερμανίας), ως τεχνικός σύμβουλος σε ναυτιλιακές εταιρείες του Λονδίνου και του Πειραιά και, πιο πρόσφατα, ως σύμβουλος στρατηγικής για την Strategic Decisions Group στην Νέα Υόρκη. Είναι στέλεχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. από το 2006.


Διευθυντής Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών (ΜΥΗΣ): Στέλιος Ροντήρης

Ο κ. Στέλιος Ροντήρης είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης σε θέματα διαχείρισης Έργων. Είναι στέλεχος της ΔΕΗ από το 1980,με μεγάλη εργοταξιακή εμπειρία στην ανάπτυξη Υδροηλεκτρικών Έργων (ΥΗΕ). Από το 2001 μέχρι πρόσφατα διετέλεσε Βοηθός Διευθυντής στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Έργων (ΔΑΥΕ) έχοντας υπό την εποπτεία του την κατασκευή όλων των ΥΗΕ που υλοποιούνται από τη ΔΕΗ στην Ελλάδα. Από το 2003 έως το 2006 διετέλεσε παράλληλα και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. Aπό τον Αύγουστο 2007 είναι Διευθυντής Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Διευθυντής Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Πάρκων: Γιώργος Κανέλλος

Ο κ. Γιώργος Κανέλλος είναι Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος, πτυχιούχος (Β.Ε.Engr) του City University of New York και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (M.E.Engr) του ιδίου πανεπιστημίου σε Συστήματα και Μαθηματικά. Έχει προϋπηρεσία ως project manager στην Ι.Β.Μ.-U.S.A και είναι απόφοιτος της σχολής διοίκησης της Ι.Β.Μ. Έχει εμπειρία στα πρώτα Φωτοβολταϊκά συστήματα για εμπορική χρήση στην Αμερική. Από τον Μάρτιο του 2007 είναι στέλεχος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.


Διευθυντής Γεωθερμίας: Μιχάλης Χλαμπουτάκης

Ο κ. Μιχάλης Χλαμπουτάκης είναι πτυχιούχος της Γεωλογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μπολώνιας και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεωθερμικών Ερευνών (Πίζα, Ιταλία). Επί δυο χρόνια υπηρέτησε στα Ελληνικά Πετρέλαια στην έρευνα υδρογονανθράκων στις περιοχές της Πελοπονήσου και του Νέστου. Είναι στέλεχος της ΔΕΗ από το 1979 σε καίριες θέσεις, τελευταίως ως Τομεάρχης. Από την αρχή της πρόσληψής του έχει εξειδικευτεί στην Γεωθερμία υψηλής θερμοκρασίας κατάλληλης για ηλεκτροπαραγωγή.

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ


...για την κοστολόγηση της κιλοβατώρας και άλλα ευτράπελα...
διαβάστε το

...οι πράσινοι ...φόβοι και οι κουμπαριές...


.
3 Responses to "Η Οργάνωσή μας..."
tiktos said :
25 Νοεμβρίου 2009 στις 5:48 μ.μ.
Για την προεδρία χρειάζεται κάποιος ικανός, κάποιος που να έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του στην μπουρδελοποίηση του ικα.
25 Νοεμβρίου 2009 στις 6:40 μ.μ.
...δεν φτάνει να είναι διπλοθεσίτης αγαπητέ τίκτο,
από πολυθεσίτης και πάνω..;-)
...διότι έτσι μόνον δικαιολογούνται
οι αστρονομικές αμοιβές και τα επιδόματα..:(
Unknown said :
25 Νοεμβρίου 2009 στις 9:27 μ.μ.
γιατι εσυ ζηλευεις;;;;; λαουτζίκο;;;;
Ετσι τζαμπα κατεβαίνουν οι ιδέες,πως να ριξει φαλημεντο ενα κρατος;;;

Δημοσίευση σχολίου