6/28/2009 09:57:00 π.μ.

(0) Comments

Corfu - OSCE (εκεί που φυτρώνει Μα'ι'ντανός) UPDATE




Η πόλη της Κέρκυρας - Μετά από μήνες εντάσεων,επαναλαμβάνεται η στρατιωτική και πολιτική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και το ΝΑΤΟ . Ήταν η πρώτη τέτοια συνάντηση υψηλού επιπέδου, μετά τον πόλεμο της Γεωργίας στα μέσα του περασμένου έτους.




"Πίσω στη δουλειά" είναι το μήνυμα που απηύθυνε ο απερχόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιαπ Ντε Χούπ Σέφερ συνοψίζοντας την ουσία της συζήτησης που προηγήθηκε στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Ο ΝΑΤΟϊκός αξιωματούχος διευκρινίζοντας ότι κατά τη συζήτηση, δεν απεκρύβησαν οι "θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα στους Συμμάχους και τη Ρωσία ως προς την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας λόγου χάρη" τόνισε πως η σημαντική εξέλιξη της Κέρκυρας ήταν η συμφωνία πως οι συγκεκριμένες διαφορές δεν αποτελούν αιτία αναστολής των εργασιών του Συμβουλίου.
"Οι διαφορές παραμένουν, δεν εξατμίστηκαν - το ΝΑΤΟ όμως χρειάζεται τη Ρωσία και η Ρωσία χρειάζεται το ΝΑΤΟ" τόνισε ο κ.Σέφερ, υπογραμμίζοντας την "επανεκκίνηση της συνεργασίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Σέφερ σημείωσε πως ο κατάλογος των θεμάτων της συνεργασίας "είναι μακρύς", τόνισε πως η "Ρωσία είναι σημαντικός παράγοντας στην περιοχή" και για άλλη μια φορά ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή και την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη για τις προσωπικές προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχία της συνόδου.




Χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό αλλά με την παραδοχή ότι μετά από πολύ καιρό συνεκλήθη το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, με θετικές εξελίξεις και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, ξεκίνησε χθες τη συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου.
Είπε ότι πρέπει να πάμε πίσω στις ιδρυτικές αρχές του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ειδικά για το αδιαίρετο της ευρωπαϊκής ασφάλειας και επικαλέστηκε την σύμπτωση απόψεων με τον Σ. Μπερλουσκόνι για το θέμα, έναν από τους «πατέρες» της θεσμοθετημένης συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ρωσίας.Αναφερόμενος στις αποφάσεις που πήρε η Ρωσία- αναφορικά με την αναγνώριση της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας- στον Καύκασο είπε ότι είναι «μη αναστρέψιμες».Χαρακτήρισε πάντως τη συνάντηση χρήσιμη προκειμένου να προληφθούν νέες συγκρούσεις.




Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τ. Στάινμπεργκ μίλησε για «αναζωογόνηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας».Στη χθεσινή συνάντηση συζήτησαν για το Αφγανιστάν, την τρομοκρατία, τη μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, για τη Γεωργία, αλλά όχι για το Ιράν, όπως είπε και δόθηκε έμφαση στην πολυμερή διπλωματία.
Ο κ Στάινμπεργκ κατέστησε σαφές ότι οι διαφορές εστιάστηκαν στο θέμα της Γεωργίας και της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι το μήνυμα από τη σημερινή συνάντηση προς τη Ρωσία είναι ότι «η εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας πρέπει να γίνει σεβαστή» και ότι είναι προς το συμφέρον και της Ρωσίας η σταθερότητα στη Γεωργία.ΑΠΕ


...για το αμερικανόδουλο της ψυχής ...


που δολοφονεί τους νεκρούς...
...δεν υπάρχουν δικαιολογίες...
(..η απόκτηση/κατάργηση της VISAs πχ...
)
η καναδή συγγραφέας Naomi Klein καλεί για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
η αντικοινωνική και αντεθνική συμπεριφορά
οδηγεί στα
...Σκοτάδια... του ολοκληρωτισμού



Polluted Playgrounds - 25 Jun 2009


και της εξαθλίωσης
(
Νεοφιλελεύθεροι - Ιακωβίνοι - Πράσινοι)
και όπως
...η Καθολουμεροληπτικη Ερευνα δείχνει...
όλες οι ευρωπαικές-κομματικές-κυβερνητικές και μη-θρησκευτικές και λαικές οργανώσεις
καλλιεργούν στον ζωτικό/οργανικό τους χώρο
τον άκρατο Φασισμό και την Κακοποίηση της παιδικής Ψυχής



Children learn about police work at Police Open Day in Shirvan,
an event supported by the OSCE Office in Baku,
30 June 2008.
(OSCE/Elgun Taghiyev)



A view of the fort of Corfu.
The Greek island is hosting the informal meeting of OSCE foreign ministers
on 27-28 June 2009.
(OSCE/George Kontarinis)



Συνέντευξη ΥΠΕΞ κας Ντ. Μπακογιάννη

Η ευρωπαϊκή ασφάλεια
0 Responses to "Corfu - OSCE (εκεί που φυτρώνει Μα'ι'ντανός) UPDATE"

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις