9/11/2009 01:07:00 μ.μ.

(2) Comments

Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης


ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
- ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ -Δεν κατεβαίνει τελικά υποψήφιος ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ηγηθεί της Α' Πειραιά ή της Α' Αθήνας, καθώς επιθυμούσε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι κ.κ. Παπανδρέου και Σημίτης, «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην Πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά, είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας».

«Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι, εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία οι δύο πολιτικοί «συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία προς τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ».

«Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ νίκη στις εκλογές και κάθε επιτυχία», ανέφερε ο κ. Σημίτης σε γραπτή του δήλωση.

Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009 10:40
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1713721

Νέα, απρόσμενη αυτή τη φορά, ρήξη στις σχέσεις Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, προκαλεί αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, στην αρχή της προεκλογικής περιόδου .Η ρήξη επήλθε επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τοποθέτησε τον πρώην πρωθυπουργό επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά του πρότεινε να είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών ή στην Α' Πειραιώς, πρόταση που εκείνος απέρριψε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου προορίζει για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκης Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.

Της χτεσινής απόφασης προηγήθηκε πλούσιο παρασκήνιο. Στην αρχή οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ άφηναν να εννοηθεί οτι η υπόθεση της υποψηφιότητας Σημίτη θα έληγε αισίως εντός των ημερών, λέγοντας τη χαρακτηριστική φράση "θα πάει όπου επιθυμεί".Είχαν, μαλιστα, προαναγγείλει οτι ο κ. Παπανδρέου θα επικοινωνούσε μαζί του πριν απο την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, με δύο κενά στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας και του Πειραιά. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε τη φημολογία ότι ο κ. Παπανδρέου δεν σκόπευε να προτείνει στον κ. Σημίτη τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η εκκρεμότητα αυτή είχε προκαλέσει την ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρούσε υποτιμητικό για το πρόσωπό του τον χειρισμό που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου, με αποτελεσμα να διακινούνται πάσης φύσεως φήμες και σενάρια. Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έλεγαν οτι δεν συνηθίζεται οι πρώην πρωθυπουργοί να τοποθετούνται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επειδή μπορεί να εκλεγούν χωρίς σταυρό σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια. Επίσης, τόνιζαν οτι ο κ. Παπανδρέου έχει διαφορετική λογική για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με το οποίο θέλει να σηματοδοτήσει τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει.

Υπάρχουν πληροφορίες οτι ο κ. Παπανδρέου επιδιώκει να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου αυτού τον κ. Παπαδήμο, με απώτερο στόχο να αναλάβει ο υπουργείο Οικονομίας, αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές

.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ 2009

από το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του Σημίτη

Σανίδα Σανιδά στον ανακριτή Ζαγοριανό...

.


2 Responses to "Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης"
THEPOS said :
11 Σεπτεμβρίου 2009 - 1:42 μ.μ.
Αγαπητέ φίλε
Για τους Πασόκους της αριστερής πτέρυγας ο Σημίτης πέρα από τα πολλά προηγούμενα,λόγω συμπεριφοράς απέναντι στον ΑΝΤΡΕΑ, ήταν πάντα δεξιός και αυτό φάνηκε από την δεξιόστροφη πολιτική που εφάρμοσε και που λίγο έλειψε να διαλύσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Η κίνηση αυτή προϊδεάζει για μια κοινωνική και για τους πολλούς πολιτική.
11 Σεπτεμβρίου 2009 - 2:45 μ.μ.
ίδωμεν...thepo..ίδωμεν..;-)

Δημοσίευση σχολίου

αναρτησεις