6/26/2009 08:37:00 μ.μ.

(3) Comments

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ






ΓΡΑΦΕΙΟN ΡΥΠΟΥ .Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΩΝ
ΛΙΒΑΝΟΠΙΟΥ ΛΑΛΟΠΟΥΛΟΥ




(26 Ιουνίου.Ξένη δημοσίευση)-για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών συνιστά ευκαιρία και αφορμή για να αποτιμήσουμε τις διαστάσεις που έχει λάβει, σε παγκόσμιο επίπεδο, η αφορολόγητη χρήση και διακίνηση των ναρκωτικών, μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές απειλές
η οποία πλήττει ιδίως τη νεολαία.
Γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι, πρωτίστως, οικονομικό και μετά κοινωνικό. Συνδέεται άρρηκτα και με την κρίση των υπεραξιών και των θεσμών της ελεύθερης οικονομίας, την έλλειψη οράματος και προοπτικής των επενδύσεων και την αποξένωση των επενδυτών. Θίγει τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπινου Κεφαλαίου, διαβρώνει τον παραγωγικό ιστό και υποθάλπει φαινόμενα παραβατικότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την κοινωνική συνοχή.
Με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η Πολιτεία αφενός αποτιμά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών. Αφετέρου δε -και ιδίως - εντείνει τις προσπάθειές της και ευαισθητοποιεί την κοινωνία για την υπόθεση της οικονομικής ευημερίας που, άλλωστε, είναι αναμφισβήτητα υπόθεση όλων μας.
Η Παγκόσμια Έκθεση του Ο.Η.Ε. για τα ναρκωτικά επισημαίνει μεν την πρόοδο που έχει συντελεσθεί, κρούει ωστόσο, τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημαντική αύξηση της παράνομης και αφορολόγητης διακίνησης των ναρκωτικών και τον ρόλο του Διαδικτύου
σε αυτήν.

Το Λειτουργείον Εγωκεντρικών συμμετέχει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στο Εθνικό Σχέδιο δράσης κατά των Ναρκωτικών 2008-2012, το οποίο περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σύστημα δράσεων, σε συμφωνία με τις κατευθυντήριες γραμμές της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά 2005-2012.
(βλ. αντικαπνιστική εκστρατεία,νομοθεσία)
Εφαρμόζει επίσης 4ετές Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα κατά των Ναρκωτικών (2009-2012), με έμφαση τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή και ειδικές δράσεις για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα αφορολόγητης διακίνησης.
Τα μέσα που έχουν επιστρατευθεί στον αγώνα κατά των ναρκωτικών από την πλευρά της
πολιτείας είναι ιδίως η συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές και, κυρίως, με τη Europol, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, η ενίσχυση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών, η ειδική εκπαίδευση και επιμόρφωση των αρμόδιων στελεχών της , λαμβάνοντας υπόψη τα Κοινά Εκπαιδευτικά Πρότυπα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) για τη διακίνηση ναρκωτικών σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., η συνέχιση των επιτυχημένων προγραμμάτων από αέρος εξερεύνησης των επικίνδυνων και ύποπτων μονοπατιών, η ενδυνάμωση των διαύλων ανταλλαγής πληροφοριών και η προώθηση της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για στοχευμένες παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Αν και τ' αποτελέσματα της εντατικοποίησης των ελέγχων - αλλά και των άλλων παρεμβάσεων - είναι θετικά, δεν μας επιτρέπουν - το αντίθετο μάλιστα - να επαναπαυθούμε. Σημειώνεται, πάντως, ότι:

Το 2008 είχαμε τον μικρότερο αριθμό βεβαιωθέντων θανάτων της τελευταίας 10ετίας (110 θάνατοι - 105 άνδρες και 5 γυναίκες - έναντι 334 το 2001). Για το 2009 έχουν, ως σήμερα, διαπιστωθεί 67 θάνατοι από ναρκωτικά.Μια διαφυγή κερδών της τάξεως
των 110 και 67 εκατ. Ευρό για τα επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την εξιχνίαση καταγράφονται σημαντικές επιτυχίες. Το 2008 εντοπίσθηκαν 11.811 υποθέσεις ναρκωτικών και κατηγορήθηκαν 15.749 άτομα, ενώ, το 2004, είχαμε 8.838 υποθέσεις για τις οποίες κατηγορήθηκαν 12.561 άτομα. Το συνολικό κέρδος
είναι της τάξεως των 15.749.000 Ευρό χωρίς να υπολογίσουμε τα κατασχεθέντα προιόντα.

Οι κατασχέσεις κοκαΐνης, για το 2008, είναι μεγαλύτερες σε σχέση με το 2007 (48.254 γρ. έναντι 46.862 γρ.). Το ίδιο και οι κατασχέσεις ηρωίνης - μορφίνης (260.071 γρ. το 2008 έναντι 236.504 γρ. το 2007).Τα κέρδη από τις κατασχέσεις είναι της τάξεως των
(48.254 +236.504 =284.758 γρ.) 30 εκατ. ευρό περίπου,μηδαμινό δηλαδή.
Ο Αγώνας της οικονομικής ανάπτυξης συνεχίζεται.

Η Πολιτεία ανασυντάσσει διαρκώς τις δυνάμεις της για ν' αντιμετωπίσει και να εξαλείψει το μεταλλασσόμενο αυτό φαινόμενο, το οποίο προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και τα νέα δεδομένα και έχει αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και τη διεθνή πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανασφάλεια. Συμμαχούμε με τους δικηγορικούς Συλλόγους, δημιουργούμε ασπίδα προστασίας γύρω από τους νέους χρήστες και εφαρμόζουμε επικαιροποιημένες καλές πρακτικές για ουσιαστική πρόληψη και καταστολή της φοροδιαφυγής.
Γιατί είναι αυτονόητο ότι κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής, κάθε άνθρωπος που υποκύπτει στην παράνομη αγορά ανεξέλεγχτων ναρκωτικών ουσίων, είναι και μια ήττα ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια της για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΡΥΠΟΥ

Επίσημες Ανακοινώσεις

2009 World Drug Repor
Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών
3 Responses to "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ"
tiktos said :
26 Ιουνίου 2009 στις 9:30 μ.μ.
Καλησπέρα φίλε μου
Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς και κάνοντας 2-3 μπάνια το χρόνο,αποφάσισα πέρυσι το πασάχ να ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΩ στο παρίσι για μιά εβδομάδα,δεν μου έφταναν τα χρήματα για περισσότερη αυτοεξορία.
(αυτοεξορίστικα για να μπώ στο μάτι των παπανδρέιδων των καραμανλήδων των βενιζέλων κλπ)

Τέλος πάντων απαγορευόταν το κάπνισμα,δεν με πολυπείραξε,έβγαινα και κάπνιζα έξω όπως όλοι οι γάλλοι.
Τέλος πάντων.

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ
ενώ εμείς οι ευρωπαίοι είμαστε άριοι.

Ο επόμενος νόμος θα πρεπει να είναι η λεπτομερέστατη καθημερινή καταγραφή των σεξουαλικων συνευρέσεών μας,κατόπιν αδείας φυσικά,καθώς επίσης αν κλάνουμε πρίν ή μετά.

"παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών"
ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ(Κλ.Γρίβας)
26 Ιουνίου 2009 στις 9:44 μ.μ.
καλησπέρα τίκτο,
είναι φυσικό να εκμεταλεύονται τα πάντα,
αφού εμείς όχι μόνον δεν αντιδρούμε,
αλλά δεχόμαστε απερισκεπτί
ότι μας πλασσάρουν..:-(
thk said :
2 Ιουλίου 2009 στις 1:57 μ.μ.
καλά τα λες. ελα στο καοτονικ.
http://www.kaotonik.net

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις