12/19/2009 10:57:00 π.μ.

(0) Comments

στα βήματα που χάραξε ο ανδρέας


Η σύμπλευση των «αυτόνομων» στη Γερμανία

με τις θέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ


Είναι οι Γερμανοί “αυτόνομοι” φιλοσιωνιστές

(σαν το ΠΑΣΟΚ τον ΓΑΠ και το Σοσιαλιστικά Διεθνές Επιτελείο του)

???

του Βασίλη Στοϊλόπουλου


Τις τελευταίες ημέρες η Λωρίδα της Γάζας μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο

«Γκέτο της Βαρσοβίας».

Μόνο που τη ναζιστική θηριωδία δεν την υφίστανται Εβραίοι,

αλλά τα θύματά τους: ενάμισι εκατομμύριο εξαθλιωμένοι Παλαιστίνιοι,

που φυτοζωούν πολιορκημένοι χωρίς παρόν

και, ίσως, χωρίς μέλλον.



Και ενώ το μέγεθος της ανθρώπινης καταστροφής και της εθνοκάθαρσης είναι τέτοιων διαστάσεων που θα περίμενε κανείς τον παγκόσμιο ξεσηκωμό, τελικά ούτε «αυθόρμητες εξεγέρσεις» είχαμε, ούτε στάλθηκαν «αγωνιστικά» SMS αλληλεγγύης. Φαίνεται πως ο τραγικός θάνατος ενός 15χρονου παιδιού από τη σφαίρα ενός ασυνείδητου αστυνομικού ταιριάζει πολύ περισσότερο στα ψευδο-«αντικαπιταλιστικά-αντιεξουσιαστικά» φληναφήματα και στις «αντεθνικές-αντιρατσιστικές» τους θολούρες, απ’ ό,τι η σφαγή δεκάδων νηπίων της Γάζας από την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ.

Όπως το απανταχού πολιτικό και δημοσιογραφικό προσωπικό της παγκόσμιας πλουτοκρατίας-ολιγαρχίας, έτσι και τα μαύρα μπλοκ των γερμανικών antifa ξεχώρισαν τις ημέρες αυτές είτε με την εκκωφαντική σιωπή τους είτε στήνοντας πάλι μνημεία υποκρισίας και κυνισμού. Καμιά αντίδραση εκ μέρους τους για τη δοκιμαζόμενη Παλαιστίνη και ούτε ίχνος «έμπρακτης» συμπαράστασης μπροστά σε μια γενοκτονία, όταν μέσα σε ελάχιστα 24ωρα η διεθνής των μαύρων μπλοκ έκανε, μόνο στη Γερμανία, διαδηλώσεις ενάντια στο «δολοφονικό ελληνικό κράτος» σε 38 πόλεις[1]! Μία μάλιστα έγινε στη Βόννη, στις 29 Δεκεμβρίου, την ίδια ημέρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε αποσβολωμένος ένα πραγματικά φασιστικό-φονταμενταλιστικό κράτος, το Ισραήλ, να σφαγιάζει ανενόχλητα τους ανυπεράσπιστους ομήρους του.

Μπορούν όμως οι antifa να δουν νηφάλια τι συμβαίνει εδώ και εξήντα χρόνια στην Παλαιστίνη, όταν ισχυρίζονται ότι ο κάθε αντιφασίστας-αντιρατσιστής πρέπει κατ’ αρχάς να είναι «αντι-αντισημίτης»[2]; Υπάρχει περίπτωση να υπερασπιστούν οι antifa τα θύματα της πλέον στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας, της ισραηλινής, όταν εκλαμβάνουν οποιαδήποτε κριτική στην κυβέρνηση του Ισραήλ σαν αντισημιτισμό που στρέφεται κατά των απανταχού Εβραίων και βλέπουν παντού στρατιές από αντισημίτες και εχθρούς του Ισραήλ και των ΗΠΑ; Πώς να αναμένει κανείς συμπαράσταση για τους Παλαιστίνιους από «αντιφασίστες», όπως αυτούς της Γερμανίας, οι οποίοι αφενός διαδηλώνουν υψώνοντας σημαίες του Ισραήλ[3] και των ΗΠΑ, χωρών δηλαδή όπου ο επιθετικός εθνικισμός είναι κρατική πολιτική, και αφετέρου θέλουν να «τσακίσουν» οτιδήποτε θυμίζει τη δική τους πατρίδα ή την εθνική αυτοδιάθεση υπόδουλων λαών, όπως οι Παλαιστίνιοι;

Άλλωστε, για τους antifa η επισήμανση και μόνο ότι ο σιωνισμός είναι ταυτόσημος με τον επιθετικό εβραϊκό εθνικισμό αρκεί για να χαρακτηριστεί κάποιος όχι μόνο αντισημίτης, αλλά συγχρόνως και φασίστας, εθνικιστής και ναζί, που πρέπει αμέσως να τον «τσακίσουν», εν είδει παρακρατικής συμμορίας σύγχρονων SA. Πολύ περισσότερο που, όπως ισχυρίζονται, η γενεσιουργός αιτία για την όποια επιθετική αντίδραση του ισραηλινού κράτους είναι η «αυτοκτονική τρομοκρατία» των Παλαιστινίων, αδιαφορώντας για το ότι έτσι ταυτίζονται πλήρως με τους σιωνιστές και τα φερέφωνά τους στον ΟΗΕ, στα πανίσχυρα διεθνή ΜΜΕ και στα διαδίκτυα. Γι’ αυτό και κάνουν ό,τι μπορούν να πείσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι τα κριτήρια των όποιων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ισραηλινούς στην Παλαιστίνη δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά που έστειλαν στον θάνατο «χιτλερίσκους» σαν τον Μιλόσεβιτς ή τον Σαντάμ!

Χαρακτηριστικές είναι όμως οι αντιφάσεις τους ακόμη και σε δήθεν «προνομιακά» γι’ αυτούς πεδία, όπως ο αντικαπιταλισμός και ο αντιφασισμός, καθώς τα συσχετίζουν με τον αντισημιτισμό. Παρότι δηλώνουν αντικαπιταλιστές, πανικοβάλλονται με την προοπτική ανατροπής των υφιστάμενων καπιταλιστικών σχέσεων, μια και, όπως ισχυρίζονται, θα επακολουθήσει η μετάβαση στην «αντισημιτική βαρβαρότητα»! Αυτή η καθαρά φαινομενολογική θεώρηση των πραγμάτων τούς οδηγεί τελικά στη στήριξη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας με ή χωρίς νεοφιλελεύθερο προσωπείο. Ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι για το διεθνές κεφάλαιο ο αμυντικός εθνικισμός λειτουργεί σαν τροχοπέδη σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, όπου τα τεράστια κέρδη και οι απάτες πραγματοποιούνται κυρίως από εκείνο το εθνικό και πολυεθνικό κεφάλαιο που έχει αποδεχτεί την αμερικανική ιμπεριαλιστική ηγεμονία. Γι’ αυτό άλλωστε και ο αντιιμπεριαλισμός δεν κατέχει κυρίαρχο ρόλο στους antifa, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στον εθνικισμό και στον ρατσισμό, αρνούμενοι όμως να ασχοληθούν με τις κοινωνικές προεκτάσεις και τις κοινωνιολογικές-οικονομικές αιτίες που προκαλούν τέτοια φαινόμενα, πόσο μάλλον να αναρωτηθούν ποιος ωφελείται πρωτίστως από την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» και του σύγχρονου δουλεμπορίου.

Βεβαίως, δεν περιμένει κανείς οι ομάδες αυτές, όπως άλλωστε και ο «διαλεκτικός» αντίποδάς τους, ο νεοναζισμός, να έχουν μια ενιαία, συνολική και δεσμευτική θεώρηση της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, πόσο μάλλον για το Μεσανατολικό. Ιδιαίτερα όταν πολλοί από αυτούς εξισώνουν τον αντισημιτισμό με τον αντιαμερικανισμό! Μην ξεχνάμε επίσης ότι, πολύ συχνά, ο μοναδικός κοινός παράγοντας για να μη διαταραχτεί ο συνεκτικός ιστός της διεθνούς των antifa, η απάτη της ψευτο-ριζοσπαστικότητας, η οποία έχει αποδειχτεί πολλές φορές[4], είναι η άσκηση βίας[5].

Τελικά, μετά απ’ όλα αυτά, έχουν άδικο όσοι κατηγορούν τους antifa για φιλοσημιτισμό, που εν τέλει υποδαυλίζει τον αντισημιτισμό; Μήπως πλανώνται όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι antifa συγκροτούνται κυρίως από νεαρούς μεσοαστικής προέλευσης οι οποίοι, αφού για κάνα δυο χρόνια εξεγείρονται αμφισβητώντας ένα πράγματι άδικο, υποκριτικό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αποσύρονται κατόπιν στη θαλπωρή της μεσοαστικής οικογένειάς τους, αφού όμως προηγουμένως ενίσχυσαν με τον τρόπο τους αυτό το τόσο «μισητό» σύστημα, στρέφοντας μια τρομοκρατημένη κοινωνία ακόμη περισσότερο προς τη συντήρηση;

Υ.Γ. Άραγε θα έρθει η ώρα να δούμε τους εν Ελλάδι antifa όταν θα καίνε ελληνικές σημαίες -στο πλαίσιο του ανθελληνικού τους αγώνα- να υψώνουν αυτές του Ισραήλ και των ΗΠΑ;

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _


koritsaki123423


Θέσεις από τη συνδιάσκεψη για την Αυτονομία στη Γερμανία (1995).

Οι Αυτόνομοι:

• Δεν αγωνίζονται για καμία ιδεολογία, ούτε για το προλεταριάτο ούτε για τον λαό, αλλά για τον εαυτό τους, για μια «αυτοδιαχειριζόμενη ζωή σε όλους τους τομείς».

• Έχουν στο μυαλό τους έναν «συγκεχυμένο» αναρχισμό, χωρίς να είναι όμως παραδοσιακοί αναρχικοί, και αποστρέφονται συλλήβδην μαρξιστές, σοσιαλιστές και κομμουνιστές, μια και αυτοί αποδέχονται το «μισητό κράτος», που εμποδίζει «την πραγμάτωση των ονείρων τους».

• Δεν θέλουν να καλυτερέψουν ή να μετασχηματίσουν το πολιτικό σύστημα και δεν κάνουν κανένα διάλογο, γιατί αυτό είναι το «πρώτο βήμα της ενσωμάτωσης».

• Η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει, η κατάκτηση με ριζοσπαστικό τρόπο των στόχων που ορίζει ο καθένας τους είναι το αποφασιστικότερο: «ο δρόμος, το είδος και ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων είναι ο στόχος».



Σημειώσεις

[1] http://de.indymedia.org/

[2] Ο ορισμός του αντισημίτη διευρύνθηκε πλέον τόσο πολύ, που περιλαμβάνει, εκτός από τα γνωστά χαρακτηριστικά του αντισημιτισμού, και αυτά του αντισιωνισμού και του αντι-ισραηλιτισμού, αλλά και του αντιαμερικανισμού! Ο στόχος βέβαια είναι σαφής όσο και ύποπτος και έχει να κάνει με τη σπίλωση κάθε πολίτη που διαμαρτύρεται για την ορθότητα της πολιτικής του Ισραήλ και των ΗΠΑ, βάζοντας όλους στο ίδιο τσουβάλι: από ακροδεξιούς μέχρι ακροαριστερούς, φιλελεύθερους διανοούμενους, σκιτσογράφους, κ.ά.

[3] Κεντρικό σύνθημα στις διαδηλώσεις είναι: «Για το Ισραήλ και το δικαίωμά του για αυτοάμυνα».

[4] «Η μεγάλη απάτη των Radikalinski. Κριτική στους antifa», στο Conne Island Newsflyer Cee Ieh, Nr. 74, 75, 76.

[5] Σύμφωνα με ντοκουμέντα antifa, η παραίτηση από τη βία ισοδυναμεί για τους antifa με «πολιτική αυτοκτονία», στο Der Kult mit der Schuld, H. Nawratil, Μάρτιος 1993.


_ _ _ _ _ _ _ _ _

Αναδημοσίευση από την Ρήξη # 48, 10-1-2009

Οι φωτογραφίες της μικρής Παλαιστίνιας ελήφθησαν στο βομβαρδισμένο από τους Ισραηλινούς σχολείο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τον πρόσφατο πόλεμο.



Remember Gaza as Britain protects Israeli war criminal
GazaRemember Gaza: End the Seige: Sunday 27 December 3-5PM
High St Kensington London W4 (High St Kensington tube)
Called by Palestine Solidarity Campaign, Stop the War, British Muslim Initiative & CND

Britain and the US, with their own record of war crimes in Iraq and Afghanistan, fear that if international law is applied to Israel it could be catching.


Viva Palestina Convoy Reaches Greece

Η είδηση για το Κονβόι «Νήμα Ζωής» που κατευθύνεται στη Γάζα !

Ποιοι συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα;


ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη συνομωσία;

Ποιοι επιθυμούν αποκλειστικό πρωταγωνιστή στη διεθνή πολιτική τον Ερντογάν;


Όταν τα αργυρώνητα καθεστωτικά ΜΜΕ "σιωπούν"


Το Κονβόι για τη Γάζα στη Θεσσαλονίκη (3).

Το γεγονός που διέφυγε στα ΜΜΕ...


Διασώθηκε μόνον η "Ελευθεροτυπία"!


Viva Palestina Convoy. Σήμερα θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη!


Το κονβόι VIVA PALESTINA προς την Γάζα, στην Τουρκία!





.
0 Responses to "στα βήματα που χάραξε ο ανδρέας"

Δημοσίευση σχολίου