12/23/2009 06:17:00 μ.μ.

(10) Comments

Christmas Time



ιστορίες με κοντούς
(short stories)
που ντυμένοι αρκούδες
βγήκαν να πουν τα κάλαντα
άλλοι στην Εθνική Οδο
κι' άλλοι στην Εγνατία.




1.Το Κοριτσάκι της Τρομοκρατίας

Σιγά σιγά κουράζεται κι αυτή η κωμωδία. Μετά τον «συνήγορο του πολίτη» και κάτι άλλα τέτοια και τοιαύτα, χθες ο Γαληνότατος Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' κάλεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλ... χμ, συγγνώμην Ιερώνυμο. Κάλεσε και τις κάμερες. Μπροστά στις οποίες έλαβαν τον λόγο ο Πρωτοσπαθάριος των Προστατών του Πολίτη κυρός Χρυσοχοΐδιος, ένας-δυο άλλοι Λογοθέτες των Δρόμων και Δομέστιχοι των Σχολών, ενώ η εν Χριστώ κεφαλή της Εκκλησίας και ο εν Σοσιαλισμώ επικεφαλής του Κράτους ακολούθησαν εν συνεχεία τις κάμερες κι ώδευσαν προς παρακείμενο Σοσιαλφιλανθρωπικό Λοιμοκαθαρτήριο. Οπως μάθαμε κατόπιν από τις εν λόγω κάμερες (οι οποίες προς τούτο υπάρχουν, για να διαδίδουν τον Λόγο) στο επόμενον Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τη διά βίου ξεφτίλα ο κ. Πρωθυπουργός θα προσκαλέσει τον Μίκυ Μάους, ειδικόν σε θέματα αεί παιδείας και παλιμπαιδισμού, φιλόσοφο των φιλοσόφων και δόκτορα στο Πανδιδακτήριο της Μαγναύρας, στην έδρα Πλήθων ο Γεμιστός-γιουβαρλάκια ο εκσυγχρονισμός...

Οντως, έχει προσωπική ατζέντα ο κ. Πρωθυπουργός, αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τον δικό του προσωπικό, σχεδόν θεϊκόν τρόπο - ένας θεϊκός Σελευκίδης, απ' την ουράνια γενιά· που ενίοτε κατεβαίνει απ' τα γαλήνια δώματα, στις αγορές και τα παζάρια των πολλών.

Αφήνοντας να τον προδώσει το άρωμά του, μόνον όσον χρειάζεται για να σκιρτούν σεβαστικά τα πλήθη...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 23.ΧΙΙ.2009 stathis@enet.gr


2. Ο Προστάτης της Δημοκρατίας

«Θα τελειώσω με ένα ακόμη θέμα, που έχει σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.
Ειλικρινά, απορώ πώς η νοοτροπία αυτής της μικρογραφειοκρατικής αντίληψης, αυτής της θεολογικής προσκόλλησης, εξακολουθεί και διακατέχει αυτό το ιστορικό Κόμμα. Ο τρόπος αυτός δεν οδηγεί πουθενά. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε σαν Αντιπολίτευση, θα οδηγήσει αυτό το ιστορικό Κόμμα, να γίνει ένα απόκομμα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Το κόκκινο χρώμα που αφορά το σύμβολό σας που είναι η σημαία, το κόκκινο χρώμα στο αστέρι του Τσε Γκεβάρα, το κόκκινο χρώμα του Γοργοπόταμου, της Αλαμάνας, θα έπρεπε να βάφει και τα μάγουλά σας, στο χρώμα της ντροπής, για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε»...
*
Τούτα τα λόγια - που ακούστηκαν χτες από βήματος Βουλής - ανήκουν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κύριο Ιωάννη Βούρο, ηρωική μορφή των αγώνων τόσο στο Γοργοπόταμο
όσο και στο Μανιάκι
(στην Αλαμάνα τον είχε αντικαταστήσει ο Διάκος...).

Πρόκειται, δε, για τοποθέτηση που απαγγέλθηκε με ύφος το οποίο συνάδει απολύτως με το μέγεθος αυτού του κολοσσού της Τέχνης και της υποκριτικής δεινότητας, όπως άλλωστε έχουν διαπιστώσει όσοι πανέλληνες είχαν την τύχη να απολαύσουν τον ηθοποιό - βουλευτή σε αριστουργήματα όπως:
*
«Για όλα φταίνε οι γκόμενες», «Ερωτικές απιστίες Νο2» (σ.σ.: προφανώς υπάρχει και το Νο1...), «Η πλούσια και το γκαρσόνι», «Ματάκιας και βρωμόστομος», «Ο σοφέρ και το μανούλι», «Οι σκληροί του Μπραχάμι», «Σχολή θηλυκών καμακιών», «Ωραίος σκληρός και άφραγκος», «The... κόπανοι» κ.ά.
*
Με τέτοια διαδρομή στο χώρο του βιντεο-Πολιτισμού είναι φανερό ότι ο φωτοδότης ηθοποιός και πολιτικός, πια, Γιάννης Βούρος (να τον χαίρονται ο πρωθυπουργός του και το ΠΑΣΟΚ), πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά σε ό,τι (του λένε να) λέει...

Ριζοσπάστης


3.Διαπλοκή

Η Διαπλοκή αποχαιρέτησε τον Χρήστο Λαμπράκη



posted by πιτσιρίκος @ Τετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2009



Ο μέχρι χθες εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης, ανέλαβε τα καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, ύστερα από τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη.

Το δ.σ. του ΔΟΛ αποφάσισε την εκλογή της Χριστίνας Τσούτσουρα - Ψυχάρη ως εκτελεστικού μέλους του συμβουλίου και του Νικολάου Κορίτσα ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, σε αντικατάσταση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού συμβούλου, Τάσου Γιοννίτση, ο οποίος έχει παραιτηθεί για να αναλάβει τη θέση του προέδρου στα "Ελληνικά Πετρέλαια".
Κατά συνέπεια, το δ.σ. του ΔΟΛ συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως: Σταύρος Ψυχάρης, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Ψυχάρης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Cebrian Juan Luis, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Colombani Jean Marie, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Παντελής Καψής, εκτελεστικό μέλος, Νικόλαος Κορίτσας, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Τρύφων Κουταλίδης, εκτελεστικό μέλος, Ιωάννης Μάνος, εκτελεστικό μέλος, Στέργιος Νέζης, εκτελεστικό μέλος, Iωάννης Παράσχης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Νικόλαος Πεφάνης, εκτελεστικό μέλος, Βίκτωρ Ρέστης, μη εκτελεστικό μέλος, Αντώνιος Τριφύλλης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Χριστίνα Τσούτσουρα -Ψυχάρη, εκτελεστικό μέλος.

Επίσης, το δ.σ. μετά την εκλογή του Νικολάου Κορίτσα ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, όρισε το νεοεκλεγέντα σύμβουλο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της εταιρείας, την οποία απαρτίζουν οι ανεξάρτητοι μη εκτελεστικοί σύμβουλοι κ.κ. Αντώνιος Τριφύλλης, Iωάννης Παράσχης και Νικόλαος Κορίτσας.

ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ,
ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.
Τετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 6:32 μμ

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2009




Όσες μολότωφ ρίχτηκαν,
σ΄ όλη τη χώρα φέτος,
τόσες ευχόμαστε χαρές,
να ΄χει το νέο έτος!

12:25 μ.μ. by giorgis
·


διαβάστε κι' αυτό
Οι δημοσιογραφικοί μισθοί της ΕΡΤ


.
10 Responses to "Christmas Time"
kakalon said :
23 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:40 μ.μ.
Εχω κάνει επιστημονικές έρευνες και έμαθα που οφείλονται όλα. Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια δες εδω http://www.youtube.com/user/MrKakalon#p/u/5/2m9XwAibe10
και εδω
http://www.youtube.com/user/MrKakalon#p/u/4/IuP3VURLoaQ
tiktos said :
23 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:45 μ.μ.
Μάργκαρετ: τι γάλα ετοιμάζει η μανούλα;
GAP: γάλα ΒΛΑΚΑΣ
23 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:47 μ.μ.
σας είμαι υπόχρεος,
μεσιέ κακάλογλου,
για τα "απόκρυφα ιστορικά ντοκουμέντα"..!!!
OXΙά said :
23 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:50 μ.μ.
Δεν φτάνει που το ΚΚΕ έχει τα χάλια του (όπως όλα τα κόμματα στην Ελλάδα) έχει και τον Βούρο. Τον θυμάμαι σε εκείνη την βιντεοταινία με την Μπάρμπα (δημοτική σύμβουλος και αυτή μέχρι προχθές) και ακόμη γελάω.
Είδα την λίστα. Έφριξα. Α ρε ΠΑΣΟΚ έκανες εδώ και 30 χρόνια ό,τι ήταν για σφαλιάρα να το πληρώνουμε χρυσό. Η Πόπη, η Μπήλιω, η Αννα, η Λένα, η Μύριαμ και η Μαργαρίτα. Σαν μπουρδέλο ακούγεται. Και ο Λυριτζής ας το αλλάξει σε Νταβατζής.
23 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:54 μ.μ.
@τικτος,
μην κακολογείς τον GAP..,
γιατί θα σε υιοθετήσει η Μάργκαρετ..:-)))))
23 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:58 μ.μ.
@οχια,
δεν είναι ουτε ακούγεται σαν μπουρδέλλο..,
είναι η πολιτισμική και κοινωνική αποθέωσις
των εξευρωπαισμένων σοσιαληστών..!
Φώντας said :
24 Δεκεμβρίου 2009 στις 3:18 μ.μ.
Βουρρρ στο σοσιαλ(η)σμό
25 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:57 μ.μ.
χρόνια πολλά B.Bimbo
υγεία, χαρά και δημιουργικότητα!!
Ανώνυμος said :
25 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:25 μ.μ.
http://www.youtube.com/watch?v=Y3jPxWrKkC0

Βρήκα την λύση για το πρόβλημα του σοσιαλησμού και είπα να στο στείλω για ευχές. Να' σαι πάντα τόσο ανατρεπτικός. Χρόνια πολλά.
26 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:09 μ.μ.
@Στάχτη
πολύ ωαίος ο κος. Ασημος..:-)
ευχαριστώ και χρόνια πολλά..!

Δημοσίευση σχολίου